Miért preferálják annyian a császármetszést? Mennyiben jobb, mint a természetes szülés?
Látom már régebbi a kérdés, de jól felhúztam magam rajta.
Nos, én mindig is rettegtem a sima szüléstől, már-már abnormális módon. Konkrétan sírógörcsöt kaptam, ha csak szóba került, hogy mikorra vagyok kiírva. Szerencsére a dokim nagyon empatikus és normális volt. Elküldött pszichológushoz, és a pszichológus megállapította, hogy azért rettegek a hüvelyi szüléstől, mert 12 évvel ezelőtt megerőszakoltak. Nekem álmomban sem jutott eszembe, hogy ez a két dolog összefügghet. Végül a dokim a pszichológiai szakvélemény alapján a császár mellett döntött, ugyanis szerinte fennállt a veszélye, hogy sima szülés közben pánikrohamot kapok (jelzem, nem vagyok és nem is voltam soha pánikbeteg).
Végül óriási szerencsének bizonyult, hogy császároztak. Ugyanis a műtét előtti ultrahangon még fejvégű volt a baba, viszont időközben harántba fordult, és már úgy feküdt, amikor kiemelték. Ha mindez vajúdás közben történik, az azért elég gáz lett volna, nem is veszélytelen, és ugyanúgy császár lett volna a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!