Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsődében a gondozónők,...

Bölcsődében a gondozónők, hogyan, milyen technikával érik el, hogy a picik délben tényleg lefeküdjenek, ne szaladgáljanak, totyogjanak, és el is aludjanak?

Figyelt kérdés
Szerencsére a fiam egyedül,önállóan elalszik, viszont most fogja kezdeni a bölcsit és el sem tudom képzelni,hogy milyen módon érik el majd a gondozónők ezeknél a piciknél, hogy egységesen mindenki feküdjön és aludjon.Az én fiam még rácsos kiságyban alszik, ezért eszébe sem jut itthon alvás helyett kimászni az ágyból.De ott ez hogy lesz?
2011. jún. 27. 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mikor többen vannak, és lefektetett konkrét szabályok vannak, a gyerekeknek általában eszébe sem jut szembemenni a tömeggel. Megy mosakodni, vécézni, és aludni pont mint a többi gyerek is. Hidd el otthon nem csak a Te gyereked tenné meg ezt, másé is, de ott csúnyán fogalmazok, de működik a "csordaszellem".

Én magam óvónő vagyok, bár most csak a saját másfélévesenet nevelgetem itthon, és a beíratkozáskor mindig felmerül 1-2 szülőben, hogy hogy fogjuk rávenni hogy aztalnál ülve egyen, mert úgy kergetik otthon a falattal játék közben, máshogy nem eszik. Ennek ellenére a 10 év alatt egy gyerekem se volt, aki ne ülte volna végig első perctől fogva az étkezéseket az oviban. szóval ne aggódj ezen. A bölcsiben szakemberek vannak, akik nem egy gyerekkel találkoztak már.

2011. jún. 27. 14:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Az elso valaszado nagyon beletalalt a lenyegbe. :) Kisfiam bolcsis (16 honapos) es szo szerint odaul a tobbi gyerek melle az asztalhoz es ugy eszik. Nem kell neki etetoszek hanem kis szeken ul es meg sem mozdul, kanlazza a kajat. :) Nem hittem a szememnek amikor lattam. Na, bezzeg itthon ha odaultetem a kis asztalahoz (ilyen kis kerti muanyag butor szeruseg) ugy felpattan mar az elso falat utan mint egy nikkelbolha es maris rohangal. Eszebe nincs befejezni a kajat, ugyhogy kenytelen vagyok etetoszekbe tenni. De a bolcsibe nincs gond. Itthon pelenkazni sem lehet. Hanykolodik, nevet, dobalja a feneket hiaba adok barmit a kezebe, elszalad. A bolcsibe olyan mint egy szobor. Kerdeztem is a gondozokat, hogy nincs-e gond vele, mekkora harcot vivnak pelusozasnal? Es le voltak dobbenve, hogy mirol beszellek, ez egy angyal, meg sem mozdul. Kisfiam az elso 2 nap nem aludt amikor kezdtuk a bolcsit. Tul erdekes volt minden, uj jatekok, gyerekek... Igy mar nagyon faradt volt mire mentem utanna. Vele kulon jatszot egy gondozo neni amig a tobbiek aludtak. Eroltetni nem eroltettek mert annak ertelme nincs, csak felveri a tobbi gyereket. 3-dik nap gond nelkul ment o is aludni. Aludt majdnem 3 orat egyhuzamba es azota sincs gond ilyen teren.
2011. jún. 27. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!