Volt úgy valaki, hogy rettegett a természetes szüléstől? Mindenképp császárt szeretett volna?
Még nem dőlt el, hogy nekem mi lesz. Eddig harántfekvéses volt a baba. Tegnap már csak ferde fekvéses. De olyan zárt méhszájjal, hogy mondta a doki, tuti nem akar alul kibújni. Félek, hogy mit mond legközelebb, 38.héten kell mennem. Szerintetek?
35hkm
Szerintem az sokkal félelmetesebb, ha átvágják a hasamat, mint ha esetleg odalenn szükség lesz néhány varratra. Nagyon kevésen múlt nálunk is, de örülök, hogy sikerült természetes úton, nem azért mert szülés rajongó vagyok, hanem mert TERMÉSZETES, és gyorsabb a gyógyulás. Mikor a picim született, a szobatársamnak muszáj volt császárt alkalmazni (megfojtotta volna a babát köldökzsinórja), de szegény alig bírt mozogni, felkelni, hát nem volt neki könnyű ellátni a babát. Sokat segítettem neki én is, mert két nap múlva, már annyira jól voltam, hogy azért nem bírtam megülni a fenekemen. És nem volt könnyű a szülés, több mint 16 órát szenvedtünk, de azt mondom, megérte. Többek között azon sem kell agyalnom, hogy a következő bébit hogy merjem vállalni.
Az a nagyon zárt méhszáj nekem elég furcsán hangzik. Bár nem vagyok orvos, de azért azt tudom, hogy pont az a vajúdás lényege, hogy a méhszáj kitáguljon, majd eltűnjön, hogy a baba ki tudjon bújni. Amíg meg nincs itt az ideje, pont az a lényeg, hogy rendesen zárva legyen. Magánrendelésre jársz, csak kíváncsiságból kérdem ?
Naaa:a hüvelyi szüléstől nem leszel rosszabb vagy jobb anya a hüvelyi szüléstől nem lesz a gyereked rosszabb vagy jobb ember:)a hüvelyi szülésért nem fog senki kitüntetni...szóval: reggel fel kell kelni császár után zuhanyozni, na bumm...(utána minden perccel jobb és jobb)nincs örök életre szóló aranyér(akármikor kijönne), repedés, nem "kolompol" utána a férjed benned :DDD.
Ha jó dokid ne félj és fájdalomcsillapítót fogsz kapni utána is ha kéred.
Nem rettegtem a hüvelyitől csak semmi értelmét nem látom 2011-ben...azért, hogy én utána azt tudjam mondani, hogy milyen "csodálatos" volt.Azért mondják, mert kinyomták a gyereket belőlük...
Nekem az a csoda, hogy egészséges..., a többi nemérdekel.
Programozott császáros anyuka:D.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:39
Butaságokat írsz :)
Szia!
4 napra vagyok a kiírt naptól, nekem egyenlőre egyértelmű hogy természetes szülés lesz mert minden rendben van nálunk, már a második babám, el se tudnám mondani mennyire rettegek. De a császártól még annál is sokkal jobban. Az elsőt 8 óra alatt érzéstelenítés nélkül szültem, túl lehet élni, igaz hogy fáj, de érdekes módon a rettegésem nem ennek a fájdalomnak szól sokkal inkább a kiszolgáltatottságnak és a kórházi körülményeknek ami nálunk van (nem főváros). Szerintem nincs olyan kismama aki ne félne ettől vagy attól. De jó lenne valahogy megnyugodnod, nehogy ebből legyen a baj. Apám szokta mondani repülő fent és baba bent nem marad! és ez nagy igazság:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!