Betegesen rettegek a hüvelyi úton való szüléstől, nőgyógyászati vizsgálattól. Mit tehetnék? Mivel nyugtathatnám meg magam? Lassan őrületbe kergetem a férjem is.
Bár nem vagyok a programozott császár híve, a helyedben lehet elgondolkodnék rajta.
Saját magadnak okozod a legnagyobb kárt, egyre többet kéne pihenned, hisz ha megszületik utána minden másképp lesz :)
Kicsit hasonlóan voltam én is. Az első terhességemnél nem a szüléstől féltem, hisz az ismeretlen. Az nekem is gondot jelentett, hogy hányan lesznek körülöttem, kik fognak "nézelődni", meg ilyenek. Aztán mikor eljött a nagy nap, abban a pillanatban ez érdekelt a legkevésbé :D
Most a másodikra készülök, és most a szülés jobban aggaszt, és baromira nem érdekel ki néz, hogy néz, vagy épp mit...
Védőnővel erről nagyon jól el tudsz beszélgetni, illetve ha van olyan barátnőd, aki már szült.
Ezt mindenképpen így, ahogy itt leírtad, mondd el a nőgyógyászodnak is. Fontos. Ha nem beszéltek róla, csak rosszabb lesz. A félelmeden ő tud segíteni, vagy legalábbis nem rontani rajta, de ehhez tudnia kell róla, hogy körülbelül mi játszódik le benned.
Ha ennyire félsz, esetleg a császár megoldás lehet, ha jól tudom, elég hozzá a pszichológiai szakvélemény (vagy némi pénz a dokinak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!