Van bármilyen kutatás, tanulmány, vagy akármilyen hiteles bizonyíték arra, hogy a babának jobb a természetes szülés a császárnál?
Nem provokációnak szánom, de én is szülés előtt állok és elgondolkodtam ezen.
Azt értem, hogy acsászárnak lehetnek mindenféle szövődményei, meg a felépülés tovább tart, stb.
De laikusként azt gondolom, hogy a babának jobb. Nem tud elakadni a szülőcsatornában, nem kell szenvednie, nem tekeredik a nyakára a köldökzsinór, stb.
Szóval ha választhatnék (sajnos nem választhatok), én a baba érdekében inkább a császárt választanám.
Miért ellenzik ennyire sokan? Bizonyítja valami, hogy a babának rosszabb, mint a természetes szülés?
Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja elég hiteles neked?
"Az elérhető bizonyítékok alapján a hüvelyi szülés biztonságosabbnak tűnik hosszú- és rövidtávon egyaránt. A méhen végzett műtétnek következményei vannak a következő terhességekre is. Végül pedig aggályos bevezetni egy mesterséges beavatkozást a szülés levezetésére a természetes folyamat helyett, orvosi indok és jóváhagyás nélkül."
Forrás: [link]
"Vajúdás kezdete előtt elvégzett császármetszés esetén fokozott az újszülötteknél légzési rendellenességek kialakulásának kockázata, de ez a kockázat szignifikánsan kisebb a 39. hét után. Ezért tervezett császármetszést rutinszerűen nem javasolt végezni a 39. terhességi hét előtt. (B)
(Morrison JJ, Rennie JM, Milton PJ. Neonatal respiratory morbidity and mode of delivery at term: influence of timing of elective caesarean section. Br J Obstet Gynaecol 1995;102:101–6.))
Amennyiben nem ellenjavallt, tervezett császármetszést megelőzően legalább 2 órás, rendszeres fájástevékenység keltése javasolt oxytocinnal, mert így csökkenthető a légzési rendellenességek kialakulásának kockázata."
A császásrmetszés után a respiratorikus morbiditás esélye (légzési okok miatti halál) 3.5 szemben a hüvelyi szülés 0.5-jével. Nekem ennyi elég. Több, mint a duplája. (A 2.2-es táblázat a protokoll végén).
A védőnők képzése közröhej (elvégeztem), nincsenek a szakmai tudásnak azon a pontján, hogy meg tudják állapítani, hogy milyen hatással van a hüvelyi szülés és a császármetszés a baba egészségi állapotára. Véleményük egy laikus véleményével egyenértékű. Maradjunk az orvosi diplománál, minimum (!), bár még ez sem mindig garancia arra, hogy az illető halad a korral és a szakirodalommal is.
Egyik ismerősöm tegnap mesélte h azt mondta neki a nőgyógyász h az a legjobb ha van vajúdás és utána császár. Vajúdás azért mert a baba felkelkészül, császár meg azért mert nem akad el, nem nyomódik meg a feje, biztos h nem tekeredik rá a köldökzsinór a nyakára.
Mivel minden baba és ember más sosem fogják tudni h melyik a jobb. Mindem babára más máshatással vannak a dolgok és mivel 1 baba nem tud 2 féleképpen megszületni nem is tudják hasonlítani.
Előre nehéz megmondani. A császár komplikációja lehet az, hogy ha altatásban végzik, akkor a baba túl sok altatót kap és nem indul el a légzés. Illetve a hirtelen nyomáskülönbség.
Szülésnél pedig a köldökzsinór tekeredése, forgási rendellenesség, stb. Mondjuk, ha beszorul a szülőcsatornába, arra ott a vákuum vagy a fogó, mint harmadik opció. (A lányommal ez történt, vákuummal született.)
Tobb ezer tanulmany van az huvelyi szules elonyeirol
Pubmed keresd.
Meg valami ha csaszar jo lenne akkor az Hanson cipzar lenne
Te is leírtad a kérdésedben hogy miért.
TERMÉSZETES szülés.
Azért mondjuk azt hogy természetes szülés, mert így lett teremtve a női szervezet, hogy a szülőcsatornán keresztül jön ki a baba. és amióta világ a világ, évezredeken keresztül így szültek a nők, amikor egészséges az anya, és a gyerek is. az más dolog hogyha komplikációk lépnek fel...
Szerintem a természet rendje nem igényel semmilyen tanulmányt, vagy bizonyítást. Főleg ha belegondolunk milyen csodás ahogy növekedik a magzat, egészen a fogantatás pillanatától kezdve. azt sem kérdőjelezzük meg, hogy vajon ez így rendjén van-e...?
A természetnél logikusabb és egyszerűbb megoldások nem hiszem hogy lennének az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!