Kezdek nagyon pánikolni a szüléstől. Van itt olyan, aki
érezte ezt?
Figyelt kérdés
Szó szerint pánik! szívdobogás, mellkas szorítás, nem alvás izgalom.másra se tudok gondolni, csak hogy szülni kell. Rettegek nagyon.
Volt más is így?
3. baba, az előzőeknék nem féltem így, de most olyan, mintha klausztrofóbiás létemre átkényszerítenének egy szűk barlangon.
Tegnap ittam citromfű teát meg Sedatif PC-t így vmennyit aludtam, egyéb tipp?
2013. máj. 7. 06:21
1/8 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen érzésem az utolsó 2-3 hétben. Rettegtem... a szüléstől,hogy mennyire fogom majd bírni a fájdalmat,meg a császármetszéstől is ( bár ez szóba sem jött nálunk, csak a természetesre készültünk,végül fájás gyengeség miatt császár lett ). Én sem bírtam aludni,vissza akartam csinálni az egészet, szörnyű érzések kavarogtak bennem. Én nem használtam rá semmit,mármint se teát, se semmi ilyesmit. Megpróbáltam lefoglalni magam, állandóan főzőcskéztem itthon,meg a barátnőmet mulattattam non-stop. Addig amíg velem volt,nem gondoltam ezekre a dolgokra. Ne haragudj,hogy konkrét jó tanáccsal nem tudok szolgálni, csak azért írtam,hogy tudd ezzel egyáltalán nem vagy egyedül,és teljesen mindegy hogy első,vagy többedik baba. Mennyi van még hátra? Kitartást kívánok Neked,sok erőt. Ha megszületik a baba,csak nevetni fogsz az egészen,hogy milyen "lüke" voltál,hogy így aggódtál. Ne vedd személyeskedésnek a lükét, de nálam így volt. :)
2013. máj. 7. 06:41
2/8 anonim válasza:
Én is nagyon félek, bár aludni tudok. Nekem is harmadik babám lesz. Én nem is vajúdástól hanem inkább a kitolástól félek és a császártól.
39+4hkm.
2013. máj. 7. 08:09
3/8 anonim válasza:
Én sem tudok éjszaka aludni, biztosan tudat alatt már az izgalom miatt.
Viszont én inkább bele se gondolok a szülésbe, a védőnő is megkérdezte, hogy beszéljünk-e róla és én mondtam, hogy inkább nem... De nekem valószínűleg császármetszésem lesz, ezért nem jár az agyam a természetes szülés körüli félelmeken.
2013. máj. 7. 08:33
4/8 anonim válasza:
császármetszés is eléggé rosszul hangzik,vagy legalábbis nekem nagyon nagy félelmeim voltak ezzel kapcsolatban. Soha semmilyen műtétem nem volt,és egyszerűen elképzelni sem tudtam hogy mi lesz,meg utána milyen lesz majd,stb... Teljesen pozitívan éltem meg az egészet,és sokkal rosszabbra számítottam... Fele annyira fájt,mint amire készültem. 10 hónapja szültem,szinte semmi nem is látszik már a hegből.
2013. máj. 7. 08:40
5/8 anonim válasza:
Én is nagyon félek 35 hetes terhes vagyok,és rám is ijesztettek hogy hamarabb lesz baba,szóval pánikolok rendesen,nekem még nem volt szó császárról bár inkább azt szeretném,tudom hogy a természetes szülésből hamarabb fel lehet épülni,de engem a menstruációs görcsök is nagyon megviseltek,arra is írtak fel gyógyszert mert dolgozni se tudtam,hát akkor majd a szülés...bele se merek gondolni :(
2013. máj. 7. 11:47
6/8 A kérdező kommentje:
38.hét pont. mostanra befordult a baba, szóval a császár elvileg nem is lebeg.
félek, hogy nem lesz erőm végigcsinálni. már attól is, hogy hogy érek be a kórházba, ha fájással indul,hogy lesz a ctg fájások alatt rám kötve, nagyon szeretnék EDA-t is, de félek, hogy mi van, ha nem lesz rá idő, egyáltalán, már a legapróbb fájdalomtól is félek...
2013. máj. 7. 13:46
7/8 anonim válasza:
Én még csak a 27. hétnél járok, de nagyon félek. Épp most borultam ki, mert hamarosan döntenem kell, hogy hol és hogy szülök. A császártól nem félek, de itt még akkor sem császároznak, ha nagy a baba vagy farfekvéses... nekem az első lesz, így azt sem tudom, hogy mire számítsak. Sok jóra mondjuk nem.
Én nem is fájdalomtól rettegek, inkább attól, hogy nagyon elhúzódik és a babának valami baja lesz, illetve, hogy úgy károsodik a hüvelyem, gátam, hátam vagy bármi, hogy utána évekig fogok ez miatt szenvedni.
2013. máj. 7. 16:00
8/8 (L) Bella (L) válasza:
A szülésben az a jó, hogy teljesen visz magával a folyamat:)Minden egyes fájás közelebb hoz majd a babádhoz. Én már nagyon vártam a végét.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!