Megtehetik ezt a bölcsis gondozónők?
Beszéljétek meg. az enyémek se aludtak (mondjuk az ovi volt nem bölcsi) kaptak egy könyvet és csendben feküdtek.
Szerintem csak azért mert nem alszik nem küldhetik haza.
A kisfiam hiperaktív és a kezdetektől alvászavaros(nehezen alszik el,alvajár,pavorozik)2 évesen kezdte annak idején a bölcsit,a gondozónéni képes volt vele lefeküdni a matracra és addig próbálta míg el nem aludt.
Ha egy ilyen valóban súlyos esetet is képesek voltak kezelni,akkor a ti esetetekre is kell,hogy legyen megoldás.
El kell mondani nekik,hogy nem áll módotokban a munkátokat félbehagyni eljönni a munkahelyről és kéritek,hogy próbálják megoldani a helyzetet.
Amint beleszokik a kislányod a bölcsis létbe valószínű szépen kialakul majd nála,hogy aludni fog ,mint a többiek.
Két hete kezdtétek, még meg kell szoknia a kicsinek.
Nem sok kell már hozzá szerintem.
Mi 3 hete kezdtük a bölcsit, 1,5 hét alatt szokott be a lányom (26 hónapos).
Az alvás nálunk otthon úgy megy, hogy fogja a kezem vagy ott fekszek mellette az ágyon, még énekelek is.
Első alvásnál a bölcsiben bent voltam vele, mellé ültem, fogta a kezem, elaludt, kimentem.
Második nap szóltak, hogy megpróbálják letenni, várjak kint. És a gondozó néni az ágyikó mellé lefeküdt a szőnyegre, fogta a gyerek kezét és a gyerek elaludt.
Pedig az egyik gondozó mindjárt nyugdíjas, a másik fiatal, de mindkettő ilyen. Harmadik nap még ültek mellette, negyedik nap meg egyedül aludt el.
De ezalatt egy másik anyukának háromnegyed óra után kiadták a kislányát 2-3 napig, mert nem aludt el, csak csendesen molyolt, ami elég volt ahhoz, hogy felzavarja valamelyik gyereket.
Viszont pár nap alatt ez rendeződött, szerintem a gondozókkal beszélj, oldjátok meg valahogy, muszáj lesz, ha nem tudsz bemenni már érte.
igen, megtehetik sajnos... engem annak idején a wc-be zártak az ovó nénik, mert nem aludtam, csak játszottam.
A fiam még nem ovis, viszont rettegek tőle, hogy ő hogy fog aludni..
sajnos vannak ilyenek, hivatalosan nem szabadna egyből a szülőt riasztania....
Szerintem meg nem teheti meg. Azert adtad bolcsibe, mert vissza kellett menned dolgozni. Ha nyugodtan fekszik az agyon, akkor mi a problemajuk? Talan az, hogy nem mehetnek ki dohanyozni, meg dumcsizni, mert van egy gyerek, aki nem alszik?
Az en lanyom 2 evet jart bolcsibe, a 2. evben az volt a csoda, ha aludt, de soha nem szoltak emiatt, csak d.u. elmondtak, hogy sajnos ma sem aludt a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!