Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet kérni császármetszést...

Lehet kérni császármetszést altatásban?

Figyelt kérdés
2015. júl. 22. 15:19
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes válaszok vannak...ennyi erővel én se menjek fogászatra mert rosszul vagyok és pánikolok tőle?Ha akérdezőnél annyira súlyos ez a helyzet,azt a doki ugy is látja ha előtte megbeszéli vele,esetleg tovább is irányitják a kérdezőt szakemberhez.amugy ha indolokt az eset biztos lehet kérni az altatást.

de megkérdehetem h mindenképp császárod lesz?

2015. júl. 23. 07:00
 32/39 anonim ***** válasza:
11%
Amikor én szültem, akkor volt benn egy ilyen hisztis pitsa. Vitték császározni, kapott spinális érzéstelenítést és elkezdett hisztizni, hogy ez neki nem jó, meg vele ezt nem csinálhatják, be fogja perelni őket, mert lebénították. Az egész szülészet rajta röhögött/szörnyülködött kb. Kapott még valami bódítást, de nem altatták el. Annyi, hogy kicsit később tért magához.
2015. júl. 23. 10:34
 33/39 A kérdező kommentje:
Én is olyan vagyok, mint akit a 31-es hozzászóló említett. Sajnálom de ez van, a természetes szüléssel nincs problémám, ezt senki se állította. Én csak érdeklődtem a császármetszés alatti lehetőségekről, a legbunkóbb hozzászólók, mert elkezdtek egyből szaranyázni, mint ez ezen az oldalon bevett szokás.
2015. júl. 23. 12:06
 34/39 anonim ***** válasza:
87%

Nem volt császárom, de egyéb okból kaptam spinális érzéstelenítést. Adtak mellé valami nyugtatót is, úgyhogy bár ébren voltam, alig voltam észen. Császárnál nem így van?

Amúgy nekem is érdekes a viszonyom a vérrel. Idősgondozásban dolgozom, simán kezelek körkörös lábszárfekélyt, felfekvést, bármit, de ha a gyerekem vérzik, indulnak a lepkék a gyomromban, és képes vagyok elájulni. Kivéve, ha egyedül vagyok vele. Akkor késve jönnek a tünetek, miután elláttam.

2015. júl. 23. 12:17
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

bár én még nem vagyok terhes, de én is rosszul vagyok a vértől. a sajátomtól is megszédülök, elgyengülök, nem hogy másétól.. A vérvételek nálam olyanok, hogy előtte is rosszul vagyok, közben azt a fél percet átvészelem, de utána még fél órát fekszek, felpolcolt lábakkal, és eszem a szőlőcukrot... Más vérét sem bírom. De tudom, hogy ez változni fog ha majd egyszer lesz gyerekem.

Előjönnek ezek az anyai ösztönök, és ha a gyerek elesik, és vérzik a lába vagy elvágja a kezét, akkor sokkal nagyobb lesz az aggodalom, mint hogy azzal foglalkozzunk, hogy "jajj elájulok a vértől".

nem személyes tapasztalat, hanem anyukám. :) ő folyamatosan parázott, ha a hányás már egyáltalán téma volt... Ha hányingere volt, akkor mindig sírt, reszketett, hogy nem akar hányni.. ez egészen felnőtt koráig tartott. aztán én megszülettem, és mint kisgyerek, anno sokszor elkaptam ilyen betegségeket, és olyankor ő felülkerekedett az undorán, és azzal foglalkozott, hogy fogja a hajamat vagy valami. :)

előbb utóbb mindenkiben feltámad az anyai ösztön.. :)

2015. júl. 23. 12:52
 36/39 anonim ***** válasza:
84%

én magánklinikán szültem,és ugyanezzel bombáztam a dokimat.

Nagyon nem akarta,de azt mondta,hogy ha nagyon ragaszkodom az altatáshoz,akkor nem fognak akaratom ellenére hátba szúrni természetesen.

végül megdumáltak:)

2015. júl. 23. 13:34
 37/39 anonim ***** válasza:
70%

Siman lehet kérni a császárt hogy altatás vagy injekcio legyen. Nalam nem volt kérdés h altatnak e. Mikor tudtam h mindenképp császárt alkalmaznak, rögtön az altatást kérdeztem. Komplikáció mentes szülés, és egészséges gyermekem született ugy hogy altattak. Semmi baja sem volt a légzéssel.

Kérdező én teljesen megértem a pánikodat és beszéld meg a dokival h miért szeretnéd az altatást.

személy szerint, én soha semmilyen körülményekben nem szülnék Magyarországon. Meglátszik a különbség.

jó babázást és sok türelmet a picúrhoz ;)

Szép napot mindenkinek.

2015. júl. 25. 08:08
 38/39 anonim ***** válasza:
15%

kérdező, ha ilyen rosszul vagy a vértől, hogy menstruálsz? ájuldozva?

illetve, lássuk be, hogy a szülés (vagy császármetszés) utáni napokban jó eséllyel dőlni fog a vér, ahhoz képest smafu ami a szülőszobán történik-már vér mennyiség szempontjából.

2015. júl. 25. 14:04
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Én nem a vértől félek, hanem a lebénulástól. Egyszer történt velem olyan, hogy ébredéskor nem éreztem és nem tudtam megmozdítani az egyik lábamat (valószínűleg annyira elfeküdhettem egy ideget, nem tudom) de én ott annyira rosszul voltam, amíg vissza nem tért az érzékelésem, hogy el sem tudom mondani. Az, hogy mind a két lábammal ez történjen és órákig - bevallom, rettegéssel tölt el. Előbb végignézném, ahogy vágnak és vérzek, csak ne lennének bénák a lábaim. Attól is félek, hogy a bénaság örökre szól, mert valami nem az igazi a gerincemben. Sosem volt kivizsgálva, de érzem, hogy pont ott deréktájon időnként olyan fura (nem fáj, de érdekes érzés). Van is ott egy sötét folt a bőrömön és ott jól látható pehelyszőrök vannak. Szóval, félek, hogy valami nem teljesen oké vele és ha beböknek oda egy akkora tűt, mint a középső ujjam (sajnos megláttam milyen az a tű) akkor lehet, hogy lebénulok. Na én ezért félek és kérném az altatást. ha lehetne. A 120 ezret is kifizetném valahogy nagy nehezen inkább érte.
2015. júl. 25. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!