Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti káromkodtatok szülés...

Ti káromkodtatok szülés közben? Mit szól hozzá az orvos, személyzet?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagyon mocskos szájú, de azért ha mérges vagyok vagy fáj valami (pl belerugok az ágy szélébe) azért ott ki szokott jönni... Attól félek, hogy szülés közben is elengedek majd egy-két csúnyábbat. Volt olyan, akivel előfordult? Hogy állnak ehhez egy szülészeten?
2015. okt. 14. 13:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
56%

"Tanulj meg olvasni, és szöveget értelmezni, mert én is pont azt írtam, hogy nem érdekel a százalék!"

Nem nekem kell megtanulni, mert én sem azt írtam, hogy téged érdekel! Szövegértés nem kell az orvosira? :)

Akkor újra, hogy te is megértsd: Miből gondolod, hogy bárki mást érdekel a százalék, szerinted mégis mire menne vele bárki egy anonim oldalon, ahol azt is írhatja magáról pl. hogy orvos? Miért érzed magad te különbnek másoknál?

Azért mert ilyen egyszerű vagy. De nem orvos. :)

2015. okt. 20. 18:31
 52/67 anonim ***** válasza:
56%
A stílusodról pedig mindig fel lehet ismerni, annyira jellemző, akárhányszor regisztrálsz újra. :)
2015. okt. 20. 18:34
 53/67 anonim ***** válasza:
37%
Bocsi öreg, de értelmes vitapartnerrel például a 69 százalékos, szívesen beszélgetek, te viszont nem tartozol abba a kategóriába. :-) Természetesen nem kell elhinned, hogy orvos vagyok, hiszen ez egy anonim oldal. Felőlem azt hiszel, amit akarsz.
2015. okt. 20. 19:00
 54/67 anonim ***** válasza:
40%

Még jó, hogy azt hiszek. Töröltem a korábbi kérdéseket, ahol hozzászóltál, annyit meg nem érsz, hogy kikeressem őket.

Vitapartner nem akarok lenni nálad, pusztán leírtam a véleményem rólad és a társaidról, akik csak vitatkozni, provokálni járnak ide. Felőlem annak adod ki magad, aminek csak akarod. :)

Szóval túlélem majd valahogy, ha nem kell olyannal vitatkoznom, aki nem szült, de nagyon tudja a tutit...

2015. okt. 20. 20:41
 55/67 anonim ***** válasza:
84%

"Bocs, letettem egy orvosi egyetemet az asztalra, miért te mit tettél le? Elvégeztél egy konduktor képzést? És? Te mivel lennél több, mint én? "

Nem vagyok több, mint te. Miért lennék. Klinikai szakpszichológus vagyok, gyerekekkel, kicsikkel foglalkozom, sérültekkel, fogyatékosokkal. Elég sok olyan kisgyerkkel, akik sajnos a szülés közben sérültek több okból kifolyólag. Azonban én egy konduktort sem értékelnék le, mert nagyon fontos és hasznos munkát végeznek! Mellesleg felsőfokú végzettséggel rendelkeznek ők is.

Az élet adásának nagyságát miért értékeled le? A szülés és az élet megfoganása, világra hozatala az egyik legfontosabb feladat a világon! Enélkül nem léteznél te sem, én sem, senki! Igenis nagy dolog ezt megtenni. Mivel férfi vagy, ezért te nem fogod erről az oldalról átélni sem az örömét sem a fájdalmát, sem azt a módosult tudatállapotot, ami a vajúdás és a szülés közben létrejön. Ami miatt egy nő sem lesz beszámítható, aki szül, ez a törvényben is így van. Ez nem csak a fájdalom miatt van így, hanem testben lezajló hormonális hatások miatt is.

Egyszer bizonyára sikerül viszont apaként mindezt a párod mellett átélni, kezdve az első ultrahangfotótól,az első szívhangtól kezdve az izgalomig, hogy minden rendben lesz-e, mindenki egészséges lesz-e, majd a vajúdás fájdalmát, hogy igazából ott vagy, de mégsem tudsz segíteni, miközben a TE saját gyereked jön a világra. Akkor lehet, hogy pár dolog át fog értékelődni.

Nem az a lényeg, hogy kiabált, vagy nem kiabált, vagy esetleg olyat mondott, amit normál esetben nem tett volna... Hanem az, hogy épen, egészségesen kibújjon az a baba.

Valóban baromi nehéz lehet egy olyan nővel, aki elveszti teljesen az önkontrollját, elveszti az irányítását a teste fölött teljesen, és nem veszi a segítséget. Én is ismerek ilyen nőt, mert egyszerre szültünk, tőle zengett az egész szülészet.. ő is könyörgött a császárért, szerencsére az orvosa ezt nem vette komolyan... jó is, mert a lány semmire nem emlékezett mindebből:) Ennek ellenére végigcsinálta EDA nélkül és csodálatos édesanya.

"Cseppet sem személyeskedő és elfogult a véleményed. "

Arról tudok csak véleményt formálni, amit megmutatsz magadból. Hiába vagy belülről más, ha kívülről nem ez jön át.

"Tapasztalat. "

Ez nagyon kevés... :) Engem egy reprezentatív kutatás győzne meg. Ha van ennek értelme...:)

"de az életben nagyon sok minden tud rohadtul fájni, a fájdalom elviseléséhez viszont akaraterő és tartás kell, na ez hiányzik manapság, persze nem csak nőből, hanem sok férfiból is.

"

Ebben egyetértünk. Ezen próbálok változtatni a munkám során is. DE nem úgy, hogy lenézem azt, aki erre nem képes!

Az orvosi szakma is végtelen alázatot követel és elfogadást. Nem csak a kiváló erkölcsű és személyiségű embereket kell gyógyítanod. Tanulj az igazán nagyoktól. Amíg élnek és itthon maradnak. Ha az ember nagy fokú nárcizmussal él, könnyen magára marad..

2015. okt. 20. 20:52
 56/67 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a korrekt választ. Annyi hozzáfűznivalóm, van, hogy nem nézem le a konduktorokat, csak megjegyeztem, hogy szerintem nem többek, mint egy orvos.
2015. okt. 20. 22:40
 57/67 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem becsülöm le a szülést, szerintem a világ egyik legszebb dolga, de azon nagyon ki tudok akadni, mikor az olyan nő bejön, aki életében két szalmaszálat nem tett még önállóan keresztbe, ki van nyalva a feneke és követelőzik, eljátsza a nagyhalált és nyomatja a hisztit. Ez nem módosult tudatállapot (olyan is van persze), henem primitívség, elkényeztetettség és hiszti.
2015. okt. 20. 22:46
 58/67 anonim ***** válasza:
56%

Na szép....2 orvos itt vitázik!!! :)

Az ha valaki ""hangosan"" szül nem azt jelenti,hogy primitìv és a segge ki van nyalva továbbá semmit sem tett le az asztalra. :/

Egyenlőre TE minősìted az embert...szóval te vagy undorìtó és nem az aki kicsit temperamentumosabb. Szégyelhetnéd magad...az ilyen orvosokkal csak a világ több.Emelt fővel közlekednek és közbe minde beteget lenéznek és semmibe veszik...csak nyűg nekik mindenki.

2015. okt. 22. 21:04
 59/67 anonim ***** válasza:
90%
Nézd kedves orvos válaszoló... Lehet hogy bizonyos dolgokban még egyet is értettem volna veled ha nem ilyen bicskanyitogató stílusban vitázol. Láttam azt a saját orvosomon és a szülésznőmön amiről beszélsz, a dokim szó szerint láthatóan kellemesen csalódott amikor elmondás után tudtam megfelelően nyomni, azt csináltam amit mondtak, stb. többször is elmondta utána, hogy milyen erős nő vagyok, és hogy érdemes szülnöm, jól esett. A szülésznőm pedig azt, hogy higgyem el, hogy sokan a többség már császárért könyörög ennyi idő után. Tudomásul vettem ezt is az ő szavai is jól estek, de mint nő, aki ezen a fájdalmon túlesett kijelenthetem, hogy megértem azt aki nehezebben tudja elviselni a fájdalmat, és aki hangosabb kínlódás között hozza világra a gyermekét, mert túlestem rajta. Nem csak szemtanúja voltam, hanem átéltem minden pillanatát. Tényleg rendkívül unszimpatikus, hogy szemlélői (akár legyen az orvosi) tapasztalattal ítélkezel mások felett. Legalább arra gondolj, hogy édesanyád is keresztülment mindezen, és ha az összes többi nő iránti tiszteletből nem is megy, de őt biztosan tiszteled annyira, hogy kicsit nagyobb empátiával nézd ezentúl azt ha valaki szenved. Egyértelmű, hogy az orvosi diploma nem jelent egyben empatikus képességeket is, pedig nem ártana. Egy orvos szakmai alázatához ez is hozzá kéne hogy tartozzon. A pökhendiség pedig egyszer vissza fog ütni, bár lehet hogy csak egy névtelen fórumon tudsz ilyen nagy legény lenni.
2015. okt. 23. 13:26
 60/67 anonim ***** válasza:
30%

Édesanyám nyolc órát vajúdott velem, és farral megszült, de elmondása alapján még mindig halkabb volt (és nem káromkodott, és nem mondott olyat hogy lerúgja az orvos fejét), mint a mellette szó szerint sakál módra üvöltő, rendkívül kulturált hölgy, a teljesen szövődménymentes szülésével.

Ó és van bennem empátia, de bocsánat, amikor az elkényeztetett primadonnák, szó szerint hisztiznek, császárt követelnek, úgy üvöltenek, hogy a szülésznő befogja a fülét (megtörtént eset, szegény gyerek tuti halláskárosult lesz mire felnő, ha így üvölt vele az anyja) és lehető legjobban igyekeznek megnehezíteni a személyzet dolgát, bocs ott nem tudok empatikus lenni.

Nem kötelező szülni, és nem kötelező gyermeket vállalni, de aki császár követelés, és ordenáré viselkedés nélkül nem tudja megszülni a gyermekét, az miért vállalta egyáltalán?! Hiszen még a világrahozatalához sincs elég akaratereje.

2015. okt. 23. 15:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!