Rettegek a szüléstől! Pedig a 2. babát várom és még csak 14. hétben vagyok! Mit tanácsoltok? Bővebben lent.
Egyrészt úgysem lesz tök ugyanolyan a második szülésed, mint az első. Másrészt a szörnyű élmények ellenére bevállaltad a második babát, tehát szerintem tudod, hogy a szülés csak egy dolog, és a baba születése, fejlődése egy sokkal jobb és szebb időszak.
Tudod, mi volt az elsőben a rossz, így tudod mire kell most jobban odafigyelned majd a szülésnél. De most még nem pörögj ezen, mert az idegeskedéssel nem fog megoldódni semmi, most egyelőre a magzat fejlődésére, az egészségetekre figyelj. A baba nem fog bent maradni, valahogy ki kell jönnie, ezen most már át kell esned, és az idegeskedés nem fog segíteni ezen!
Ha megnyugtat a tudat, akkor keress egy megbízható dokit (ha még nincs dokid), és ha van időd járj kismama jógára. Talán ellazít.
A húgom, pont így volt vele, na nem, mintha olyan nehéz lett volna neki az első, neki nem hogy alacsony a fájdalom küszöbe, hanem nincs. Ki akart ugrani az ablakon :) A második gyerekénél "szerencséje" volt, mert császározni kellett. A 3.-nál megbeszélte az orvossal, h. az is császár legyen ( hivatalosan nem volt indokolt)
Megértem, ha félsz, nekem könnyű volt az összes viszonylag, az 5. az első fájástól(ami erősebb volt sokkal mint az elsőnél) 8 perc múlva kint volt. Mégis ahogy közeleg az idő, egyre jobban félek. Beszélj az orvosoddal a fájdalom csillapításról, am. a 2. sokkal könnyebben szokott jönni.
Szia!
Nagyon sajnálom, h ennyire rosszul élted meg a szülésed! Mindenképpen ajánlom az EDA-t. Azonnal hat, és nem megy el minden erőd a végére. Én 4 percesekkel kerültem be, burokrepesztés+OTT, a falat kapartam, de így sem tágultam. Szünet nélküli fájásaim voltak jó 2 órán át, semmire sem emlékszem. Majd ajánlották az EDA-t, amint bekötötték, azonnal elmúlt minden fájdalmam, mosolyogni, beszélgetni tudtam. A vége sajna császár lett, de így már EDA-val. Éjjel 2x reggel 1x kaptam még 1-1 adagot fájdalomcsillapítóként. Nekem így visszagondolva élmény volt a szülés. Mikor elmúlt minden fájdalmam... el sem tudom mondani annyira jó volt! (11,5 órát vajúdtam)
Gyors könnyű szülést kívánok!
Az ember nem szülni akar, hanem gyereket szeretne.:-))) Ehhez pedig ezt a "módszert" találta ki a természet, nincs mit tenni. Bármilyen rossz élményeid voltak is, a következő abból a szempontból biztosan egyszerűbb lesz, hogy már tudod mire számíts. Ráadásul abban is biztos lehetsz, - egyebek között a saját példádból- hogy a legnehezebb szülés is véget ér egyszer.
Ha van rá mód, beszéld meg az orvosoddal az EDA-t, mint lehetőséget. Nagyon sokan szülnek végül úgy fájdalomcsillapítás nélkül, hogy készenlétben van az EDA, és tudják, hogy kérhetik, ha úgy alakul. Aztán mégsincs rá szükség... Másoknak meg igen, kérik is, segít is.
Most még bőven van időd erről beszélni az orvossal, így talán nem lesz rettegés az elkövetkező néhány heted.
Szerintem,ha stresszeled magad sokkal rosszabb.Mindegyik szülés más-és más.Nekem pédául a 3.volt a legkönnyebb s a második volt a legborzasztóbb,pedig ő volt a legkisebb 3350 s 55 cm,már a 4.-hez képest,aki 4300 és 62 cm-rel érkezett.
Mindegyikünk tudja,aki már szült,hogy csak fájásokkal érkezik a baba.Abba a pillanatban tényleg szörnyű,de utánna már másképp gondolsz vissza.
Szerintem ez a legcsodálatosabb a világon.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!