Ti káromkodtatok szülés közben? Mit szól hozzá az orvos, személyzet?
"Itt nem a szentségről van szó, hanem annak az eldöntéséről, hogy mi a cél."
Szerintem normálisan megválaszoltam a kérdést, a másik oldalról a személyzet oldaláról leírtam, amit láttam.
Az meg, hogy mi a célom ezen az oldalon az a kérdéstől és a kérdezőtől függ, itt ugyanis nem kötnek a szakmám szabályai, és nem vagyok köteles minden bunkóval jópofizni. Aki orvosi kérdéssel keresett meg, vagy az egyetemről kérdezett, annak szinte minden esetben szívesen segítettem. Más esetekben azonban nem orvosi témában kifejtettem a véleményemet és én ellentétben ezen oldal látogatóinak jelentős többségétől nem vagyok álszent, akiből ömlik a nyál a jobb százalékért, meg azért, hogy a kérdezőnek ne sérüljön a kicsi lelkecskéje.
Az meg, hogy mennyire vannak valós emberek GYIK-en szerintem egy bonyolultabb kérdés. Az egyik válaszoló megkérdőjelezte, hogy orvos vagyok-e, valamilyen szinten joggal, hiszen mindenki azt hazudik itt amit akar, és annak állítja be magát, aminek akarja, én mondjuk magamról nem hazudok, de a másik oldalról ezt ki tudja? Ennyit a valós emberekről és a valós problémákról. Továbbá én orvos vagyok nem pedig pszichológus, hogy mindenki minden hülyeségére ultra empatikusnak kellene lennem, ráadásul ezen az oldalon magánember vagyok, orvosi végzettséggel, tehát nyugodtan leírhatom azon véleményeimet is, amikre a munkahelyemen nincs lehetőség. Én legalább őszinte vagyok, ellenben az itt válaszolók egy jelentős rétegétől.
Kérdezőtől elnézést kérek az OFF-ért.
Az teljesen rendben van, ha a kérdezőnek mondod el a véleményedet betartva a fórum szabályzatát, mellőzve a sértegetést és a személyeskedést. Tanult, intelligens ember ebben a formában is tud kritikát mondani. Én is elmondtama kérdezőnek a véleményemet, amit tartok is.
Azonban te általánosítottál a magyar nőkre úgy ám blokk, ami bizony már sértő lehet. Ahhoz, hogy ebben a témában valaki hiteles legyen, naponta kell szüléseket levezetnie és több országból való külföldi tapasztalattal megáldva.
Nem beszélve arról a tényről, hogy a szülés fájdalmát, élményét kizárólag a nők élik meg, kívülről, pláne férfiként pálcát törnia fejük felett... nekem kicsit etikátlan. DE ez az én véleményem természetesen, amit vállalok. Meghalni sem egyszerű legtöbbször és életet világra hozni sem.
Bizonyára vannak bunkó nők is, primitívek is, olyanok is, akiknek alacsony a fájdalom küszöbük stb. Ez egy ilyen szakma, hogy aki ezt bevállaja, nem csak az elittel találkozik.
"A jobb százalékért? Orvos létedre lehetne annyi eszed, hogy tudod, semmi jelentősége a százaléknak. :)"
Tanulj meg olvasni, és szöveget értelmezni, mert én is pont azt írtam, hogy nem érdekel a százalék!
"Azonban te általánosítottál a magyar nőkre úgy ám blokk,"
Azt írtam, hogy a magyar nők egy jelentős része, ha ez neked általánosítás, akkor fogalomzavarban szenvedsz!
"ami bizony már sértő lehet."
Mondjuk pont nem hat meg, hogy mi sértő és mi nem.
"Nem beszélve arról a tényről, hogy a szülés fájdalmát, élményét kizárólag a nők élik meg, kívülről, pláne férfiként pálcát törnia fejük felett... nekem kicsit etikátlan."
A szülés egy ünnep, egy örömteli esemény, egy olyan rituálé, amit mi férfiak csak irigyelhetünk a nőktől. Az a mai modern nyugati média és társadalom szégyene, hogy a szülést a nők a fájdalommal és a veszéllyel valamint a halál lehetőségével asszociálják, hibás propaganda az egész, pláne, hogy a szülés ma egy szinte teljesen biztonságos dolog. Arról nem is beszélve, hogy pont szülésnél az élmény pozitív percepciója kifejezetten erős fájdalomcsillapító hatással bír. Arról nem is beszélve, hogy a szülési fájdalom sehol sincs a férfiak által is gyakran átélt veseköves görcsökhöz képest.
"hogy a szülést a nők a fájdalommal és a veszéllyel valamint a halál lehetőségével asszociálják,"
Ez mindig is így volt, a kollektív tudattalan része. Nagyon sokáig a szülés valóban magas halálozással járt, az utóbbi 60 év ezt a bevésődött félelmet nem fogja kiirtani.
"Arról nem is beszélve, hogy a szülési fájdalom sehol sincs a férfiak által is gyakran átélt veseköves görcsökhöz képest."
Ezt nem tudhatod, hiszen soha nem szültél! Kívülről látni valamit teljesen más, mint átélni. Emmellett szülések között is óriási különbség van. Egy nehéz, sok óráig elhúzódó, esetenként komplikált szülés überel sok minden fájdalmat. Ezt itt elmesélhetik azok, akik átélték.
És egy szülő nőnek alapjaiban nem a személyzet kedvére kell tenni, hanem arra kell koncentrálnia, hogy világra hozza azt a babát. Normális szülészeten ezt természetesnek veszik, maximum azért szólnak a túl sok ordításért, hogy el ne fáradjon az anya túlzottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!