Császárral szüljek? Volt más hasonló helyzetben? Még messze asszülés, de fel szeretnék készülni mindenre. Vajon segít, ha fejben eldöntöm, hogy menni fog természetesen?
Mivel, ha jól értem, fennáll a veszélye, hogy beszorul a gyerek a szülőcsatornába, én nem reszkíroznék. Ha nem tudják időben kiszedni (és ha már ott van, akkor császárra sincs már lehetőség, csak a vákuum, fogó és hasba könyöklés marad), oxigénhiányos is lehet.
Én a helyedben ezt nem kockáztatnám.
Hasonló problémám volt, el is akadt, az orvosok láthatóan rettentő idegesek voltak, mire kipecázták. Bár több gyereket nem tervezünk, ha véletlenül mégis valaha terhes lennék, az előzmények miatt programozott császár lesz. Kis híja volt, hogy nem lett oxigénhiányos - ezt a szülész másnap merte csak elmesélni, amikor a neonatológus biztosította róla, hogy egészséges a baba.
Ne kockáztass szerintem. Inkább császár, minthogy komplikáció legyen, akár nálad akár a babánál.
Emelem kalapom akik császárral SZÜLNEK (azért nagy betűkkel, mert az is szülés).
Engem császároztak. Nem volt hosszú a felépülésem. Gyorsan helyreállt minden.
Nem maradt rossz élmény.
Ezek után én nem félek a császártól, valószínüleg a màsodik babámat is így szülöm meg.
Mindíg a gyerek érdekeit kell szem elött tartani. Ha neki úgy biztonságos h műtét útján érkezzen akkor nem érdemes reszkírozni.
A fejedben dől el, hogy mit hogyan élsz meg. Én úgy voltam vele, hogy bármi történjen sordódok az árral. Mikor bejelentették h sürgösségi császár lesz 10 óra vajúdás után, mondtam h oké csináljuk.
Én pozitív példa vagyok császározás szempontjából. Semmi hátrányát nem észleltem.
Műtét után 8 órával felkeltem. Pár napra rá már úgy sétáltam mint ha mi sem történt volna.
A hegem szép, bugyivonal alatt van.
És ami a legfontosabb, hogy egy tökéletesen egészséges gyermekem van!!!
Császáros voltam.
A kötelező 6 óra fekvés után muszáj volt felkelnem, mert ugye mászkálni kell.
Az az egy felkelés elég szar volt, de nem kibírhatatlan. Utána meg annyit mentem, hogy azt nem értették, hogy tudok ennyit mászkálni. A 3. napon én vittem ki hordozóban a 4 kg-os babám a kocsihoz. :)
Egyáltalán nem akadályozott se a gyerek ellátásában, se a háztartás vezetésében.
Ne félj a császártól, inkább a biztonság.
Ezzel a "kockázatos, mert hasi műtét" szöveggel ne foglalkozz.
Szülsz természetesen, varrásnál találkozol a dokiddal (sok helyen).
A császárnál meg min. 2 doki toporog körülötted, teljesen ellenőrzött körülmények között szülsz. Nem vágják át a hasizmod se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!