Ti káromkodtatok szülés közben? Mit szól hozzá az orvos, személyzet?
Persze. Biztosan van benned empátia. Csak egy a gond, hogy Te olyan magas lóról beszélsz, és úgy viselkedsz, mintha minden egyes nő elkényeztetett primadonna lenne és ordenáré módon viselkedne szülés közben, pedig nyilvánvalóan nem így van. Van ilyen is, és olyan is. Nem csak primadonnák szülnek gyerekeket. És általánosítani és minden nőt lenézni azét mert egy bizonyos százalék nem tud számodra megfelelően viselkedni nem vall túl összetett gondolkodásra és magas érzelmi intelligencia szintre sem inkább egyszerűségre.
Mondom, az orvosi diploma önmagában csak egy papír, persze meg kell érte dolgozni én ezt elismerem, de igazán nagy/jó orvossá nem tesz önmagában. Ahhoz bizony más is kell. Fel kell nőni érzelmileg is nem csak értelmileg.
Mondom, én úgy szültem, hogy megdicsértek érte, mégsem lenne eszem ágában sem lenézni másokat csak azért mert alacsonyabb a fájdalom küszöbük és a rosszabb énjüket hozza elő a fájdalom... ugyanis kb. annyira tehetnek róla mint amennyire én tehetek arról, hogy pocsékan éneklek...
Nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerülj amikor igazán nagy fájdalmat kell átélned, de mivel valószínű nem volt még szüléshez hasonlítható fájdalomban részed, így nem tudod hogyan reagálnál rá. Teljesen más dolog, hogy azt feltételezed hogy jobban mint az általad lenézett "primadonnák". Élesben lehet hogy te is meglepődnél. Lehet hogy nem. De ezt nem tudhatod amíg nem élted át és pont.
Nyilván az emberek 99 százaléka szerint nem normális dolog szülés közben az orvost püfölni, és ez nem elfogadható viselkedés. De nem is csinálja ezt minden második kismama. Lehet hogy kínlódik, vagy kiabál, vagy császárt követel, igen. A fáradtság, félelem, fájdalom sok olyat kihoz az emberből ami nem "illendő".. és ezt egy intelligens orvos tudja.
Egyetértek! Nem csak nyivákoló primadonnák szülnek gyereket, de persze olyan is biztosan van.
Ez pontosan ugyan olyan mint hogy nem csak hozzád hasonló bunkók mennek orvosnak, de mint a mellékelt ábra mutatja ilyen is van.
Hát 61 százalékos, tudod rám sok mindent lehet mondani, a kedves hölgyek rám foghatják, hogy unintelligens vagyok, csak azért, mert nem osztom a véleményüket, és elítélem, ha valaki primitív módon viselkedik szülés közben, azt is rám lehet fogni, hogy nárcisztikus vagyok, meg még nagyon sok negatív dolgot, ebből soknak lehet, hogy lenne némi valóságalapja is. De olyan primitív, unintelligens, röhejesen gyerekes bunkó, mint te szerencsére akkor se tudnék lenni, ha az életem múlna rajta. :-D
A hölgyeknek meg azt tudom mondani, hogy miért vitázunk akkor, ha ők eldöntik, hogy a vitapartner unintelligens csak azért, mert nem ért egyet velük? Ó és nem általánosítottam! Sok teljesen korrekt szülést is láttam, aranyos művelt anyukákkal, de sajnos tény, hogy primadonnából is volt nem kevés, és azt írtam, ha jól emlékszem, hogy a nők egy jelentős része... aki ezt mindennek veszi, azzal nem tudok mit kezdeni. Továbbá a világ legszánalmasabb érve ez az általánosítasz duma... az általánosításnak, mindig van alapja, és jelenségekre vonatkozik, jelenségekről nehéz általánosítás nélkül írni, de az általánosítás mindig magában foglalja, hogy vannak kivételek.
Ami meg azt illeti, hogy én hogyan szülnék... biztosan nem szitkozódva és üvöltözve primitív módon, hanem fogat összeszorítva és küzdve, ugyanis ismerem magam, van tartásom és az élet ha mást nem, de küzdeni megtanított, ellentétben a drága hölgyek egy jelentős részétől.
Az 59-61-es válaszoló vagyok, és nem az IQ-dat kérdőjelezem meg, nem azt írtam, hogy unintelligens vagy mert nem értesz velem egyet, hiszen ehhez a kérdéshez való hozzáállás alapvetően nem intelligencia, hanem ézzelmi intellgencia és empátia kérdése.
Lehet kimagasló IQ-id, én ezt ez alapján megítélni nem tudom, viszont az EQ-t tippelem alacsonyra a válaszaid alapján. És nem azért mert nem értesz egyet velem, hanem mert nem sok beleérzési képességgel rendelkezel, úgy gondolod, hogy a szülőszobában szenvedő nők csak hisztiznek, és magadat valami átlag feletti lénynek gondolod mindenféle valós tapasztalat nélkül csak mert láttál szüléseket. Na ez a szánalmas, nem pedig az, hogy leírtam, hogy szerintem általánosítasz szupermenkém...
Abban viszont egyet értünk, hogy a 61 %-os válaszoló elveti a sulykot és abban is, hogy olyan szinten önkívületi állapotba kerülni a szülés alatt, hogy megüsd az orvost nem elfogadható.
Általánosítani amúgy sokkal inkább azt jeleti, hogy széles körűen tartasz igaznak valamit egy dologgal vagy jelen esetben személyekkel kapcsolatban, holott az csak annak az adott csoportnak egy szűk rétegére igaz.Súlyosan sztereotíp vagy, és magadat nagyon nagy ásznak érzed. Hála Istennek viszont semmilyen szinten nincs közöm hozzád, remélem betegként sem fog soha összehozni veled a sors, bár nem tudom milyen orvos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!