Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Segítség, rettegek! Milyen a...

Segítség, rettegek! Milyen a szülés? 28 éves vagyok, és elment a kedvem.

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek.16 hetes kismama vagyok,és 28 éves.nagyon rettegek a szüléstől:( mindenki csak riogat,mivel óvodában dolgozom,sok kismamával találkozom,akik azt mondogatják,hogy majd belehaltak.mi az igazság???milyen érzés??
2015. máj. 20. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne hallgass a riogatókra. Nekem 3 gyerekem van, de a szülés sem volt rosszabb, mint egy epegörcs. Különben is minden szülés más. Amikor az elsőt vártam, egy idős kolléganőm azt mondta, arra gondolj, ha úgy érzed már nem sokáig bírod, akkor már jön a baba.
2015. máj. 20. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
ne haragudj ,hogy ezt mondom de kar volt feltenned a kerdest ,mivel ezer kulonbozo valaszt fogsz ra kapni ugyanis mindenki maskepp eli meg.par napom van a kiirt idopontig ,gondolhatod hogy mindenkit mindenhol leinformaltam ,az osszes letezo forumot elolvastam(elso baba).ahany no ,annyi velemeny szinte.de gondolj bele ,szerintem milyen kipreselni a testednek egy 3kgs babat?fajni fog ,az teljesen biztos.inkabb abban bizom hogy komplikacio nem lep fel es gyors lefolyasu lesz a dolog.ne felj ,par milliard no mar megcsinalta:)en sem felek mar ,mert annyira kinlodok hogy szeretnek tulesni a dolgon :D
2015. máj. 20. 17:48
 3/12 anonim ***** válasza:

jajjj meg se hallgasd ezeket.

Persze fáj meg minden, DE!!!! szerintem akinél nem lesz tesó ott nem a szülési fájdalom az oka. Vagy legalábbis nagyon ritka eset.

Ha belegondolsz, az utcán simán elüthet az autó, az is biztos fáj. Szóval fájdalom érhet bárikor.

Amikor elkezdik mondani a történeteket akkor állísd le őket, hogy még nem akarsz ezzel fogalkozni vagy hogy ha annyira fáj akkor miért is van tesó?!?!? tehát ki lehet bírni valahogy nem?

Nyugi kibírod te is!!!!! Gondolj arra hogy néhány óra alatt túl leszel rajta. A másik hogy ami utána jön az sokkal keményebb dolog, mint a szülési fájdalom amitől mindenki fél. Szóval mikor ott vagy a babával, meg eszik-e eleget, van tej, nincs tej, fejlődik-e rendesen, na meg a regenerálódás, és a 3 óránkénti eteteésben való kimerültség hidd el eltörpül a néhány óra fájdalom mellett :)

2015. máj. 20. 17:53
 4/12 anonim ***** válasza:
nekem csodálatos élmény volt :) igaz, császárral végződött, de elejétől végéig imádtam minden percét :)
2015. máj. 20. 17:57
 5/12 anonim ***** válasza:

És mégis túlélte mindenki...sőt még 1-2 gyereket is vállalnak az első szülés után...:-D

Hiába mondja el neked valaki, h milyen szülbi, mindenki másképp éli meg!

Én annyit tanácsolnék, hogy a riogatást ne halld meg, egyik füleden be, másikon ki és ráérsz akkor parázni, ha már szülsz ( de akkor meg lesz jobb dolgod is a parázáson kívül), addig fölösleges ezen túráztatnod magad! Csak fölösleges stresszt okozol magadnak!

2015. máj. 20. 18:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Dehogy haltak majd bele. Ha tényleg majd belehaltak volna, nem vállalkoznának rá újra ;) Túloznak, valamiért azon élvezkednek, hogy másokat riogathatnak.

A vajúdás nem kellemes, de teljesen kibírható, olyan, mint egy nagyon erős menzeszes görcs. A legrosszabb az egészben, hogy nem tudod meddig tart. De ha már 2 ujjnyira nyitva vagy, akkor kérhetsz epidurális érzéstelenítést. Maga a kitolás meg már gyorsan megy, néhány fájás alatt megvan.

A lényeg, hogy hagyd, hogy az orvosod végezze a munkáját, ha önérzetesked, meg biomamáskodsz akkor sokkal tovább fog tartani, és sokkal kellemetlenebb lesz az egész.

2015. máj. 20. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Elment a kedved? :D Hát, sajnos ez nem kedv kérdése :D... nem maradhat bent :).

Gondolj bele, hogy elég sokan több gyereket is vállalnak, tehát annak tudatában szülnek újra, hogy már szültek és tudják milyen az.

Mindenki máshogy éli meg, így azt nem mesélem el, hogy az enyém milyen volt, a tiéd másmilyen lesz úgyis. Rosszabra számítottam mindenesetre. És egy biztos, abban a pillanatban elmúlik a durva fájdalom, hogy kint a baba. Ezt most ne ilyen romantikus ömlengésnek vedd, hanem tényleg. Onnantól csak a megkönnyebbülést érzed fizikailag, hogy vége, kész, túlvagy rajta. Az érzelmi oldal, hogy ott a babád, pedig még pluszban segít feledtetni a fájdalmakat :). OK, a gátseb fájt még pár napig, de az nem egy kibírhatatlan fájdalom. Ha császáros vagy akkor a császárseb, arról nem tudok nyilatkozni, se a császáros ismerőseim is elég hamar rendbe jöttek.

Szóval ne stresszelj ezen már 16 hetesen. Majd fogsz még úgyis a végén, mindenki fél, ez is természetes, de megéri végigcsinálni.

2015. máj. 20. 19:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt könnyű a szülés, viszont be mertem vállalni másodjára is, tehát túl lehet élni. :)

S ami a legjobb, hogy a gyerekekért megéri! Sőt a női agy legtöbb esetben úgy van beállítva, hogy ne emlékezz arra a fájdalomra. Úgyhogy én második szülésem előtt már csak halvány emlékeket tudtam előszedni az első szülésemről. Most pedig éppen felejtem a másodikat. :)

Szóval ne parázz rá ennyire, a gyerek bent nem maradhat, valahogy ki kell bújni, és valahogy ki is fog, te pedig nagyon fogsz örülni annak a kis életkének, aki benned fejlődött. A szülés úgymond "másodlagos" lesz ezek után.

2015. máj. 20. 20:38
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék litániát írni :-)

De csak,h megnyugtassalak,16órát vajudtam,baromira fájdalmas az biztos.

De.. Sokkal jobb volt mint amire számitottam,akár azt is mondhatom,kellemesen csalódtam!:-)

Csodálatos élmény, igaz fájdalommal jár de minden egyes másodperce megéri.

Sőt,mondok én jobbat is. Szülés után 2héttel már mondtam a páromnak,h 'na?mikor jöhet a második baby?!' :-)

2015. máj. 20. 20:55
 10/12 Ditta323 ***** válasza:

Fájni fáj az tény, nekem a görcs volt az ami fájt (oxy-t kaptam branülbe 2-3 adagot).

Viszont inkább szülök 100* minthogy cisztás tályoggal a kereszt csontomon visszamenjek a sebészetre....

2015. máj. 20. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!