Babakocsiban hazavihetem a babát?
semmi nem kell hozza csak h hatul is legyen biztonsagi ov erre barmelyik taxi megfelel de ahigy irjak meg az is jobb ha ugy viszitek h nincs bekotve. te tudod. azzal is csak egyeterteni tudok h akinek nincs 10 000 ftja egy taxira es egy hasznalt hordozora (amibol raadasul az utobbit ugyanannyiert el tudja majd adni) az ne vallaljon gyereket mert egy szimpla megfazas is elvisz ennyi penzt amire jo.esellyel.szamithatsz is ha babakocsiba akarod hazatolni.
en a helyzetedben kb facebookoznek az uzenofalra h vki vallalna e h elhoz a 300 ismerosombol tuti h legalabb 50 szo nelkul ugrana. ne legyel eletkeptelen, oldd meg a dolgot :)
Igen, 1 alkalomra, ami 5 perces autózás jelent nem fogom megvenni.
De szerintem eléggé elkanyarodtunk a kérdésemről, amire megkaptam a választ, köszönöm.
Nekünk sem volt autónk, mint említettem, de megvettük, mert:
1. vinni kellett orvosi vizsgálatokra SZTK-ba, ami nem 5 perc séta volt. A buszra, egyéb másra a babakocsit nem tudtuk feltenni, ezért maradt a hordozó. Sokkal, de sokkal praktikusabb volt, mint a nagy babakocsi. Kényelmesen magam mellé tudtam tenni az ülésen is.
2. jöttek értünk vidékről a rokonok, hogy menjünk el velük egy kicsit hozzájuk. A hordozó nélkül ez lehetetlen lett volna.
3. anyósék is jöttek értünk, hogy elvigyenek hozzájuk kicsit, ezért itt szintén jól jött a hordozó.
4. amikor lázas lett a gyerek, a gyerekorvos sem tudta mi baja, be kellett vinnünk őt a kórházba. Taxit hívtunk és KRESZ ide vagy oda, jól jött a hordozó, hogy biztonságosan tudjuk szállítani.
4. amikor kijössz a kórházból, csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, meg sem tudsz majd mozdulni, annyira fog fájni mindened, vérzel is majd még valószínűleg elég rendesen és nem is javasolt rögtön egy megerőltető séta.
Mi rengetegszer használtuk a hordozót úgy, hogy nem volt kocsink. Iszonyatosan megérte. Ez ma már alap felszerelés, akkor is, ha nincs autód. 2-3.000 HUF-ért is lehet már venni használtan. Ne ezen akarj spórolni. A másik pedig, hogy jó bolondnak és csórónak fognak majd nézni a többiek, hogy mindenki kocsival viszi haza a gyereket, te pedig beteszed a pár napos babát a babakocsiba. Szakszerűen az újszülöttet a levegőre így kell kivinni: 1-1.5 hetes korában picit szellőzteted a szobáját (télen is). Persze őt kiviszed a helyiségből, nem rá nyitod az ablakot. Majd visszaviszed a szellőztetés után. Ezt pár napig csinálod, majd olyan 2 hetes korában kitolod jól felöltöztetve 10 percre. Innentől kezdve minden nap ki lehet vinni, mindig kicsit hosszabb időre. Majd meglátod, ha megszületik, milyen kis védtelen, picike lesz és akkor majd kétségbe esel, hogy mégsem akarod babakocsival hazavinni, mert nem leszel annyira bolond, hogy azt a 3-3,5 kg-os vékonyka bőrű gyereket kividd a hidegbe. Az én fiam idén januárban született, lassan 1 éves lesz, tudom, miről beszélek. Bár már ő kezd lépegetni, elég nagy gyerek is, 80 cm és 9 kg, még így is jól beöltöztetem, kezeslábast, bakancsot adok rá és maximum 40-45 percet töltünk a hidegben odakinn. Persze egy nap 2-3-szor is kimegyünk. Én nem lecseszésnek írtam le ezeket, hanem azért, hogy ne a gyereked biztonságán akarj spórolni. A taxi és a babahordozó már nem ver földhöz majd annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!