Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti káromkodtatok szülés...

Ti káromkodtatok szülés közben? Mit szól hozzá az orvos, személyzet?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagyon mocskos szájú, de azért ha mérges vagyok vagy fáj valami (pl belerugok az ágy szélébe) azért ott ki szokott jönni... Attól félek, hogy szülés közben is elengedek majd egy-két csúnyábbat. Volt olyan, akivel előfordult? Hogy állnak ehhez egy szülészeten?
2015. okt. 14. 13:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
21%
Szegény orvos! Hogy lehet ilyen undorítóan viselkedni. Nem szóltak hogy viselkedni kellene? Nem te vagy az első aki átélte a szülést, mégse vert senkit. pfff
2015. okt. 15. 14:58
 22/67 anonim ***** válasza:
24%
Erre mondják, hogy azért önfegyelem is van a világon...
2015. okt. 15. 15:03
 23/67 anonim ***** válasza:
8%

Jézusom.. azért egy felnőtt, magára valamit is adó nő ne viselkedjen már közönségesen..

Ahol én szültem ott kiabálni sem lehetett. Volt egy nő aki minden fájásnál hangosan jajveszékelt, mikor az ügyeletes orvos megjelent oda ment a nőhöz és a fejét leordította hogy mit képzel magáról, itt más kismamák is vannak akik pihenni szeretnének. Érdekes módon ezek után csend lett. Hiszti volt az egész..

Azért sem jó ordibálni mert rengeteg energiát felemészt a szülésznők szerint, nem beszélve arról hogy szerencsétlen magzatra a frászt hozza a kedves anyuka.

2015. okt. 16. 05:19
 24/67 anonim ***** válasza:
12%

Láttam már pár szülést, és azt kell mondanom, hogy a mai magyar nők egy jelentős része, iszonyatosan primitív módon szül. Üvöltenek mint a sakál, nem követik a személyzet, az orvos utasításait, császárt követelnek pedig azt csak megfelelő indikációval lehet elvégezni és az anya kérése nem indikáció, hisztiznek stb... a tényleges, durva káromkodás viszont ritka, aki orvos és szülésznő jelenlétében káromkodik elég primitív nő lehet.

Arról meg regényeket lehetne írni, hogy a szülőszobán megforduló populáció fizikálisan mennyire rossz állapotban van, öregek (30 felett), gyengék, edzetlenek, és semmi akaraterejük sincs.

Szerencsére akad pár üdítő kivétel, aki intelligensen ember módjára tud szülni.

2015. okt. 16. 18:26
 25/67 anonim ***** válasza:
83%
utsó, te férfi vagy? 30 éven felüli nő mióta számít öregnek?
2015. okt. 16. 20:33
 26/67 anonim ***** válasza:
5%
Igen férfi vagyok, és orvosi szempontból már marhára nem ideális időpont az első szüléshez.
2015. okt. 17. 00:23
 27/67 anonim ***** válasza:
87%

Orvos is vagy? Milyen orvos vagy? Én 35 évről tudtam, mint felső plafonja az ajánlásoknak. (Egy nőnek ekkor se mondd azt, hogy öreg. Ez ebben a kontextusban sértő. )

Sajnos a mai világban lévő kitolódása mindennek nem csak a nők hibája.

2015. okt. 17. 07:24
 28/67 anonim ***** válasza:
23%

"Orvos is vagy?"

Igen.

"Milyen orvos vagy?"

Nem szülész, de a szülész kollégáknak is hasonló a véleménye.

"Én 35 évről tudtam, mint felső plafonja az ajánlásoknak."

Szülni, pláne elsőt 20-30 év között ideális, a 35 még kólával elmegy.

"(Egy nőnek ekkor se mondd azt, hogy öreg. Ez ebben a kontextusban sértő. )"

Más az, ahogy az ember a betegeivel beszél, és megint más egy ilyen oldalon. Az rohadtul nem érdekel, hogy a GYIK-es hölgypopuláció min sértődik meg.

"Sajnos a mai világban lévő kitolódása mindennek nem csak a nők hibája."

De, elsősorban az ő hibájuk. De ez a vita nagyon-nagyon messzire vezetne, szóval ne is kezdjünk bele!

2015. okt. 17. 19:58
 29/67 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem se kezdjünk bele. Nem vezet ez így sehova. Tudod a szüleim is orvosok, én is a klinikumban dolgozom más területen. DE sem nekik sem nekem nem jutna eszembe ilyen becsmérlően beszélni bárkiről. Sem férfiról, sem nőről.

Gondold végig, hogy miért is írsz erre az oldalra. Mit szeretnél vele elérni. Bántani másokat, vagy segíteni nekik, vagy ventillálni a saját problémáidat..

2015. okt. 17. 20:49
 30/67 anonim ***** válasza:
37%

"DE sem nekik sem nekem nem jutna eszembe ilyen becsmérlően beszélni bárkiről."

Lehet, hogy ti szentek vagytok, de én nem az a típus vagyok, aki tapsikolva ujjong amikor a Szex és New Yorkon szocializálódott drámakirálynő beesik a szülőszobára, és eljátsza a nagyhalált, és primitíven viselkedik és elvárja, hogy a fél osztály körülötte ugráljon egy normál komplikációmentes szülésnél, továbbá zavarja viselkedésével a munkát és a többi vajúdót... és nem becsmérlően beszéltem, szimplán közöltem, hogy a 30 év feletti kor már nem a legideálisabb szülésre, valóban az öreg kifejezést használtam... Ó mea culpa a polkorrektséget meghagyom a liberális politikusoknak, akinek nem tetszik az igazság azzal nem tudok mit kezdeni.

A szüleid foglalkozása pedig abszolút nem érdekel, mert nem ők a vitapartnereim.

2015. okt. 17. 22:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!