Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Babakocsiban hazavihetem a babát?

Babakocsiban hazavihetem a babát?

Figyelt kérdés
Az előző kérdések miatt teszem fel a kérdést, bennem fel se merült, hogy megmondhatják miben vihetem haza. Nincs autósülésünk, mivel nincs autónk, de jogosítványunk se a párommal, tehát úgyse tudnánk autóban vinni. Olcsóbb babakocsit vettünk, ami nem olyan, hogy a teteje autósülésnek is használható, hanem klasszikus kivehető mózeskosár van benne. Szóval én végig abban voltam, hogy majd babakocsival hazavisszük, 20 perc gyalog haza, majd jól bebugyoláljuk, hogy ne fázzon (januári baba lesz). Vagy mondhatják a kórházban, hogy így nem vihetem haza?
2014. dec. 14. 14:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
33%

egyrészt ilyen hidegben egy újszülöttet, aki 9 hónapig a tested melegét élvezte, tili tolizni 20 percet rendkivül nagy felelőtlenseg (most lehet azzal jonni h 60 éve úgy vitték haza a babát - igen, minden x.-edik csecsemot el is vitt vmi nyavaja)

másrészt nekem csaszar utan a liftig elmenni is csak 45fokban görnyedve, 8 betéttel a lábam közt sikerült

miért nem vesztek egy hasznalt babahordozot két hét alatt el adjátok majd ha nem kell! vagy kerjetek kolcson de még azt is elobb kockaztatnam hogy ismerossel hazavitetem magam lehuzott fejjel a hatsoulesen max megbuntet a rendor, ha van olyan pechem hogy azon a 2 kmen megallit, mint sem hogy 0 fokban haza toljak egy babat.

2014. dec. 14. 16:24
 12/39 anonim ***** válasza:
51%

kedves 10-es régen igen sok csecsemő végezte pár hetesen angyalkaként épp az ilyenek miatt.

ma már persze vannak gyógyszerek.de akkor is, ki merne kockáztatni??? szerencse hogy nem lett.baja a kicsidnek de mit mondanal ha eppen elkapott volna egy tudogyulladast aminek a szovodmenyeit (pl horgo problemak) még 10 év multan is nyogné, hogy bocsajtanad meg magadnak???

a sirva hagyastol se lett semmi bajuk 20 eve ma.már megis mindenki tudja hogy butasag.

2014. dec. 14. 16:29
 13/39 anonim ***** válasza:
66%

5-ös vagyok, nem igazán értem a lepontozást, én javasoltam elsőnek a taxit. Bocsánat, h gondolni merek egy 3 napos baba épségére.

10-es, te örülj, h megúsztad, és attól, h te felelőtlen voltál, csak épp szerencséd volt, még nem te vagy a követendő példa.

A régi idők embereivel meg ne példálózzunk már, ők eleve máshogy éltek, másabb volt a szervezetük, mások voltak a szokásaik is. Na meg amit már elmondtak, h meg is betegedett, meg is halt sok csecsemő pont az ilyenek miatt. Ha van más megoldás ne kockáztassuk már egy 3 napos baba életét, egészségét. Ha 9 hónapig tudtunk rá vigyázni, mint az életünkre, még egy fahéjas kiflit se mernek egyesek megenni, merthogy baja lesz a babának, akkor most miért vinnénk ki a hóba-fagyba-hidegbe?

Na és ha az a 20 perc valamiért mégsem 20 perc lesz, hanem több? Mert mondjuk megállít valaki akárcsak 10 percre? Vagy ha történik valami útközben, amiért elnyúlik a 20 perc? Mondjuk nem bírsz menni, meg kell állnod többször. Akkor máris az van, h 30-40 percet fagyoskodott a baba, ez meg még felnőttnek is sok.

2014. dec. 14. 16:40
 14/39 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk nem szóltak bele ebbe, de én nem tudnék szülés után 20p-et sétálni. A parkolóig sem volt egyszerű lekacsázni -.-

A babának szerintem semmi baja nem lenne tőle, ha megfelelően van öltöztetve és bundazsákban van.

2014. dec. 14. 18:17
 15/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de csak arra voltam kíváncsi, hogy kiadják-e így a babát. Én így fogom hazavinni, örülök, ha más meg tudja oldani máshogy.
2014. dec. 14. 18:45
 16/39 anonim ***** válasza:
51%
Tőlem senki nem kérdezte, hogy hogyan viszem haza a gyerekeimet. Mi mondjuk 45 percre lakunk autóval, más alternatíva így nem volt. De. Egyik gyereknél se kívántam volna sétálni. A 20 percet ha egészségesen számolod, szülés után kétlem, ha ennyi. Januári gyereket meg nem tennék ki 20 percnyi levegőzésnek se. Ezt azért gondold át, ki tudja milyen idő lesz. (A júniusi nekem is 1 hetesen már kint aludt az árnyékos teraszon kora esténként, de akkor 25 fok volt.)
2014. dec. 14. 18:51
 17/39 anonim ***** válasza:
83%

Hát te tudod, itt sok jó ötletet kaptál, de téged egyik sem érdekel. A te tervednél még az is jobb,ha taxiba ülsz a babával a karodban és reménykedsz, h nem találkoztok rendőrrel és nem történik baleset. Ha meg nincs 3000 ft-od taxira, akkor mire szülöd meg a szegény babát? Még a biztonságos hazaszállítását sem tudod biztosítani.

(Na ezért durran el az agyam, mikor a sok ab. ellenes rádumálja a gyerekszülésre a kilátástalan anyagi és családi helyzetű fiatalt. Ez lesz belőle, egy pici baba veszélyeztetése.)

2014. dec. 14. 18:57
 18/39 A kérdező kommentje:
Ezt a 20 perc amúgy nagyon maximum, lehet fele ennyi idő alatt meglesz, nincs messze, csak hát nem tudom milyen gyorsan tudunk majd haladni. Mint írtam, nekünk nincs autónk, párom szülei is eladták már, mert egészségügyi okokból nem vezethetnek. Szüleim messze vannak, barátok között nincs senkinek se autója. A taxin gondolkozok, de abban meg ugyancsak nincs babaülés, akkor meg azzal van baj, hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen szar anya, hogy autósülés nélkül ülünk autóba. Kisvárosban lakunk, kizárt, hogy van olyan taxi, ahova egyáltalán be lehetne kötni autósülést.
2014. dec. 14. 18:58
 19/39 anonim ***** válasza:
60%
Miért ne lehetne bekötni a gyerekülést? Még egy ladába is be lehet. Nekünk sincs autónk, de hordozónk van, mert volt, hogy jól jött. Mi is hamar kivittük a fiunkat, télen is rengeteget sétáltunk, de 4-5 naposan ki nem vittem volna babakocsiban januárban. Az is lehet, hogy te nem fogsz tudni sétálni, van olyan barátnőm, aki a vérveszteség miatt hetekig szédült, pedig kapott vért, vasat. És akkor ott álltok totál meglőve, mert nem készültetek fel. Nálunk nézik, hogy miben viszik haza a babákat, a csecsemősök kötik be az autóshordozóba.
2014. dec. 14. 19:58
 20/39 Törpbogyó ***** válasza:
91%
A kresz szerint taxiban nem közelező a gyerekülés használata.
2014. dec. 14. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!