Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek? Elmondhatatlanul...

Mit tegyek? Elmondhatatlanul rettegek a szüléstől.

Figyelt kérdés
A történet annyi, hogy bár még fiatal vagyok, legalább 24-25 éves koromig szeretnék egy gyereket. Legalábbis eddig az volt az egyik életcélom. Bár ettől még sok év választ el, nagyon sokszor gondoltam bele, szinte örömkönnyekkel, hogy milyen jó lesz majd egy kis életet a világra hozni. Mindig természetes szüléssel akartam szülni, de a párom 195cm, én pedig 153. Ő hatalmas baba volt, én pedig még most is picike vagyok, nőni már egy centit se fogok (kb 5 éve ekkora vagyok, anyukám és mindkét nagymamám centire pontosan ekkora). Az egyik osztálytársam mondta, hogy a bátyja az anyukájában elakadt természetes szülésnél,és muszáj volt gyorsan császározni. Így én inkább az alap császármetszést választanám. DE. És itt jön a de: Eddig is nagyon féltem, de most megnéztem róla egy videót. Azóta sírok. Beszéltem a párommal, és leszögeztem vele, hogy belőlem semmi sem fog kijönni. Ő azt mondta, hogy nem fogja erőltetni, mert belőlem jönne ki, de döntsem el melyik a fontosabb. Hát én nem szeretném, hogy 8-10 réteget felhasítsanak bennem, a videó ahhoz hasonlított mint amikor a csirkemellet vágom össze. Nem vagyok én állat.. Valaki leírná a császáros tapasztalatait? Hogy fáj akkor, érezni valamit? Adódhat komplikáció? Elvérezhetek? Lehetséges, hogy nem hat a fájdalomcsillapító, elvégre vagy 10-15cm mélyre belevágnak 10 rétegen keresztül a hasadba.. Nagyon félek, valaki valamit írjon =( Nem feltétlen megnyugtatást. Ha negatív, azt is kérném!! Előre is köszi a válaszokat!

2013. márc. 29. 01:15
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Kezdjük azzal hogy nem te döntöd el hogy császárral vagy simán szülsz.

A másik hogy a nővérem példáját nézve aki 153 cm magas és a férje 198 cm magas, mégis simán szült 4.5 kilós babát, és semmi baja nem lett.

Nekem két gyermekem van. Ráadásul én iszonyatosan félek a fájdalomtól,és kicsi a fájdalom küszöböm is.

Mégis van két fiam. Az egyik simám a másik császáros lett.

Én is rettegtem a szüléstől, de a terhesség 9 hónapját nagyon élveztem. A nagy fiamat 15 perc alatt világra hozta, kevés fájdalommal. Mint amikor erősebben görcsöl a menstruáció. Hamar túl voltam rajta, és nem érettem miért voltam olyan ökör hogy előre féltem valamitől amiről fogalmam sem volt. Így bátrabban vállaltam a második fiamat. A második terhességem sokkal lazább, kellemesebb volt, mégis császárral jött világra. Semmit nem éreztem. Nekem azért kellett császározni mert nem fordult meg. Kaptam injekciót, és deréktől lefelé teljesen elzsibbadt minden. Magát a műtétet én láthatom, mert takarásban van. Időnként annyit éreztem mintha valami hideget nyomnának az oldalamhoz. Egyszer csak gyereksírást hallottam, és ebből tudtam hogy a fiam világra jött.

Ha lehetne választani akkor a másodikat is simán szültem volna meg. Inkább egy kis fájdalom ,mint a császár. Ugyanis a gyógyulási folyamat sokkal fájdalmasabb és lassúbb a császárnál. Amikor a seb húzódik, és nem mersz mozogni a fájdalom miatt, az semmi ahhoz hogy simán szüljön az ember.

Egy jó tanács.. Ne nézegess császáros, szülési videókat mert ahány nő annyi féle van. Ne foglalkozz vele. Ha gyereket akarsz akkor élvezd ki a 9 hónap várandósságot, és gondolj arra hogy a szülés után a karodban van a csöppség akit a világon a legjobban fogsz szeretni.

(csak halkan jegyzem meg, hogy inkább megyek szülni mint hogy fogorvoshoz menjek)

2013. márc. 29. 02:02
 2/10 anonim ***** válasza:
bocsi, lemaradt a "nem " szó.. Szóval a császárt nem lehet látni mert takarásban van
2013. márc. 29. 02:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ, hasznos volt, megnyugtatott, és a poén is tetszett a végén :P Annyit kérdeznék még, hogy olyan nincs, hogy kevésbé hat mondjuk császárnál a szuri, és ezért rendesen érezni lehet a fájdalmat, amikor belevágják a szikét a hasadba? És igazából egyik szülés sem fáj fájdalomcsillapítóval?

A menstruációs fájdalmakról tudnék mesélni, a legutóbbi 4 alkalom olyan volt, hogy ordítottam és sírtam a fájdalomtól, 6 fájdalomcsillapító után 1,5-2 óra múlva is sírva, kiabálva feküdtem, semmi sem segített. A legutóbbi alkalommal a suliba jött meg. Ki kellett mennem óráról, folyt rólam a víz, pedig minusz fokok voltak, és olyat tettem, amit még sohasem betegség miatt (csak autó miatt) : hánytam. Szóval ha "csak" annyira fáj, mint egy erős menstruáció, akkor azt kell hogy mondjam, túl fogom élni.

Viszont még sose voltam kórházba, csak egyszer kisiskolás koromba, mert fájt a hasam. Sose kellett műteni, nem vágták fel semmimet, így rettegek az ilyen dolgoktól. Lehet úgy van ahogy mondod, és fölösleges előre félnem. Nagyon valószínű, hogy csak túlizgulom, mert ismeretlen az egész. És ha belegondolok, egy kis csöppségért tényleg megéri.

2013. márc. 29. 02:22
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Mivel epidurális érzéstelenítést alkalmaznak, így soha nem történhet olyan hogy nem hat az érzéstelenítés és fáj.

HA volt is ilyen (bár kétlem) akkor már a kezdeti bemetszésnél is fájdalommal jár, amit az anyuka rögtön jelez ha másképp nem egy hatalmas kiabálással. Így nem is vágnának tovább.

Amúgy meg az érzéstelenítés után mindig elvégeznek egy rövid vizsgálatot. Még nem vágnak, de már matat a doki és közben mindig kérdezi hogy "ezt érezte? na és ezt?? Érzi?"

Hidd el nekem, semmit nem lehet érezni..

2013. márc. 29. 02:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
nagyon aranyos vagy hogy előre igy aggodsz,hidd el amint babás leszsel el fognak mulni a félelmek,kb én is igy féltem mint te,azt mondtam én biztos nem tudok majd megszülni egy gyereket mert elájulok az izgalomtol meg fájdalomtol,inkább vágjanakfel és szedjék ki belőllem....azztán terhes lettem,olyan csodás érzések kavarognak ilyenkor egy nőben,megváltoztatja az eddigi gondolkodását,azota ugy vagyok a szülés témával hogy megprobálom természetes uton megszülni a kicsimet (bár én is 155cm vagyok) ha nem sikerül vállalom a császárt de ha nem indokolt inkább kihagynám.lehet azért beszélek ilyen könnyen mert még nem vagyok tul a szülésen de arra gondolok hogy tart egy bizonyos ideig az a borzalmas fájdalom de aztán mindent kárpotol hacsak rágondolok hogy megszületik a fiam és onnantol velem lehet,lthatom,érinthetem,szerethetem őt!én direkt nem nézek ilyen videokat sem szülésről sem császárrol mert a szülés is minden nőnél más,lehet elrettent és közben nekem nem is lesz olyan vészes,minek előre parázni miatta,ha oda kerül a sor ugyis ki fog jönni a kis tündér!ne ezen muljon hogy gyereket vállalsz
2013. márc. 29. 07:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, suliba jársz, hány éves vagy?

Korai ezen aggódni, egyébként nő eljut odáig, és már nem törődik vele. Millióan megcsinálták már előtted.

Lányom is természetesen született, fiam is, pedig faros volt. Én pedig elég pici vagyok, egy 3940 és egy 3850 grammos babát szültem a fiam volt a nagyobb.

2013. márc. 29. 08:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Helló. Engem császároztak, szó nem lehetett természetes szülésről.

Tehát én erre készültem.

Amikor beadják az érzéstelenítőt, akkor először megbizonyosodnak róla, hogy hatott-e.

De éreztem én is a nagy semmit, a tehetetlenséget, nem is tudtam mozdítani a lábamat sem.

Mindent profin csináltak, össz 45 percet töltöttem a műtőben mindennel együtt.

Ma már ez rutin, szóval nem kell ettől félni.

De ahogy előttem is írták, nem hinném, hogy a magasságod befolyásolná a szülésedet.

Ha megfelelően étkezel, és nem zabálsz magadra 30 kilót, akkor a bébid sem lesz olyan zsíros, hogy ne tudd a világra hozni.

2013. márc. 29. 16:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól mert sokat eszik a terhes nő, a baba nem lesz zsíros! :DDD Nem hittem volna, hogy még ma is él ez a tévhit.

Én is pici vagyok és nulla fájdalom küszöbbel rendelkezem (gyerekeim jobban bírják a vérvételt, mint én) és sikerült négyszer simán szülni.

Nem mondom, hogy nem féltem, mert az utolsónál tudtuk, hogy nagy baba lesz, 4,30 volt és mégis hamar megérkezett. Én annyira parás voltam, hogy tolófájásnál haza akartam menni.

A lányomnál is a szülés abbahagyását követeltem. Ő is 4 kilós volt amúgy.

Szóval nagyon sok félős anya van. :) De nagyon megéri.

2013. márc. 29. 22:30
 9/10 Katucika0912 ***** válasza:

Minden nő fél a szüléstől .. Ki jobban ki kevésbé !

Igazából nem is a szüléstől hanem az ismeretlentől !

Simán szerettem volna szülni , de kislányom 17 óra vajúdás után se akart kijönni .. Komplikációk ide komplikációk oda , gyors császármetszés ! Semmit nem éreztem ...

10 hónapos a kislányom .. Nekem speciell nehéz terhességem volt , komplikált szülés .... De semmi rosszra vagy fájdalomra mar nem emlékszem :) minden elillant , elhalvanyodik idővel :)

A gyerekvállalás a világ legcsodálatosabb dolga !!

Ui.: NE NÉZZ TÖBB VIDEOOOOT !!!!! :)

Minden jót :)

2013. márc. 30. 12:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen mindenkinek mindent!!:) Kirázott a hideg, de jó értelemben a sok pozitív tanács és kedves szó láttán.

Már nem is félek annyira, de persze azért van bennem valami.

Bár csak 18 leszek, korán szeretnék anyuka lenni. Bár ezt az egyetem nem fogja megengedni, de ha pl nem mennék egyetemre, akkor biztos, hogy 21-22 éves korom körül gyermeket vállalnék. Bár fogok menni, úgyhogy ez az ötlet már ugrott, de ahogy végeztem, szerintem már kezdünk is tervezni:) Addig meg belefér az esküvő meg ilyenek.

Egyetem alatt nem vállalnék gyereket mert egyetlen pici lépést sem szeretnék kihagyni a gyereknevelésből.

2013. ápr. 29. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!