Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megtehetik ezt a bölcsis...

Megtehetik ezt a bölcsis gondozónők?

Figyelt kérdés
Két hete jár a kislányom bölcsibe. Semmi gond nincs vele, míg nem kell lefeküdni. Akkor elkezd sírni, de ha lefoglalja magát, csöndben eljátszik. És ilyenkor felhívnak a bölcsiből, hogy menjünk érte, mert nem alszik. Eddig meg tudtuk oldani, de jövő héttől nem fog menni. Akkor mi lesz? A szívem szakad meg érte, de sajnos dolgoznunk kell és segítségünk nincs.
2011. szept. 1. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszéljétek meg. az enyémek se aludtak (mondjuk az ovi volt nem bölcsi) kaptak egy könyvet és csendben feküdtek.

Szerintem csak azért mert nem alszik nem küldhetik haza.

2011. szept. 1. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam hiperaktív és a kezdetektől alvászavaros(nehezen alszik el,alvajár,pavorozik)2 évesen kezdte annak idején a bölcsit,a gondozónéni képes volt vele lefeküdni a matracra és addig próbálta míg el nem aludt.

Ha egy ilyen valóban súlyos esetet is képesek voltak kezelni,akkor a ti esetetekre is kell,hogy legyen megoldás.

El kell mondani nekik,hogy nem áll módotokban a munkátokat félbehagyni eljönni a munkahelyről és kéritek,hogy próbálják megoldani a helyzetet.

Amint beleszokik a kislányod a bölcsis létbe valószínű szépen kialakul majd nála,hogy aludni fog ,mint a többiek.

2011. szept. 1. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne. A fiam csak zenére alszik el. A bölcsiben gondolom nem fogja az egész csoport azt hallgatni. Akkor mi van?
2011. szept. 1. 22:42
 4/8 krisztivan ***** válasza:
100%
Szerintem ,nem.Hiszen nem kötelező aludni.De azért én rákérdeznék a következő találkozáskor,ha nem jövünk érte akkor kirakják az utcára?Elég érdekes a dolog.
2011. szept. 1. 22:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Két hete kezdtétek, még meg kell szoknia a kicsinek.

Nem sok kell már hozzá szerintem.

Mi 3 hete kezdtük a bölcsit, 1,5 hét alatt szokott be a lányom (26 hónapos).

Az alvás nálunk otthon úgy megy, hogy fogja a kezem vagy ott fekszek mellette az ágyon, még énekelek is.

Első alvásnál a bölcsiben bent voltam vele, mellé ültem, fogta a kezem, elaludt, kimentem.

Második nap szóltak, hogy megpróbálják letenni, várjak kint. És a gondozó néni az ágyikó mellé lefeküdt a szőnyegre, fogta a gyerek kezét és a gyerek elaludt.

Pedig az egyik gondozó mindjárt nyugdíjas, a másik fiatal, de mindkettő ilyen. Harmadik nap még ültek mellette, negyedik nap meg egyedül aludt el.

De ezalatt egy másik anyukának háromnegyed óra után kiadták a kislányát 2-3 napig, mert nem aludt el, csak csendesen molyolt, ami elég volt ahhoz, hogy felzavarja valamelyik gyereket.

Viszont pár nap alatt ez rendeződött, szerintem a gondozókkal beszélj, oldjátok meg valahogy, muszáj lesz, ha nem tudsz bemenni már érte.

2011. szept. 2. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:

igen, megtehetik sajnos... engem annak idején a wc-be zártak az ovó nénik, mert nem aludtam, csak játszottam.

A fiam még nem ovis, viszont rettegek tőle, hogy ő hogy fog aludni..

sajnos vannak ilyenek, hivatalosan nem szabadna egyből a szülőt riasztania....

2011. szept. 2. 09:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap beszéltem a gondozónővel, és mondta, hogy ma megpróbálják elaltatni. Ma még megoldottuk, hogy érte megyünk, de jövő héttől nem fog menni. Nem tudom, hogy mi lesz akkor.
2011. szept. 2. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem teheti meg. Azert adtad bolcsibe, mert vissza kellett menned dolgozni. Ha nyugodtan fekszik az agyon, akkor mi a problemajuk? Talan az, hogy nem mehetnek ki dohanyozni, meg dumcsizni, mert van egy gyerek, aki nem alszik?

Az en lanyom 2 evet jart bolcsibe, a 2. evben az volt a csoda, ha aludt, de soha nem szoltak emiatt, csak d.u. elmondtak, hogy sajnos ma sem aludt a gyerek.

2011. szept. 2. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!