A császármetszés után a sebfájdalom milyen jellegű és mennyire kibírhatatlan? Akkor is fáj ha nem mozog az ember?
Kérjél fájdalomcsillapítót minden nap és akkor nem fog fájni.
Egyszerűen nem értem, hogy miért riogatnak ezen a fórumon a császármetszéssel. Adnak mindenhol fájdalomcsillapítót, nekem is adtak, a hasam egy kicsit húzódott, pont olyan fájdalom, mint amikor elvágod az ujjad.
5. nap már otthon takarítottam (ennyire vagyok megkímélve a család által).
Én azt szoktam mondani,ha én túléltem,akkor mindenki!:)
Az első felállás nekem borzalmas volt,olyan mintha a belső szerveim elindultak volna kifelé a sebemen keresztül.
Minél többet kell mozogni és napról-napra jobb lesz.
Az első 3 nap volt igazán fájdalmas,de a 10. naptól már csak kellemetlennek éreztem.
A baba minden fájdalmat megér!
Boldog babavárást!
2 éves nagy fiú anyukája
Az első felállás brutális, az nagyon éles fájdalom, illetve az első 48 óra, aztán fokozatosan egyre könnyebb!
Az a fontos, hogy az első felkelés után már próbálj sokat mocorogni az ágyban, nem csak hanyatt, hanem mindkét oldaladon feküdni, illetve minél többször fölkelni és sétálni egyenes háttal! Így picit fájdalmasabb az első pár nap, viszont annál hamarabb "gyógyulsz".
Fájdalomcsillapítót lehet kérni sokat, ha nem akarsz szoptatni, egyébként csak óvatosan.
Ha nem mozogsz, akkor is fájhat, mert a méhed húzódik össze, azt nem tudod szabályozni, de szerintem az egy tompább kibírható dolog. Na jó, amíg lemegy az oxis infúzió, addig nem egy leányálom, de ez az idő általában fedésben van még a spinális hatásával.
Szoptatáskor a tejcsatornák ürülését segítő oxitocin termelődése húzza még jobban össze a méhet, ilyenkor is eléggé fájhat, de akkora örömet okoz, hogy megy a szopi, hogy erre már nem is fogsz figyelni.
Egy jó tanács még: látogatókból minél kevesebbet fogadj, mert elveszik a pihenési időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!