Miert va ennyi (csaszaros) szulesetol lelki serult anyuka?
Az en kornyezetemben sok anyukanak valosagos problema feldolgozni a csaszarmetszeset. Azt szoktak rendszeresen kiemelni hogy nem tudtak szulni. Persze tudok olyat akinek a termeszetes szules okozott lelki problemalat.
Miert van ez igy? Miben kellene az anyaknak fejlodni hogy ne legyen igy?
Én természetes úton szültem és mégis kicsit megviselt, mert sajnos vàkummal kellett segíteni. Vàkum! hú amiről sosem gondoltam volna, hogy ez velem megtörtenhet. Nem volt màs megoldàs stagnáló koponya vissza màr nem lehet húzni a hüvelyből ugyebàr. Na akkor mit nem adtam volna ha csàszàrral születik meg a kisfiam , mert annyira féltem a maradandó következményektől .
Szerencsére minden rendben van azóta is 13 hónapos lesz és egészséges😊! Én csak programcsàszàrt nem értem, ha nincs orvosi indok rà. Na mindegy!
Szerintem azoknál alakul ki valamiféle feldolgozandó dolog, akik sok óra vajúdás után, természetes szülésre készülve végzik a műtőben. Olyan, mintha végigfutnád a maratont, de az utolsó kilométert már kocsival tennéd meg...
A másik, amit el tudok képzelni, ha valaki szeretne természetesen szülni, de indok nélkül császározzák, mert a kórház személyzete hanyag. Egy ismerősömet császározták téraránytalanság miatt, a második terhességre fogadott orvost, és lám, meg tudta szülni az elsőnél nagyobb babáját természetes úton. Ilyenkor megértem, elvégeznek rajtad egy műtétet, ami szükségtelen, ez azért elég nagy trauma lehet szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!