Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg csak fejben dől el,...

Tényleg csak fejben dől el, hogy mennyire is fáj a szülés?

Figyelt kérdés
Milyen gondolatok pörögtek bennetek, mikor elindult a folyamat?
2015. aug. 29. 20:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Minden fejben dől el.

Nem csak az, hogyan éled át a szülést, hanem minden.

Az is, hogy beteg leszel-e, az is, hogy miként élsz meg egy eléd tárulkozó megoldandó feladatot.

Pl. jön egy szakítás. Felfoghatod életed hatalmas traumájának, de felfoghatod tapasztalásként, fejlődési lehetőségként is.

Én várandósság alatt eldöntöttem, tudtam, hogy könnyű, gyors szülésem lesz és gátmetszésre se lesz szükségem, könnyen fogok tágulni, minden rendben lesz.

Pedig baromi kicsi a fájdalomküszöböm és ha egy csepp vért látok le kell ülnöm, különben elájulok :))

A szülésem gyors volt gátvédelemmel és a 10-es skálán max. 7-est adnék rá pedig oxit is kaptam és nem volt fájdalomcsillapítás.

Aki azt mondja, hogy ez a fejben dől el dolog baromság, az azért mondja ezt, mert nem így él.

Én eszerint élek és mindent sokkal másképp fogok fel pedig higgyétek el, ahogyan az elmúlt években élek, más már lehet, összeroppant volna a teher súlya alatt, vagy minimum alkoholista lesz.

Terhesség alatt elment a férjem akivel imádtuk egymást, azóta is egyedül nevelem a kisfiam, munkám sincs, mégsem roppantam össze, sokat tanultam az elmúlt évek alatt, nem tragédiaként fogtam fel a dolgokat, hanem megoldandó feladatként.

Bocs, ha kicsit elkanyarodtam a témától, csak érzékeltetni akartam, mennyire fontos az, miként állunk a dolgokhoz.

A szülés kimenetele is fejben dől el.

A félelem gátakat szül és a stresszelt szervezet hátráltatja a baba útját, a tágulási folyamatot, gyengíti az immunrendszert.

2015. aug. 29. 21:39
 12/22 anonim ***** válasza:
en azt mondtam elotte: en leszek az, aki vegig mosolyogja a szuleset :) igy is volt, egesz a kitolasi szakaszig vigyor volt az arcomon, csak aztan kiderult h csaszarozni kell. na akkor berezeltem :)
2015. aug. 29. 21:50
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyrészt a szülés nem csak a "fájdalom percepciójáról" szól, és a kérdés azon része, miszerint "Milyen gondolatok pörögtek bennetek, mikor elindult a folyamat?", azért mégis kicsit arra utal, hogy a folyamatot hogyan éltük meg. Persze, van akinek csak a fájdalom jut erről eszébe. De bizony ebbe beletartozik a szülés haladása is, és sokminden más.
2015. aug. 29. 22:07
 14/22 anonim ***** válasza:

"Tényleg csak fejben dől el, hogy mennyire is fáj a szülés?"

Ez volt a kérdés. Szerintem elég egyértelmű.

2015. aug. 29. 22:09
 15/22 anonim ***** válasza:
Valahova igen. A harmadik babával már semmi félelmem nem volt, két különbözőképpen horrorisztikus tapasztalattal. Nem kértem semmit, csak hogy hagyjanak békén, persze nagyon udvariasan. A.fájdalom az nyilván pont ugyanolyan volt fizikailag, de másképp fogtam fel, és ahogy írták előttem is, kb alárendelődtem a folyamatnak, és viszonylag hamar és könnyen túl voltunk rajta.
2015. aug. 29. 22:21
 16/22 anonim ***** válasza:

Ennek a nőnek a két szülése is szép példa arra, hogy igen.

https://www.youtube.com/watch?v=02gxCpbpFFA

AZ első szülése kis ablakban megjelenik a videó elején, arra kattintva megnézheted. Ez pedig a második, agykontrollal. SZóval igen, én hiszem, hogy fejben dől el.

2015. aug. 29. 22:22
 17/22 anonim ***** válasza:
22%
11-es te nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, azért volt könnyű és gyors szülésed, mert te azt olyan frankón eldöntötted. Fejben. Egyszerűen csak szerencséd volt, és szereted annak betudni, h te milyen kis ügyesen eldöntötted fejben,. hogy neked nem lesz gátszakadásod stb.Lehet, ha most szülnél még egy gyereket, brutális szülésed lenne, na akkor mit mondanál? Azt nem tudod fejben eldönteni, hogy a gyereked feje ki fog-e férni a medencecsonton, vagy hogy az arca elé teszi-e a kezét a szülőcsatornában és szakít-e mindent, amit ér.
2015. aug. 29. 22:30
 18/22 anonim ***** válasza:
elvileg telepatikusan a babával is lehet beszélgetni..
2015. aug. 29. 22:40
 19/22 anonim ***** válasza:
Gondolatok nem igazán voltak a fejemben. Teljesen befeléfordultam. A fájdalmat úgy tudod a legjobban elviselni ha átengeded magad az érzésnek. Én 13 óra vajúdás után császárral szültem. De mikor meglett a fiam és megláttam,azt mondtam, hogy akár 100* végig csinálnám érte.
2015. aug. 29. 22:51
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nem. Én halál nyugodtan vonultam be szülni mondván hogy stramm nő vagyok aki nem nyafogós és különben is évezredek óta szülnek a nők, ugyan mi az nekem. Zengett tőlem a kórház.

Két barátnőm is van, aki rettegett a szüléstől, mert a menstruációjuk miatt is szenvednek, az egyik megrendelte az altatóorvost hogy beadja neki az EDA-t. Aztán mégse lett belőle semmi mert nem ért oda az orvos időben, simán szült mind a kettő, kifejezetten könnyen és fájdalommentesen.

2015. aug. 29. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!