Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomással veszélyezte...

Magas vérnyomással veszélyeztetett terhes vagyok, gyógyszert kell szednem. Vajon szülhetek természetes úton vagy mindenképp császár lesz?

Figyelt kérdés
A dokival még nem beszéltem erről, 23 hetes kismami.
2009. febr. 13. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sokáig feküdtem kórházban,találkoztam jópár magas vérnyomásos kismamival-mindet császározták.Mennyi a vérnyomásod?

2009. febr. 13. 15:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Ettől félek én is, szeretnék természetesen szülni. 140 és 145 között voltak mikor kaptam a gyógyszert a nődoki meg a kardiológus javaslatára, most szépen be állt.
2009. febr. 13. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Akikkel én feküdtem,azoknak a terheség végét bent kellett tölteniük-kb. az uccsó 3 hetet,de nekik a végén ingadozott a vérnyomásuk,és napi 4 dopegyt se segített igazán.Mindenképp kérdezz rá a dokidnál,ne izgulj feleslegesen,remélem minden rendben lesz majd.De ha császár lenne a vérnyomás miatt,az elsősorban a ti egészségeteket szolgálja,ne keseredj el,ha így alakulna!Túlélhető a császár-én is így szültem,lepényleválás miatt.Pedig de nem akartam császárt...de a lányom és az én életem volt a tét,és eszembe se jutott ellenkezni :)
2009. febr. 13. 15:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást, nem fogok akkor sem elkeseredni csak valahogy a szívem mélyén jobban szeretnék természetesen szülni.
2009. febr. 13. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen,ezzel sokan vagyunk-voltunk így.Most jutott eszembe:a magas vérnyomásnál a vajúdás alatti állapotod is nagyban befolyásolja a szülési módot,ha nagyon megugrik a vérnyomás,azonnal műtenek.Ezt nem lehet előre kiszámolni,majd ott elválik.Addig is élvezd ki pocis léted minden pillanatát,és ne stresszelj!Szép napokat!
2009. febr. 13. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Előző terhességemkor nekem is magas volt a vérnyomásom, én is szedtem gyógyszert. Természetes úton született meg kisfiam, nem kellett a császár.

23 hetes kismami

2009. febr. 13. 15:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ez azért több dologtól is függhet. Álltalában a dokik nem mernek kockáztatni és inkább a császár mellett döntenek.

Nővérem világ életében magas vérnyomásos. 1 hónappal a kiírt előtt császározták, mert nagyon magas lett és nem vártak tovább a dokik. 2,6 kilóval lett meg a lánya, a keresztlányom, gyönyörű és egészséges 6 éves.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkit hamarabb császároznak! Ha amúgy rendben tartják a vérnyomásod, nem lesz baj!

2009. febr. 13. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem kb.a 28. héttől volt ennyi ill. 140/90-100 és nem kaptam rá semmi gyógyszert, sőt a császárt nem is említette a doki. Egyébként itthon is szoktam mérni, és mindig jó volt, biztos csak a "fekér köpenyesektől" irtóztam ennyire. Szóval én természetes úton szültem. Igaz mikor beértünk a kórházba 160/115 volt a vérnyomásom, aztán később már "lement" 130/90-re.

Kívánom, hogy minden a legjobban menjen!

Boldog babavárást!

1 hónapos anyuci:)

2009. febr. 13. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!