Természetes szülés zöldhályoggal és -13 dioptriás szemüveggel lehetséges?
Egy tervezett császármetszés semmivel sem kockázatosabb, mint egy természetes szülés.
Én nem is értem azokat, akiknek ilyen komoly gondjai vannak és kézzel-lábbal kapálóznak a természetes szülésért.
Neked a szülés-élmény kell vagy a baba? Neked az a fontos, hogy kinyomj egy gyereket, vagy az, hogy biztosan olyan állapotban maradj, hogy el tudd látni?
A zöldhályog önmagában is elég gond, főleg, hogy sok mindent a kezelésére terhesség alatt nem is lehet használni, ami amúgy fontos. A szemednek és a szemnyomásodnak van így is elég baja. Gondolkodjál már! -13 dioptriás a szemed már így annyira tönkrement!
Halál komolyan kockáztatnád a szemed világát azért, hogy elmondhasd te kinyomtad?
3-as, szerintem akkor mondj véleményt, ha átláttad az anyagát! A császárnak is megvannak a maga szövődményei, nem is kevés, szóval sem pro sem kontra nem alkotnék véleményt a helyedben. A döntés az orvosé és az anyáé!
Az pedig, hogy neki mi a fontos, ő tudja. Azért ott ne tartsunk, hogy aki szeretne természetesen szülni, az kockáztat! Ezért kell szakorvosi vélemény, és nem egy valamilyen irányba (tévesen) befolyásolt névtelen laikus véleménye!
Nem a lelkiokokról beszélek. Hanem arról, hogy fizikailag mire vagy képes, mi ajánlott és mi nem. És ha valami árt, akkor annak milyen következményei lehetnek a szemnyomásodra, annak meg a látásodra.
Lelkileg nem visel meg, csak azt nem tudom felfogni, hogy valaki ilyet kockáztat, csak azért, hogy legyen neki "szülés-élménye". Ismerje már a korlátait mindenki. Ha a terhesgondozóban az orvos azt mondja, hogy császármetszés akkor császár-metszés.
Nem fórumokra kell jönni olyan idegenektől tanácsot várni, akinek semmi se drága és a kérdező fäszával szívesen verik a csalánt, meg addig menni, míg nem talál valami elvetemültet, aki megszüleszti simán, aztán ha a szemével lesz valami, akkor szétteszi a kezét, hogy hát maga is tudta, hogy van rá esély, de erőltette.
Zöldhályognál (vagy szürke?) azt hiszem, nem ajánlják a terhelést, mert leválhat. De lehet, hogy hülyeséget mondok, valamiért így rémlik.
A dioptria önmagában nem mérvadó, a szemész a szemfenék állapotát nézi, azalapján ad javaslatot a szülés levezetéséről.
Összességében, én a hályog miatt mondom, hogy szerintem császár lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!