Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet kérni császármetszést...

Lehet kérni császármetszést altatásban?

Figyelt kérdés
2015. júl. 22. 15:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
62%
4es, én meg szülésznő vagyok. Igaz hogy nem károsodik a magzat, de légzésdepressziót okoz, vagyis altatásos császár után az esetek nagy százalékában szükség van légzéstámogatásra, és oxigénhiányos állapot, légzésleállás is gyakrabban fordul elő. Ezért nem altatnak, csak ha elkerülhetetlen(sürgősségi császár) Nem hiszem, hogy bárki is megkockáztatná a kisbabája egészségkárosodását csak hogy neki kényelmesebb legyen.
2015. júl. 22. 16:55
 12/39 A kérdező kommentje:

Na ősanyák, akkor leírom még egyszer.

Semmi problémám nincs a szüléssel és a fájdalommal se, a természetes szülést be is vállalnám. Viszont azzal is számolni kell, hogy nem tudom valami miatt hüvelyi úton megszülni (tágulás, faros baba stb), ezért néztem utána a császármetszésnek. Mivel van egyfajta rosszullétem a vér kapcsán, így az altatásos módszert választanám. Leírom a gyengébbek kedvéért, egyszer például mosogatás közben a pohár eltört és megvágta az ujjaimat, én azonnal pánikba törtem ki és ahogy ránéztem a kezemre azon nyomban össze is estem a tudat miatt, hogy úristen elvérzek, meghalok. Számtalan ehhez hasonló eset is előfordult már, ki lehet nevetni nyugodtan, ha valaki nem érti ezt meg.

Emiatt ha császármetszésre kerülne sor, csakis altatásba történne. Tehát lehetséges külön kérésre, ha szükség van rá, császármetszést kérni?

2015. júl. 22. 17:00
 13/39 acelsziv ***** válasza:
25%
Mucika: Mivel el leszel függönyözve így SEMMIT nem fogsz látni az egészből.
2015. júl. 22. 17:02
 14/39 anonim ***** válasza:
41%

Én a tűtől vagyok rosszul.

sos császárom volt,két fájás között szurták az érzéstelenítőt a gerincembe,és ott abban a helyzetben fel se fogtam,meg se éreztem,annyira eltörpült a fájásokhoz képest a szúrás.

ha programozott lett volna,lehet én is pánikolok,de igy hogy esély sem volt bepánikolni előtte,nem is fogtam fel h vágnak meg vér és hasonlok.

2015. júl. 22. 17:20
 15/39 A kérdező kommentje:

Mucika, privát vélemény nem érdekel. Mit nem értesz, hogy a tudat is elég, hogy vágnak és máris rosszul leszek, pánikroham miegymás.

Az érdekel, hogy kérésre végeznek-e altatásban császármetszést?

2015. júl. 22. 18:13
 16/39 anonim ***** válasza:
19%
rendben, akkor ha baja lesz a babádnak legalább nyugtatni fog a tudat hogy legalább nem volt pánikrohamod.. jó hozzáállás. egyébként sima szülésnél is vérzel elég rendesen. Amúgy nem, kérésre nem. Legfeljebb ha legalább 30-40 ezerrel megtoldod a fogadott orvosod tarifáját. Van aki direkt megmondja nála 120 ezer a kérésre altatás.
2015. júl. 22. 18:18
 17/39 anonim ***** válasza:
9%
sima császárnál nem te döntöd el hogy altatnak-e. Szerencsére még mindig a baba érdekeit tartják előtérben.
2015. júl. 22. 18:19
 18/39 A kérdező kommentje:
Vannak nyilatkozatok, amelyet a kórházba érkezés esetén alá kell írni, elég ha nem írom alá az spinális érzéstelenítésre vonatkozót?
2015. júl. 22. 18:22
 19/39 anonim ***** válasza:
19%
Kiscsillag, a természetes szülésnél több vért fogsz látni, mint egy éber császárnál.
2015. júl. 22. 18:34
 20/39 anonim ***** válasza:
11%
kérdező, mond te el tudnál számolni a lelkiismereteddel ha a te kényelmed miatt halna meg vagy lenne maradandó károsodása a gyerekednek? A szülés véres dolog, ezt tudja mindenki. sőt, természetes szülésnél is vágnak valószínűleg, és varrnak is (gátmetszés)
2015. júl. 22. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!