Rettegek a gátvédelemtől! (? )
Akkor mondd el neki, várjon nyugodtan, az a pár öltés téged ne zavar ott...
Én a vajúdás vègén, már mondta a dokinak, várjon fel, szedje ki belőlem a gyereket mert nem bírom tovább, úgyis volt már műtéti heg a hasamon, még egy nem oszt vagy szoroz.
Nem jöttek a tolófájások, egyik doki húzta a baba fejét, másik nyomta a hasamat. Császármetszés lett belőle, mert azt hutték minden képp természetesen akarok szülni.
Szóljál, nem magadban őrlődj!
1 hete szültem gátvédelemmel.
Vettem gátmasszázs olajat, de még most is bontatlan.
35 hetesen 3kg-ra becsülték kisfiam és időre született 3510 grammal
Ég és föld a különbség a gátvédelem és a vágás közt. Ettől ne félj. Nekem a kitolásnál egyszer mondták, hogy most ne nyomjak. Azt mondták 9 órára meg lesz a baba. 8:50kor mondtam, hogy tuti nem lesz meg 9ig, mert akkor kezdődtek a tolófájások. És 6 perccel később megszületett gátvédelemmel. :-)
Tisztázzuk, a 3100 gramm nem sok! :) Amúgy ez csak becslés, tehát lehet kevesebb, több is.
NEkem vágtak az elsőnél, 3 hétig nem hogy menni, de ülni és feküdni is alig tudtam, míg a szobatársam 2 nap múlva ugrált a gátsebétől. Van aki reped, van, aki nem. Van aki bírja a gátsebét, van aki szenved mint a kutya.
A másodikat gátvédelemmel szültem, mert nem nagyon akartam vágást, bár, ha kellett volna, hát kellett volna. 3900 lett a babám, nem repedtem. Nem csak a súlytól függ.
Amúgy a gátvédelemre is lehet előre készülni, ne félj.
Vegyük a legrosszabb esetet, repedsz. Hát majd meggyógyul, lehet, hogy lassabban, mintha vágnának, de nem tudhatod. Ennyi rizikó belefér egy szülés alatt.
A hüvely pedig, hát ez is egyénfüggő. Én se szűkebb, se tágabb nem lettem. Van aki igen. Ezek mind utólag derülnek ki.
Én szenvedtem a metszéstől, de csak 3 napig véreztem szülés után, szoptattam és csak 8 hónap múlva jött meg a menzeszem, kárpótolt a természet.
Jó szülést kívánok nektek, minden rendben lesz és hidd el, a 3100 gramm tökéletes. Minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!