Császárosok! Írjátok le kérlek a tapasztalataitokat a csaszarrol! Van előnye is a szüléssel szemben? Vagy csak hátránya van? Mire szamitsak?
Nagyon nem akarok császárt de lehet hogy az lesz :((( szeretnek kicsit megnyugodni, hogy azert előnye is van nem csak a sok negativum. Nálatok hogy volt?
Milyen gyorsan gyogyultatok?
Tudtatok szoptatni?
Beindult a fogyás?
Visszament a hasatok?
Igaz, hogy aki császáros annak sose leszar ugyanolyan a hasa? Mert hogy átvágták a hasizmot es köteny hasa lesz?
Érdemes hasleszoritot venni?
Az en babam is faros, egyszer sem fekudt maskepp, mert vegig lent erzem a rugasokat. Nekem is mondogattak trukkoket, meg a beforditast is (utobbit nalunk nem csinalnak), de inkabb azt mondom h csaszar. Sohasem lehet tudni h miert nem fordul be, sztem is megvan ra az oka. Inkabb nem kockaztatok. Az elso babam siman szuletett, O vegig fejvegu volt.
32+5 h km
Nekem az 1-3-4. császáros volt, a 2. nem. Ha lehet, engedik, született meg rendesen, de ha császár, akkor at is fogadd el, mert a baba ès a te egeszseged a legfontosabb.
A 2. császárom utan gyógyultam a leglassabban, de 2 hét után nem volt vészes, míg az 1 és 4. babával viszonylag gyorsan ment. Én tudtam szoptatni mindet, a 3. gyermekemet (2. csaszar), két évig.
Az első gyerekemmel vékonyabb voltam, mint terhesség előtt, vele 6-7 kg-ot híztam, a 3-4 gyerekemmel 20 kg-ot..., ott sport és diéta kellett, hogy szoptatás után visszanyerjem az alakomat.
Mindig hordtam haskötőt egy hónapig, a mai napig nincs hasam, pedig már 43 éves vagyok, de a sport kell hozzá...anélkül nem lesz feszes teste senkinek hosszú távon..
Ha van rá lehetőség, szüld meg rendesen (nekem az is egy nagy élmény volt) ha indokolt a császár, akkor úgy is jó, fogadd el.
Előző vagyok:
Hány hetes vagy? Még befordulhat, vagy már nagyon a végén vagy?
Ha véletlen császár, akkor se mondj le a hüvelyi szülésről, sok nőnek sikerül (nekem is). Majd legközelebb...
Épp csak emlékfoszlányaim vannak a műtétről. Előtte két és fél napot vajúdtam, úgyhogy iszonyú kimerült voltam, mire műtőasztalra kerültem. Kaptam egy folyadékpótló infúziót, egy antibiotikum infúziót (akkorra már másfél napja nem volt magzatvizem), meg egy katétert. (kb. az volt a legszarabb, amikor a katétert feltolták). Betoltak a műtőbe, az ujjamra csíptettek valami vackot, amin keresztül a pulzusomat figyelték. Innentől egy-egy bevillanó kép van meg.
-Jól van?
-Igen, csak nagyon félek.
-Igen, azt halljuk. Nyugodjon meg, nem lesz semmi baj. Mingyárt megkapja az érzéstelenítést. Lélegezzen tovább.
....
-Na, akkor most üljön fel.
-Oké, pillanat, fájásom van.
-Rendben, ha elmúlt, felülünk, jó?
-Oké, mehet.
...
-Megint fáj.
-Kapaszkodjon belém, és lélegezzen tovább. Minden rendben lesz.
...
-Jé, azt hittem, sokkal jobban fáj ez a szuri.
-Nem, ez csak ennyi. Még néhány szúrás és kész.
...
-Dejó, már nem fáj... hol a férjem?
-Mingyárt itt lesz.
- Szia Drágám, már azt hittem, meggondoltad magad.
...
- Most vágnak?
- Igen, és 1-2 perc múlva kint lesz a baba. Nem fáj, ugye?
- Nem, épp csak érzem, hogy valami történik.
- Ha fájna, azonnal szóljon.
...
- Itt is van, gyorsan megnézi a gyerekorvos, aztán odaadjuk apukának.
...
- oááááááááá
- Ez az én kisbabám?
- Igen.
- És jól van? Minden rendben vele?
- Igen, egy nagyon szép kisfiú, gratulálunk.
...
- Hölgyem, jól van?
- Jesszus, persze, csak elaludtam.
- Semmi baj, mingyárt kész van. Addig a férje átmegy a szobába a babával, nemsokára visszük Önt is, ott együtt lehetnek még 2 órát, meg a csecsemős segít majd mellre tenni a babát.
...
-Mikor szabad ennem? Éhes vagyok.
- Azzal sajnos várni kell holnap reggelig.
- De azért inni ihatok?
-Igen, apró kortyokat.
- Mikor kelhetek fel?
- Akár már holnap.
- Klassz. És akkor a katétert is kiveszik?
- Ha már ki tud menni egyedül WC-re, akkor igen.
- És meddig kell bent maradnom?
- Általában 6 napig szoktam maradni a császáros kismamák, de majd meglátjuk.
Még bejöhetett hozzám a családom, segítettek mellre tenni a babát, aztán elhelyeztek a csecsemős osztályon.
Másnap valóban felültem, aztán felálltam, este kivették a katétert.
Összesen 3 fájdalomcsillapító infúziót kaptam, meg 2 tablettát. Csütörtök reggel szóltam a dokinak, hogy én mostmár hazamennék, mert nem látom értelmét, hogy itt vagyok. Dél körül megvizsgált, és megállapította, hogy igazam van, tényleg nincs értelme bent lennem.
A tejbelövellés péntek reggelre, az első itthon töltött éjszaka után történt meg, de előtte is nagyon sokat volt mellen a kicsi. Mostmár egész jól megy, napi 1-2 deci tápszer kell. 4 hét után vállalkoztam az első babakocsis sétáltatásra. 10 perc után azt hittem, szétszakad a sebem. Másnap már simán bírtam 20 percet. Most, 2 hónappal a szülés után 1 órát megyek vele terepen. Hegyre fel, hegyről le. A hasammal meg a fogyással még küzdök. De a sok folyadék sokat segít a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!