Rettegek a szüléstől, mit tegyek, h elmúljon?
Eloszor is gondolj arra, hogy anyukad es a Nagymamad es ki tudja hany millio no elte tul a dolgot. Csaszarral szulsz, tehat vajudnod sem kell!!!! Igaz, utana lesz egy par kellemetlen napod de kozel sem annyi mint mondjuk olyan hagyomanyos modon szulo nonek akinek egy eletre aranyere lesz a sok preselestol.
Tudod, hogy nem menekulhetsz, Baba a pocakban!!! Valahogy csak ki kell, hogy jojjon.
Irja ezt egy olyan anya neked aki 44 orat vajudott mindhiaba! Soha eletemben nem voltam olyan boldog -SOHA- mint amikor betoltak a mutobe pedig normalis esetben en is rettegnek! Boldog voltam, hogy vege, ha csaszar akkor az. Orulj annak, hogy jon a Kicsid! Mindegy hogyan! Sok millio no tulelte, te is tul fogod!
Na igen, de most már a vége felé csak a rémtörténetek maradnak meg a fejemben.Tehát ha 100 szüléstörténetet olvasok amibőll 99-nél nem volt semmi baj, de egynél igen akkor azon filózok napokig:(
Annyi minden történhet.Az meg még egyáltalán nem biztos, h nem vajúsok, mert hiába a kiírás, beindulhat korábban is a szülés.Nem is a vajúdástól félek, magától a műtéttől, meg ilyeneken gondolkozok, h nem hat időben az érzéstelenítő, elkezdenek vágni és érezni fogom, komplikációk stb.Képtelen vagyok kiverni a fejemből ezeket a gondolatokat:(
Az, hogy ezt csinálod, nagyon nem tesz jót a babádnak! Nem szabad szoronganod. A legjobb, ha egyszerűen megpróbálsz nem is gondolni rá! Én ugyan természetes úton szültem, úgy is akartam, de világéletemben rosszul voltam az ezzel kapcsolatos sztoriktól, úgyhogy nem is akartam belegondolni, amíg el nem jött az ideje - akkor meg így is, úgy is túl kell rajta esni, mert ez a dolgok rendje. Nem mondom, hogy néha nem jutott eszembe, de mikor a vonalzót a kezembe fogtam, és elkezdtem méricskélni, hogy mekkora kis buksinak kell kiférnie, megborzongtam és inkább elhessegettem az egészet. De! Végig biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz, és eszem ágában sem volt szülős sztorikat olvasgatni, vagy szakirodalmat. Semmit. Különben gondolj arra, hogy pl. ami netre felkerül, azok java tényleg rémtörténet, de ez a szüléseknek csak nagyon kis százaléka, mert kit érdekelne a sok egyforma beszámoló arról, hogy minden rendben ment? Senki nem olvasná.
Csinálj légzésgyakorlatokat, amikor rád jön a frász, és arra gondolj, milyen szép lesz, amikor majd már a karodban lesz a kicsikéd! Minden a legnagyobb rendben lesz, hiszen eddig is így volt, nem?
Azt megkérdezhetem, miért programozott lesz?
szia, én ezzel készültem:
amikor jön egy negatív gondolat, cseréld le a fejedben egy jóra, bízz az orvosodban, gondolj arra h hamarosan találkozol a kicsivel, no meg te vagy ott élő példaként hogy már volt császárod és itt vagy! Minden rendben lesz, ne vonzd be a bajt! Volt császárom is, simám is, ráadásul ilyen sorrendben, bizton állíthatom mindkettőnél rengeteget segített a pozitív hozzáállás. Majd aggódsz ha esetleg baj lesz, fölösleges előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!