Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért támad engem mindenki?...

Miért támad engem mindenki? Volt egy hüvelyi szülésem és most császárt szeretnék. Ezt már reklámozni sem merem.

Figyelt kérdés

Nagyon rossz így,hogy senki nem érti meg az érzéseimet.Nagyon szomorú vagyok emiatt.Hosszú vajúdás,hosszú kitolás,hosszú gát felépülésem volt. 4-hétig ülni sem birtam a gátvágás miatt,ez 5-éve volt.De maga a vajúdás és a kitolás olyan emlék amitöl sirhatnékom van.

Most 27-hetes terhes vagyok ,és azt kérdem magamtól rémültem hogy mertem bevállalni?!... :(

2015. jan. 14. 07:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
81%

Kinek mi köze van hozzá?

Nem kell ezt reklámozni, főleg nem "engedélyt" kérni.

Te eldöntötted és ha az orvos bevállalja, akkor tökmindegy, hogy a szomszéd vagy a Mariska néni a boltból mennyire szörnyülködik miatta! Kapják be vagy szüljék meg ők!

Ne akarj mindenkinek megfelelni, mert ez (főleg Mo-on) csak egy szélmalomharc... :)

2015. jan. 14. 18:33
 22/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást!

Nem mondom hogy nem félek a császártól.De azt biztosan tudom hogy a hüvelyi szülés gondolata is kínzó érzéseket kelt bennem.

Úgy látom a környezetemben hogy azon szerencsés nők akik 10-óránál rövidebb ideig vajúdnak,nem hiszik/fogadják el hogy van aki többet szenvedett. És igy minden szülést a saját szülésükhöz hasonlitanak.

Ezt soha nem fogom megérteniAkkor én mondjam hogy nem igaz nincs letudva senkinek 3-4óra alatt,mert nekem nem volt?!

2015. jan. 14. 20:00
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor én leszek az egyik kivétel. Egy hónapja szültem, a 11 órás szülésemből 8 óra sétagalopp volt, egy óra közepes kínlódás és két óra tömény fájdalom. Tehát én a dolog könnyebbik felét kaptam, úgy szültem hüvelyi úton, hogy kilátásba helyezték a császárt, de hallani sem akartam róla. Ahogy megszültem, fordult velem egyet a világ, és tökéletesen megértem a programcsászárt választókat.

Epidurállal terveztem szülni, de nem maradt rá idő, hát köszönöm szépen... Jó nagy pofáraesés volt, még ha utólag jó szívvel is emlékszem vissza a szülésemre.

Az érzéseidet a következő típusba tartozó emberek nem értik:

- férfiak (nyilván nem mind ilyen)

- fájdalommentesen vagy minimális fájdalommal szülő nők

- még sosem szült nők

- illetve azok a jótét lelkek, akik úgy gondolják, ha én be..rtam, sz..rjon be más is.

Én tökéletesen megértem a döntésedet, és nyilván vagyunk még így jó néhányan. Aki meg nem, azt le kell tojni, hiszen nem ő fog odafeküdni a szülőágyra, hanem te.

Könnyű szülést!

2015. jan. 14. 23:09
 24/33 anonim ***** válasza:
utolsó, ez a 4es felsorolás nagyon tetszik, teljesen igazad van!
2015. jan. 14. 23:11
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
"Kedves" holdviola 20-as! Nem támasztok alán neked semmit! A természet így alkotott meg minket, nem véletlenül! Nem is fogok veled ezen vitatkozni mert egyáltalán nem érdekel a véleményed! Én a kérdezőnek elmondtam hogy azt csinál amit akar, és hogy én miért nem választom! Annak ellenére hogy 8 óránál igencsak többet vajúdtam! Ennyi, nem kell ezt túlragozni! Meggyőzni sem akarlak, így részemről befejeztem! Az az érdekes hogy itt fújtok a programozott császár ellenesekre, miközben ti meg a természetesen szült nőket szapuljátok! Hmm ez senkinek nem tűnik fel? Bocs hogy nekem hüvelyi szülésem volt, nyilván bennem van a hiba!
2015. jan. 14. 23:53
 26/33 anonim ***** válasza:
81%
Én reklámozom. Sőt! Még direkt kontrázok is meg túlzok meg minden csak azért hogy bosszantsam az embereket. Ha már belepofázik abba, hogy az én testemből az én gyerekem hogy kerül ki, akkor meg is érdemli, hogy úgy felcsesszem, hogy ne aludjon jól két-három napig, hogy én milyen hülye/arrogáns/ciki stb vagyok. Én meg jól szórakozok közben.
2015. jan. 15. 00:26
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt termeszetes szulesem es csaszarom is, utobbi 6 hete.

Szamomra a csaszar sokkal konnyebb volt minden szempontbol,a felepules sokkal gyorsabb volt, a fajdalom meg sem kozelitette a szules kozben es utan atelt fajdalmat.

Ha termeszetes szules utan tenyleg veget erne a fajdalom,mint ahogy sokan kodositenek a temaval kapcsolatban,akkor tudnam egyensulyba allitani a csaszarral.Nekem viszont utana jott a fekete leves,amirol mar a legtobben nem szivesen beszelnek.A gatsebem minden testhelyzetben egett,szurt,fajt, wc-re menni remalom volt,szinte mindenre alkalmatlan voltam utana hosszu hetekig.Arrol nem is beszelve,hogy nehany honappal szules utan mikor szerettem volna ismet tampont hasznalni,az egyszeruen kiesett belolem,vagy hogy a medencebol kijovet meg 2 evvel kesobb is ugy zubogott ki a huvelyembol a viz,mintha bepisiltem volna.Ezzel szemben csaszar utan 5 nappal ugy ereztem magam,mintha semmi sem tortent volna.

Pedig en a szerencsesek taboraba tartozom,mert megusztam vizelettartasi problemak nelkul,es a mehem sem sullyedt a huvelybemenetig,mint tobb ismerosomnek.

A baba szempontjabol pedig csak annyit mondanek,hogy a csaszaros picim meguszta zuzodasok,fej eldeformalodas es sziv leallas nelkul a szulest,nem ugy mint a masik babam.

Sajnos a testunk nem alkalmazkodott elegge az evolucio soran hirtelen megnovekedett fejterfogathoz,de erre a problemara is talaltunk megoldast.Nem kellene a megoldast ennyire elutasitani.

Akik ennyire ellenzik a csaszart es szultek mar termeszetes uton azoknak vagy nagyon szerencses szerencses a testalkatuk es konnyu szulesuk volt, vagy szadistak/mazohistak,esetleg mindketto egyben.Amolyan ha en szenvedtem,szenvedjenek masok is strategia.Gondolom errol szol a kodosites is,hogy szinte mindenki csak a szulesrol beszel,azt hogy utana mi kovetkezik mar csak kevesen emlitik.

2015. jan. 15. 00:51
 28/33 anonim ***** válasza:
26! Szerinted van aki emiatt nem alszik jól? :D
2015. jan. 15. 07:38
 29/33 anonim ***** válasza:

Hold_viola1!

"Aki nem ismeri mind a két szülési módot, mégis, hogy mer itt tényeket közölni, hogy ez vagy az rosszabb???"

Egy nemrég kiírt kérdésedből itélve te még terhes sem voltál/vagy. Így nem igazán értem a felháborodásod! :D Ha a két szülési mód közül legalább az egyiket átélted akkor lehetne véleményed (egy oldalról) a témáról. Addig csak elméleted! Nem bántani akarlak, ne értsd félre, de ez a "hogy mer itt tényeket közölni" bántotta a szemem.

2015. jan. 15. 08:28
 30/33 anonim ***** válasza:
77%

Én sem írok tényeket sehol, max azt, hogy SZERINTEM melyik lehet a jobb. Ugyan úgy nem tudok állást foglalni, mint a császáros a természetes szülésről és fordítva.

Aki meg annyira felháborodott: én nem szólom le a term. szült nőket, félreértés. Engem az akaszt ki, mikor le- illetve rábeszélni akartok valakit valamire, amihez rohadtul nincs jogotok. Ha valaki véleményt kér, oké, de akkor sem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az rosszabb vagy jobb. Egyrészt SZERINTED, másrészt mindenkinek más, lehet neked is 1 borzalmas és egy szép hüvelyi szülésed/császárod is. Ezért csak azt lehet leírni, NEKED milyen volt. Mert itt nagyon sokan közlik, hogy a császár nem szülés, stb. stb., és akkor csodálkoznak, hogy annyi a depressziós a nem kért császárosok közt, mert beléjükszajkózzátok, hogy az nem is szülés.

És pontosan ez a probléma veletek, akik bele akarják magyarázni, hogy a császár csak rossz lehet.

2015. jan. 15. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!