Babakocsiban hazavihetem a babát?
Ahol én szültem ott nagyon figyelik.
Van ahol sz.arnakderüljön ki,, de jobb felkészülni, ne akkor derüljön ki, mikor vinnétek haza.
Amúgy meg szerintem is rém felelőtlen gondolat. Egy csomó olyan babaholmid lesz még, amire jó esetben nem lesz szükséged, mégis jó ha van. A hordozó is ilyen dolog.
szia
tényleg 1000ft-ért is már lehet vennni egy egyszerű hordozót,ami otthon is jól jöhet,pl én sokszor etettem benne a babát,amikor még nem tudott ülni,de egy pár falat almát ,barackot már kináltam.esetleg kölcsönkérni is lehet-vagy,ha veszel,utána eladhatod.ezen én nem spórolnék,meg kockáztatnék.ha nem kell,utána meghirdeted-és eladod
Jó, szerintem hagyjuk ezt abba, én máshogy gondolom, ti azt vesztek meg a gyereketeknek, amit akartok és én is így teszek. Annyira bírom, hogy szaranya lettem ettől az egy információból megítélve, de valahogy nem érdekel ebben a véleményetek.
Mint írtam LEHET, hogy AUTÓVAL (taxi) visszük haza, majd meglátjuk milyen állapotban leszek, milyen lesz az időjárás, de autósülést nem veszek. Felőlem bárki szólhat a védőnőmnek, senki nem fogja elvenni a gyerekem, mert nincs autósülése.
Fogtam még az unokatesóm kis autósülését (már eladta), ők használták arra is, hogy csak cipeljék benne a gyereket, igen, nekik praktikus volt. De náluk a férje vitte benne a gyereket, nekem még gyerek nélkül is rohadt nehéz és még el is kell tartanom magamtól, hogy ne verdesse a lábam + még a baba súlya, soha a büdös életben nem használnám. A férjem csak 5 napot fog velünk itthon lenni, aztán megy vissza dolgozni messze, lényegében egyedül fogom nevelni a gyereket (legalábbis fél-1 évig semmiképp nem tudunk hozzá költözni), egyedül meg nem tudom cipelni ebben a hordozóban a babát, autó nincs, akkor miért is dobnám rá ki a pénzt?
De már nem ide tartozik, a kérdéshez már rég semmi köze és én itt lezártnak tekintem a dolgot, ha ti még itt szeretnétek oldalakon keresztül ócsárolni, lelketek rajta, legalább kiengeditek a nap közben felgyülemlett gőzt! :)
Na sziasztok!
1. Hazaviheted, a kórházak nagy részében nem nézik ki hogy megy haza, minket majdhogynem kidobtak a kórházból, telt ház volt, szükség volt az ágyamra, így elég gyorsan kitessékeltek minket a zárójelentés átadása után. Persze lehet máshol ez nincs így.
2. Sok felesleges kacatot árulnak babák számára, de az autós hordozót pont nem sorolnám ide, tényleg bármikor jól jöhet. Nekünk sincs autónk, de eszembe nem jutott volna kihagyni a kelengye-listáról. Volt már annyira beteg a lányom, hogy kezem-lábam törve hívtam a taxit, eszembe nem jutott volna babakocsival elbukdácsolni a dokihoz, taxival 5 perc alatt ott voltunk.
3. Nézheted máshonnan is a dolgot, az autósülés tök jól használható az első fél évben "hintának" is, az én lányom imádott benne ringatózni (holott a rendes pihenőszékét utálta). Nem nagy tétel, tényleg 2-3 ezer Ft-ért is lehet venni használtan egész jó állapotú hordozókat.
4. Volt, hogy ismerőssel mentünk valahova autóval, vinnem kellett a kicsit is, akkor is nagyon jól jött, hogy volt hordozó, különben mehettem volna külön az úticélhoz bkv-val.
Nem meggyőzni akarlak, csak felsoroltam pár érvet. Én is voltam várandós, néhány dologról elég sziklaszilárd véleményem volt a babavárás előtt, aztán persze néhány dologról kiderült szép lassan, hogy egészen rosszul gondolom.
Megkérdeztem a csecsemős barátnőmet, mi náluk a protokoll.
Nos, amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy biztonságosan szállítják haza az újszülöttet, addig nem kap a kusmama zárót.
Ha anélkül elviszi, kötelesek jelenteni a védőnőnek és a gyámügynek.
Nem tudom miért pontoztazok le... Nem a véleményemet írtam le, hanem egy TÉNYT... Taxiban nem kötelező a gyerekülés használata!
(Az, hogy ez biztonságos-e, más kérdés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!