Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Eü ok miatt császárral szülök...

Eü ok miatt császárral szülök majd. Mit vigyek a kórházba? Betét, bugyi, hálóing v. pizsama? Melyiket és milyet tanácsoltok? Mi lehet még hasznos?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 16:27
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat!!!
2010. ápr. 19. 21:36
 22/25 anonim ***** válasza:

Nekem ezek jutottak eszembe:

- hálóng, mert a pizsamanadrághoz le kell hajolni, ami műtét után nehéz

- vécére tehető papírülőke!!! Dm-ben is lehet kapni.

- laktoherb teát megfőzve hozott a férjem + 3x5 urtica urens nyelv alá

- próbálj meg minél hamarabb mozgolódni! Nem műtét után közvetlenül persze. Az első ágyból felkelés nagyon nehéz, de ne keseredj el, a következő már sokkal jobb lesz. Próbálj majd mindkét oldaladon feküdni, így könnyebben elkerülheted az összenövéseket. Sétálj és ésszerűen mozogj "sokat", így sokkal hamarabb össze fogod tudni szedni magad

- szoptatás: eleinte minél gyakrabban, de ne túl sokáig (amikor csak tudod tedd cicire, de ne hagyd, hogy túl sokáig áztassa, a bimbó ilyenkor még könnyen sebesedik). Ha valamiért elakadsz a szoptatásban, kérj segítséget!!!

- a műtét utáni 24 órában ne nagyon hajolj előre vagy hátra, a spinális érzéstelenítés így nem valószínű, hogy fejfájást okoz majd.

2010. ápr. 19. 22:10
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
még egy apróság:az anesztes orvos javasolta hogy a császár után igyak egy kávét,és direkt szénsavasat mert helyre állítja a folyadék háztartásod,vérnyomásod.Vigyél még SZÍVÓSZÁLat,azzal tudsz inni az első 12 órában,mikor nem emelheted a fejed.Nálam működött!Csak ügyesen!
2010. ápr. 20. 10:20
 24/25 A kérdező kommentje:
Hasznos volt, köszönöm!
2010. ápr. 20. 10:34
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kb 2 honapja szultem csaszarral. A pizsamat felejtsd el, en semmit sem birtam elviselni a hasamon. En vettem egy rakat eldobhato bugyit, aminek elol kivagtam a gumijat, igy csak hatul tartott, de legalabb nem nyomta a vagast. Ha van kidobasra iteld bugyid, az is megteszi. Trivialisnak tunik, de hidd el, hogy hasznos.

Olyan szappan, amihez nem kell viz, hidd el, neha faraszto elmenni a furdoszobaig, a gyereket pedig jobb tiszta kezzel kezelni :-)

Ha szoptatni akarsz jol jon egy mellbimbovedo krem (lanolin), amit nem kell lemosni. A ferjemet ejjel 11kor zavartam el, hogy vegyen, mert csorogtak a konnyeim.

Vigyel mindenbol kis mennyiseget: tusfurdo, testapolo, fogkrem, igy ha elfogy, nem kell haza is cipelned, csak kidobod a flakont.

Es a hazamenetelhez: vmelyik kismamaruhad, ami nem erinti a hasadat. Ha hideg van vegyel harisnyat, ne harisnyanadragot, hanem combfix-szerut, ami vmennyit melegit.

Egyelore mas nem jut eszembe, remelem, hasznos volt ez is.

2010. ápr. 21. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!