Lehet kérni császármetszést altatásban?
Én annak idején könyörögtem,hogy altassanak ,nem tették.
Lehet attól függ melyik kórházban szülsz és kinél.
Állítólag ,ha sürgősségi császár akkor altatnak.
Nem. Az altatásnál használt szerektől károsodik a magzat.
Ha félsz a szüléstől minek akarsz gyereket?
"Az altatásnál használt szerektől károsodik a magzat."
Ez egy baromság, illetve közkeletű tévhit. Sürgősségi császárnál is altatnak, mert nincs idő megvárni, hogy hasson az epi vagy a spinál. És mégsem lesz bajuk a babáknak. Apukám szülészorvos, tudom mit beszélek. Elsősorban azért nem altatnak, mert az altatás rohadt drága, másodsorban meg a nők többsége szeretné átélni, amikor kiveszik a babáját és először megpillanthatja. De semmivel sem károsabb a babára nézve az altatás, mint a gerinctáji érzéstelenítés.
Nekem volt tervezett és sürgősségi császárom is, de egyiknél sem altattak (mondjuk nem is szerettem volna).
Az aneszteziológus annyit mondott, hogy kb. 1000 oka van annak, hogy csak a végső esetben altatnak gerincközeli érzéstelenítés helyett.
1. A nyolcvanas évek elején születtem, altatásos császárral. Gondolom már rájöttünk volna, ha károsított volna a dolog. Akkoriban annyira rossz gépek voltak, hogy még a nememet sem tudták a szüleim, amíg ki nem szedtek.
Nem volt sürgősségi császár, de anyám veszélyeztetett terhesként (korábbi nőgyógyászati műtétnél műhiba) már három hete a kórházban dekkolt. Vajúdott egy darabig, aztán mondta az orvos, hogy ne húzzák tovább (lejárt a munkaideje), altatják és császár.
2. Nálam is felmerült az altatásos császár. A dokimmal magánemberként is jóban vagyunk. Ő azt mondta, hogy valamivel nagyobb a kockázat, hogy átkerül az altatószerből a magzatba is, ezzel lassítva a keringést, stb. Kicsi a kockázat, de annyira be vannak tojva a kórházak a perektől, hogy belső utasítás, hogy minél kevesebb altatás.
Végül nem is lett császár, de az infó megvan. Sőt, olyannyira szigorú a protokoll, hogy nekem szülés után közvetlenül kellett volna altatás vagy bódítás (gyerek már a neonatológusnál volt), mert a méhlepény nem vált le, műtő meg foglalt. Iszonyú fájdalmas volt a méhlepény kézzel tépkedése, de a kórház irányelvei miatt még egy nyomorult bódítást se kaphattam, pedig már rég elvágták a köldökzsinórt. Így 15-20 perc földi pokol után a műtőben altattak. Igen, annak ellenére, hogy az a babára már nem hatott volna, nekem viszont NAGYON szükségem lett volna rá. Ismét visszaértünk oda, hogy nagyon félnek a perektől, ezért a szigorú protokoll, ami az orvos kezét is köti.
Szerintem emiatt nehéz kérésre altatásos császárt vállaló kórházat találni (ha az orvos vállalná is, a kórház, mint szerződő partner, megköti a kezét). Magánklinikán érdemes próbálkozni.
"Nem. Az altatásnál használt szerektől károsodik a magzat.
Ha félsz a szüléstől minek akarsz gyereket?"
Te normális vagy? Hogy mondhatsz ilyet?
Rosszul vagyok a vértől, illetve ha véletlenül megvágom magam attól is. Sajnálom ez az én pánikbetegségem. És a tudat kikészítene idegileg, hogy ott vagdosnak engem, amíg én ébren vagyok.
Ezért ha császárra kerülne sor, mindenképpen altatás. Meg nekem ez a gerincembe beleszúrnak egy tűt nagyon nem tetszik nekem, szintén a tudat miatt, így inkább órákig ordítok a fájdalomtól, minthogy ezt engedjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!