Miért támad engem mindenki? Volt egy hüvelyi szülésem és most császárt szeretnék. Ezt már reklámozni sem merem.
Nagyon rossz így,hogy senki nem érti meg az érzéseimet.Nagyon szomorú vagyok emiatt.Hosszú vajúdás,hosszú kitolás,hosszú gát felépülésem volt. 4-hétig ülni sem birtam a gátvágás miatt,ez 5-éve volt.De maga a vajúdás és a kitolás olyan emlék amitöl sirhatnékom van.
Most 27-hetes terhes vagyok ,és azt kérdem magamtól rémültem hogy mertem bevállalni?!... :(
Ettől kivagyok, hogy a sok primitív, az élet más területén sikertelen nő leszólja a császárosokat. Nem jókedvében szül császárral senki sem! Nekem a gyerekem élete veszett volna oda, ha nem műtenek meg...ha valaki nekem beszólna, hogy nem szültem, úgy pofán vágnám, hogy a fal adná a másikat. Főleg, hogy az egyik unokatesóm pont azért vegetál magatehetetlen agykárosodottként egy intézetben, mert a lelkiismeretlen orvosok nem császározták meg az anyját, és így a baba súlyos oxigénhiánnyal született meg.
Ne beszélj arról, hogy program császárt szeretnél, senkinek semmi köze hozzá. Az a lényeg, hogy te és a babád is egészségesek legyetek. Jó babázást és gondtalan szülést kívánok!
Utolsó.
Így egy csomó borzasztó természetes szülést is belinkelhettél volna.
Nem kell mondani senkinek! :) Gondolom nem kérdezgetik úton-útfélen, hogy hogy akarsz szülni?!
Nekem hüvelyi szülésem volt, ami baromira fájt, de a gàtvarrás mindent felülmúlt! Ott konkrétan ordítottam! Most várom a második babám, és csak remélni tudom hogy könnyebb szülésem lesz...de ha nem akkor azt is végigcsinálom. Edát viszont előre kérni fogok!
Sokan félreértik ezt a császárellenes dolgot! Itt nem azokról van szó akiknek sürgősségi császár lett, vagy akiknek faros volt a baba! Hanem leginkább azokról akik első gyereknél rettegnek a szüléstől (holott azt sem tudják mi fán terem) és emiatt inkább programozott császárt akarnak. Az hogy belibbenek a kórházba 10-órára, majd fél óra múlva már ki is szedték belőlem a gyereket az nekem nem szülés. Fontos a babának a szülés folyamata, a szülőcsatornán való átjutása, az a stresszhormon ami ekkor keletkezik! Nagy divat lett a császár sajnos! És legtöbben kényelemből választják! Ha a második babámnál császár lesz a vége persze lelkileg nem fogok összetörni, mert átéltem már egy természetes szülést, de nem indítanék azzal a dokinál hogy indokolatlanul császárt kérek (sok pénzért)! Ez az én véleményem! Az hogy mások hogy akarják, nekem teljesen mindegy! Én leírtam, hogy én miért nem akarnám. És ismétlem az indokolatlan programozott császárra gondolok! A sürgősségi az más...ott nincs választásod!
Szerintem ebben a témában még az sem tud rendesen állást foglalni, aki esetleg már mindkét típusú szülést átélte. Nincs két egyforma élmény, van akinek a természetes szülés is "buli" (van ilyen ismerősöm), van aki meg két év után is zokog, ha eszébe jut a kisfia születése (ilyen ismerősöm is van). Van, akinek a császár is sétagalopp, mint ahogy előttem is írta valaki, másoknak meg az is borzalmas élmény. Én utóbbiak táborát erősítem sajnos.
Ne foglalkozz mások véleményével, a te életed, a te döntésed, nem kell reklámoznod a szülésed módját, utólag is csak annyit mondasz el az ismerősöknek, rokonoknak, amennyit kívánsz. Sosem értettem, hogy a szülés módjához az anyán és apán kívül mégis mi köze van bárki másnak ..
"Fontos a babának a szülés folyamata, a szülőcsatornán való átjutása, az a stresszhormon ami ekkor keletkezik! "
legyél már kedves ezt egy (nem 20 évvel ezelőtt íródott) tanulmánnyal alátámasztani...
Nagyon sokan szajkózzák, h KELL a születés a babának. A sok tudatlan meg elhiszi (aki magára veszi, egészségére)... Hát, szerintem meg nem. Más a véleményünk, ami nem baj, de egyik felét sem lehet TÉNYként, maximum VÉLEMÉNYként közölni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!