Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Babakocsiban hazavihetem a babát?

Babakocsiban hazavihetem a babát?

Figyelt kérdés
Az előző kérdések miatt teszem fel a kérdést, bennem fel se merült, hogy megmondhatják miben vihetem haza. Nincs autósülésünk, mivel nincs autónk, de jogosítványunk se a párommal, tehát úgyse tudnánk autóban vinni. Olcsóbb babakocsit vettünk, ami nem olyan, hogy a teteje autósülésnek is használható, hanem klasszikus kivehető mózeskosár van benne. Szóval én végig abban voltam, hogy majd babakocsival hazavisszük, 20 perc gyalog haza, majd jól bebugyoláljuk, hogy ne fázzon (januári baba lesz). Vagy mondhatják a kórházban, hogy így nem vihetem haza?
2014. dec. 14. 14:55
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
37%
szerintem a kutya nem nézi, hogy miben viszed haza a babát... én ilyenről még nem hallottam, hogy emiatt bárkinek is szóltak volna, hogy és miben viszi haza...
2014. dec. 14. 14:59
 2/39 anonim ***** válasza:
50%
Ha kivitted az osztalyrol a zarojelentesevel egyutt, onnantol a te felelosseged, senkinek nincs koze hozza.
2014. dec. 14. 15:04
 3/39 anonim ***** válasza:
33%
igen
2014. dec. 14. 15:09
 4/39 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! Csak nem voltam tisztában most ezzel.
2014. dec. 14. 15:12
 5/39 anonim ***** válasza:
23%
Hívjatok egy taxit és kérjetek kölcsön egy autóba köthető mózeskosarat, nehogy már 20 percig told a gyereket az utcánm, mikor eleve 2 hét után javasolják az első sétát, addig max. levegőztetés pár percig.
2014. dec. 14. 15:22
 6/39 anonim ***** válasza:
59%

Hát igenis van, ahol beleszólnak, legnagyobb meglepetésemre. Elsőt az Istvánban szültem, már első perctől saját ruha, meg minden, sose nézték volna miben viszem haza, a másodikat meg s.o.s a Dél-pestiben, ott pedig olyannyira kontrollálják ezt, hogy még csak nem is öltöztethettem fel én a hazamenősbe, hanem a csecsemős csak, és nézték, és még bele is szóltak, hogy miben viszem haza, sőt még az ülésbe is ők kötötték be.

Szerintem, hacsak nem napos, tiszta idő van, akkor ne vigyétek gyalog, inkább ismerőstől kérjetek egy fuvart, vagy fizessetek ki egy taxit, mert valóban pár hétig nem "szabad" kivinni babát télen.

És igen, kérjetek kölcsön ehhez egy autósülést, vagy egy beköthető mózest, csak van babás ismerős, sőt, nézz szét a neten, ha nincs ismerős, lehet ilyet bérelni is, úgy, ahogy babamérleget, légzésfigyelőt, vagy bármi mást.

2014. dec. 14. 15:28
 7/39 anonim ***** válasza:
79%

Nem biztos, hogy te kívánni fogod a 20 perces sétát gátsebbel, vérezve... Eshet a hó, az eső, lehet jeges az út, kemény mínuszok stb.

Biztosan van autóval rendelkező barát, jó ismerős, rokon, munkatárs!

2014. dec. 14. 15:30
 8/39 anonim ***** válasza:
79%
Óriási felelőtlenségnek tartom. Valóban 2 hetes korban szokták javasolni az első sétát ugyanis a babáknak még tizedannyira sem fejlett az immunrendszere, mint a mienk. Ráadásul sokkal könnyebben fáznak meg, hiába igyekszel jól felöltöztetni. Nálunk a kórházban amikor én szültem, mindenki mózeskosárban autóval vitte haza a gyereket. Ma már ez a hordozó alap felszerelés, akkor is, ha nincs autótok. Nekünk sem volt, de a mózeskosár jó szolgálatot tett. Vegyetek egy használtat. Mi is azt vettünk és hívjatok taxit. Ha ilyen közel laktok a kórházhoz, tuti nem kerül majd sokba.
2014. dec. 14. 15:56
 9/39 anonim ***** válasza:
65%

Az időjárás miatt nem így készülnék. Lehet nagy hó, havazás, ónos eső, vagy csak olyan rettenetes esős idő, mint a múlt hét elején...

Nem kívánom, de lehetsz császáros is, 3-4 napos műtéti heggel, vérezve, kifáradva örökkévalóságnak fogod érezni a hazautat gyalog. Lehet akár egy kellemetlenebb gátsebed is, ráadásul elkezdi kiengedni a szervezet a felhalmozott vizet, én többet jártam pisilni, mint terhesség alatt.

Egy hordozót vehettek használtan is, láttam már 1-2 ezer forintért is, később is jól jöhet, ha taxival mentek, vagy ismerős visz és mégis autóba ültök. Praktikusan viheted benne a babát a lakás különböző pontjaira (pl. konyha vagy fürdőszoba), de jól jöhet hozzátáplálás esetén is, amikor még nem tud ülni a baba.

Igaz, én mindkétszer császáros voltam, még az az út is örökkévalóságnak tetszett, amíg kiértünk a parkolóba, pedig még cuccot sem kellett cipelni és apa hozta a babát, de a többiek se gyorsvonatként közlekedtek.

2014. dec. 14. 16:10
 10/39 anonim ***** válasza:
39%

Akkor most engem pontozzon le mindenki!

Én a második gyerekemet, amint hazajött a kórházból, másnap már kitettel kb. 15 percre, persze alaposan felöltöztetve, bebugyolálva. Utána való nap kicsit hosszabban... Kb. 1 hét alatt eljutottunk oda, hogy 1-1,5 órát aludt kint. Jó, nem januári, csak novemberi baba, de szerintem ha nagyon-nagyon fel van öltöztetve és be van bugyolálva, alatta is ki van bélelve a kocsi, akkor ha nagyon aggódsz, esetleg egy esővédő fóliát is tehetsz a kocsira, ha nem esik az eső, akkor is, az is jól bent tartja a meleget, és így nyugodtan hazaviheted.

Pontozzatok le, de régen nem volt kocsijuk az embereknek! És nem mindenki szült otthon télen sem! Télen is volt pl császárral, kórházban született baba. Őket hogy vitték haza?

20 perc nem olyan hosszú szerintem!

Ja, a gátseb meg engem már másnap egyáltalán nem zavart, simán leültem, fölálltam. De ez egyánfüggő, van akinek lassabban gyógyul, de azt úgyis érezni fogod, és ha úgy érzed, nem fog menni a séta, megoldjátok!

2014. dec. 14. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!