Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan "közöljem" a magándokiv...

Hogyan "közöljem" a magándokival, hogy császárt szeretnék?

Figyelt kérdés

Határozottan vagy finoman? Elég határozott kiállásom van, kérjem meg illedelmesen és határozottan, és ha nemet mond, álljak fel, köszönjek el és ennyi? Aki csinált ilyet, hogy csinálta?

Légyszi, ne írjatok olyanokat, hogy miért szeretném, ez már "tény" és én eldöntöttem. A kérdésre válaszoljatok. Köszönöm!!!

2014. dec. 9. 15:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
26%
20-as! Ne hidd ezt! A dokik nem örülnek a császárnak. Nem egy nőgyógyász és szülésznő ismerősöm van. Mindegyik utálja a császárt, ellenzi is, csak a szükséges esetekben végzik el. Ez nem olyan, hogy "jajj, de jó, akkor tudok tervezni". Mai napig a császárnál sokkal több komplikáció léphet fel, így, ha tehetik az orvosok, igyekeznek elkerülni. Az pedig a másik, hogy, ha még valaki be is vállalja azt, hogy indok nélkül megcsászároz valakit, az akkor sem úgy történik, hogy előre megbeszélik az időpontot. Ott is megvárják, hogy vagy a fájások induljanak be, vagy elfolyjon a magzatvíz. Programozott császár csak olyan esetben van, ha a császármetszés egészségügyi okokból indokolt.
2014. dec. 10. 10:17
 22/31 anonim ***** válasza:
21 - es, ez lenne a normális, de sok esetben nem így van sajnos :( Legalábbis én azt tapasztaltam, hogy nehezebb volt elkerülni a programcsászárt, főleg fogadott orvosnál. Főleg ünnepek, hosszú hétvégék körüli időpontban. Meg nyári szabadságolásokkor. "Egészségügyi okot" is talált rá. El is mentem másik orvoshoz, persze semmi valós indok nem volt azok között, amiket mondott :(
2014. dec. 10. 13:25
 23/31 papagajka válasza:

Sokan pont símán, háborítatlanul szeretnének szülni. Igen, ők keresgetnek a dokik között, több dokit felhívnak és végigkérdezik a kis listájukat, aztán a szimpatikusakkal találkoznak személyesen.

Szóval szerintem a dokik nem lepődnek meg semmilyen kérdésen és azon sem, ha konkrétak a kérdések.

Egyébként császár és császár között is óriási különbség van attól függően, hogy melyik kh-ban csinálják. Pl. odaadják-e apának a babát, hogy a mellkasához tegye, műtét után megszoptathatod-e, mennyi időre viszik el, utána folyamatosan veled lehet-e. Mert az élmény számodra és a babád számára sem mindegy akár császár, akár hüvelyi.

Szóval szerintem ezeknek is érdemes utána kérdezned.

Amúgy meg tuti ezt szeretnéd? [link]

2014. dec. 10. 14:51
 24/31 A kérdező kommentje:
Köszönök minden hasznos választ! Utolsó, nyilván műtétet senki nem szeretne, de nekem még mindig szimpatikusabb, mint a hüvelyi szülés, de erről most nem szeretnék vitatkozni. Légyszi továbbra is a kérdésre válaszoljatok!!!
2014. dec. 10. 15:39
 25/31 anonim ***** válasza:
19%
A fájdalomtól félsz? Mert az kibírható. A császár is fáj, sokszor még jobban, mint a hüvelyi szülés. És miért lenne szimpatikusabb az, hogy a beleid között turkálnak,totális kiszolgáltatva, mint az, hogy a hüvelyedből bújik ki a gyereked? Mindegy. Nem kell válaszolni...tudom, nem ezt a választ várod, pedig ez is a kérdéshez tartozik. A hüvelyi szülésnél legalább félig-meddig te tudod irányítani a dolgokat. A kisbabáddal együttműködve szépen, csendben, nyugodtan szülhetsz. Mindent érzel, tudod éppen, mi történik. Nekem pont a császár az ami undorító és félelmetes. Én maximum akkor tudnám ezt valahogy megérteni, ha mondjuk megerőszakoltak korábban és azért irtózol ettől ennyire. De nyilván nem erről van szó, mert akkor nem kellene kamuznia az agyturkásznak. Nem lebeszélni akarlak a császárról, csak hülyeség olyanokat írnod, hogy viszolyogsz a természetes szüléstől, mert a császárral ellentétben pont, hogy ez a kevésbé undorító és vérrel sem nagyon találkozni szülés közben. Bocsi, ne akadj ki, de ez az igazság.
2014. dec. 10. 17:48
 26/31 anonim ***** válasza:
50%

Császár mellett szólok:

barátnőim, akik normál úton szültek, és

1. szétrepedt úgy a puncijuk, hogy hónapokkal a szülés után sem tudtak szexuális életet élni

2. azt mondták, annyira fájt, hogy soha többet nem akarnak szülni

3. sokkal tovább tartott a felépülés, nem tudtak ülni hetekig, a gátmetszés begyulladt, stb.

4. kijött az aranyerük, azóta is kínlódnak vele

És arról is lehetne videókat mutogatni, semmivel sem jobb, mint a császár:

[link]

2014. dec. 10. 18:13
 27/31 anonim ***** válasza:

Van e lehetőség arra, hogy császármetszésre készüljünk?

Ez szerintem egyértelmű, de nem erőszakos. :)

2014. dec. 10. 19:29
 28/31 anonim ***** válasza:

Kedves 21-es!

Ez nem így van. Nekem kérésre volt programcsászárom és a betöltött 38. héten csinálták, amit jóval előtte meg is mondtak.

2014. dec. 12. 15:58
 29/31 anonim ***** válasza:
38%

Császár ellen szólok:

-3 éve nem jött helyre a gerincem, 5 percnél tovább nem tudok egy helyben állni

-levegő szorult a lapockám alá, 3 hónapig nem bírtam váll fölé emelni a karom

-a szex ugyanúgy szar volt

-nem volt szülésélményem

(programcsászárom volt farfekvés miatt, de hamarabb beindult.)

-az első 24 óra szigorú fekvéssel, majd felállni borzalom volt, azt hittem bekakálok úgy fájt...

-mosdattak

-3 napig nem ehettem

Sima mellett: (idén januárban)

-nem fájt a vajúdás, tök jól elvoltam

-a kitolás sem fájt, szünetekben röhögtünk

-fájások alatt hajat vágtam

-rögtön odatették a babát

-nincs aranyerem

-az első szex ugyanolyan sz*r volt, mint császár után

-a lányomat fel tudtam venni, a kicsit el tudtam látni

-3 hét alatt teljesen(!) felépültem

100x szülnék inkább simán, mint 1x császárral...

2014. dec. 14. 20:45
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Tök hülyeség h itt ajálgattok. Mindenki máshogy tűri a dolgokat. Nekem meg a császár volt jobb. 1 hét után semmi bajom nem volt. Nem fájt a hasam, semmi. Mégse mondom h mindenki császátozza magát.
2014. dec. 14. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!