Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rettegek a gátvédelemtől! (? )

Rettegek a gátvédelemtől! (? )

Figyelt kérdés
Második baba, február 8-ra vagyok kiírva. Pénteken az orvosom azt mondta, hogy megpróbáljuk a gátvédelmes szülést. Viszont ultrahangon 3100 grammra becsülte, vagyis nagy baba lesz. Félek, hogy szakadok ha nem vágnak, és attól is, hogy nem rendeződik magától vissza a hüvelyem állapota.

2014. jan. 13. 08:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Akkor mondd el neki, várjon nyugodtan, az a pár öltés téged ne zavar ott...

Én a vajúdás vègén, már mondta a dokinak, várjon fel, szedje ki belőlem a gyereket mert nem bírom tovább, úgyis volt már műtéti heg a hasamon, még egy nem oszt vagy szoroz.

Nem jöttek a tolófájások, egyik doki húzta a baba fejét, másik nyomta a hasamat. Császármetszés lett belőle, mert azt hutték minden képp természetesen akarok szülni.

Szóljál, nem magadban őrlődj!

2014. jan. 13. 08:47
 2/10 anonim ***** válasza:

1 hete szültem gátvédelemmel.

Vettem gátmasszázs olajat, de még most is bontatlan.

35 hetesen 3kg-ra becsülték kisfiam és időre született 3510 grammal

Ég és föld a különbség a gátvédelem és a vágás közt. Ettől ne félj. Nekem a kitolásnál egyszer mondták, hogy most ne nyomjak. Azt mondták 9 órára meg lesz a baba. 8:50kor mondtam, hogy tuti nem lesz meg 9ig, mert akkor kezdődtek a tolófájások. És 6 perccel később megszületett gátvédelemmel. :-)

2014. jan. 13. 08:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Tisztázzuk, a 3100 gramm nem sok! :) Amúgy ez csak becslés, tehát lehet kevesebb, több is.

NEkem vágtak az elsőnél, 3 hétig nem hogy menni, de ülni és feküdni is alig tudtam, míg a szobatársam 2 nap múlva ugrált a gátsebétől. Van aki reped, van, aki nem. Van aki bírja a gátsebét, van aki szenved mint a kutya.

A másodikat gátvédelemmel szültem, mert nem nagyon akartam vágást, bár, ha kellett volna, hát kellett volna. 3900 lett a babám, nem repedtem. Nem csak a súlytól függ.

Amúgy a gátvédelemre is lehet előre készülni, ne félj.

Vegyük a legrosszabb esetet, repedsz. Hát majd meggyógyul, lehet, hogy lassabban, mintha vágnának, de nem tudhatod. Ennyi rizikó belefér egy szülés alatt.

A hüvely pedig, hát ez is egyénfüggő. Én se szűkebb, se tágabb nem lettem. Van aki igen. Ezek mind utólag derülnek ki.

Én szenvedtem a metszéstől, de csak 3 napig véreztem szülés után, szoptattam és csak 8 hónap múlva jött meg a menzeszem, kárpótolt a természet.

Jó szülést kívánok nektek, minden rendben lesz és hidd el, a 3100 gramm tökéletes. Minden szempontból.

2014. jan. 13. 08:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia 3115 grammal született a babám teljes gátvédelmet csináltak Tökéletesre sikerült! egy helyen repedtem belül 2 öltéssel varrtak össze! HA jól csinálják a gátvédelmet és te akkor nyomsz amikor kell akkor szerintem nem lesz baj! De ha úgy látja akkor biztos vágni fog!Nekem minden vissza rendeződött pikk pakk! Jah és tegyük hozzá sokkal gyorsabban gyógyultam mint akit vágnak. Barátnőm rám egy hónapra szült és láttam ,hogy még egy hét után is fáj neki és alig tud felállni én már 3 óra múlva nyitottam az ajtót itthon a vendégeknek másnap már mostam semmi bajom nem volt! ( külföldön szültem itt 2-3 óra múlva ahogy szülsz hazamehettek)a szülés időpontjára becsülték 3100 grammra vagy pénteken? mert nem mind1 mert ha a szülésre akkor az ideális baba súly ha viszont mst akkor tényleg nagy baba lesz és viszont itt kint 3800 körül már vágnak! Szóval ha akörül lesz lehet inkább mondanod kéne ,hogy te ragaszkodsz a vágáshoz! További szép baba várást!
2014. jan. 13. 08:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Én első babát szültem gátvédelemmel. Kérdeztem az orvost és a szülésznőt is, hogy mi az álláspont, mindkettő azt mondta, akkor vágnak, ha kell. Én ezzel teljesen kibékültem. Nem vágtak. Belül szakadtam szanaszét, mert a gyerek válla beakadt a méhszájba (kis henteslegény volt), végigszántott. Kívül sértetlen maradt minden. Ill. beödémásodtam, egy hét alatt múlt el. Nem tudom, mi lett volna, ha vágnak. De szerintem tudják, mit csinálnak, nem kell félni tőle. :)
2014. jan. 13. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Az ultrahanggal mért mérettel ne foglalkozz! Nekem hol bagyobbnak, hol kusebbnek mérik. A doki szerint pontosan nem lehet lemérni vele a babát. Amúgy meg az is lehet, hogy most mondjuk 3000 gramm, de már nem hízik annyit 3-4 hét alatt és megszületik például 3, 5-3, 8 kg-al. Az meg normális. Teljesen eltérő módon növekednek már ilyenkor. A gátvédelemről az orvos dönt. Hidd el, ha úgy látja, hogy kell akkor vágni fognak, nem fognak hagyni szétszakadni :)
2014. jan. 13. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
*nagyobbnak*kisebbnek
2014. jan. 13. 10:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy rettegsz tőle. Mikor terhes voltam én úgy voltam vele, hogy igenis vágjanak, kell a gátmetszés, mert azt össze tudják szépen varrni, mert az nem repedés, szóval én mindenképpen kértem volna. Viszont úgy alakult, hogy jó sokat repedtem,hiába volt gátmetszés. Na a repedés az látszik valamennyire, a metszés, hát azt keresgélni kéne :) Szóval sokat repedtem, hiába a gátmetszés. Nem tudom hova tudtam volna még repedni, ha nincs a gátmetszés..... szóval én is kérnék ismét.
2014. jan. 13. 13:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálam az elsőnél vágtak, most a másodiknál nem kellett. Hát a gátseb után ez a gátvédelmes szülés maga a csoda:) Nagyon könnyen felépültem belőle. Nem is repedtem, holott 3590 grammal született a lányka. És mondom ég és föld...na ja, az igaz, nem tudom később mennyire leszek tág. Szerintem, most szülés után egy héttel, sokkal jobb a gátvédelmes alternatíva. De ha te félsz tőle, szerintem a dokid figyelembe veszi a kérésedet.
2014. jan. 14. 14:11
 10/10 anonim ***** válasza:
3100 grammos baba nem sok, átlagos, szerintem menni fog a gátvédelem, de mivel ez csak becslés lehet hogy több a baba és akkor már bizony lehet hogy szükség lesz rá, mond az orvosodnak, hogy nem akarsz gátvédelemmel szülni, szerintem rajtad múlik nem rajat.
2014. jan. 15. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!