Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan "közöljem" a magándokiv...

Hogyan "közöljem" a magándokival, hogy császárt szeretnék?

Figyelt kérdés

Határozottan vagy finoman? Elég határozott kiállásom van, kérjem meg illedelmesen és határozottan, és ha nemet mond, álljak fel, köszönjek el és ennyi? Aki csinált ilyet, hogy csinálta?

Légyszi, ne írjatok olyanokat, hogy miért szeretném, ez már "tény" és én eldöntöttem. A kérdésre válaszoljatok. Köszönöm!!!

2014. dec. 9. 15:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Császármetszéssel szeretnék szülni, ha önnél erre lehetőség van, mennyiért vállalná el?

Kb. Mondjuk nem csináltam ilyet, de így tenném. :)

2014. dec. 9. 15:36
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Én is valami olyat akartam írni, mint az első. Szerintem határozottan és nem köntörfalazva.
2014. dec. 9. 15:37
 3/31 anonim ***** válasza:
88%

Én mondtam, hogy szeretnék beszélni a szülésről, mert eddig arról nem esett szó köztünk.

Kérdezte, mit szeretnék. Mondtam, hogy ezért és ezért császárt.

Ő meg mondta hogy oké, megbeszéltünk, majd viccesen hozzátette, hogy császár-indikációt könnyebb találni, mint korrupt politikust :)

2014. dec. 9. 15:46
 4/31 anonim ***** válasza:
67%

Pedig én szívem szerint megkérdezném, h miért szeretnéd, pusztán kíváncsiságból :)

Én világ életemben császárral akartam szülni, rettegtem a rendes szüléstől - aztán rájöttem, hogy csak azért, mert keveset tudok róla. Most 10 hetes terhes vagyok, rengeteget olvastam a témában (mi a jobb az anyukának, babának stb.) és 180 fokos fordulatot vett bennem minden. Most már abban reménykedek, hogy nem lesz szükség császárra :)

De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem is állj a doki elé és mondd, h "Császárral szeretnék szülni, vállalja-e?"

2014. dec. 9. 15:53
 5/31 anonim ***** válasza:
61%
Egyszerűen közlöd, aztán a doki eldönti, hogy ezt vállalja-e. Nem lesz olcsó, ha csak "úgy" szeretnéd és nem pedig szükséges a császár. Elég nehézkes ilyen dokit találni, de valaki egy vagyonért biztos vállalni fogja a kockázatokat. Veled pedig aláíratnak majd egy szép kis papírt, hogy milyen következményei lehetnek egy ilyen nyílt hasi műtétnek, hogy sem te sem a hozzátartozóid a későbbiekben ne tudjanak reklamálni, ha komplikáció lépne fel. Mossák kezeiket a dokik és szülésznők is.
2014. dec. 9. 16:01
 6/31 A kérdező kommentje:

Ötös, ezt mindenkivel aláíratják?

Egyébként csak szimplán herótom van a természetes szüléstől és eldöntöttem, hogy nem akarok így szülni. Papíron lesz indokom, pszichiáter ismerős már kreált nekem egy szép hangzatos mentális betegséget, de a lényeg, hogy nem javasolt a hüvelyi szülés. Ezt csak azért írtam le, mert olyan szépen megkért a négyes :)

Kérem továbbra is a kérdésre válaszoljatok!!!

2014. dec. 9. 16:17
 7/31 A kérdező kommentje:
Anyagiak annyira nem számítanak (jó, most azért millióra csak nem rúg, de pár 100 e nem ver minket földhöz), jól keresek :)
2014. dec. 9. 16:20
 8/31 anonim ***** válasza:
85%

Kedves utolsó, azt minden esetben aláiratják, illetve amikor sima szülésre bemész akkor is alá kell irni pár papirt, amit senki nem olvas el, de kb az a lényege, hogy egy tűszúrásba is bele lehet halni, és ők nem tehetnek semmiről. Előre alá van a császárra és minden eshetőségre hogy ők nem tehetnek semmiről, mindegy hogyan szülsz.

Kérdező én annyit mondanék hogy szeretnék a szülésről beszélgetni, mi a véleménye, kérdezd meg hogy ő az a tipus-e aki a határig vár, vagy az első intő jelre császároz, milyen okokkal szokott császározni és mond el hogy te inkább igy szeretnél. És kérdezz rá hogy melyik módon császároz, a szövetkimélővel, (amikor nincs minden réteg vágva, csak széthúzva) vagy az összes réteget vágja. A kiméletesebb módszerrel műtöttek engem is 2x, az égvilágon semmi gond vagy kellemetlenség nem volt.

2014. dec. 9. 16:21
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom hogy anyagilag megteheted, akkor menj magánkórházba. Ha igy szeretnél mindenképpen szülni, akkor ugy lesz és beirják hogy anyai kérésre császármetszést végeztünk.
2014. dec. 9. 16:25
 10/31 anonim válasza:
51%
Nem lesz érdemleges a válaszom... Sürgősségi császárral szültem az első gyermekem. Most félidős terhes vagyok, és nagyon-nagyon szerettem volna megpróbálni természetes úton szülni, de sajnos egy lepényi rendellenesség miatt megint műteni fognak jóval a terminus lejárta előtt, ha addig egyáltalán kihúzzuk együtt. Csak annyit, hogy 3 orvosnál jártam, és egyöntetűen azt a vélemnényt kaptam, hogy a mostani rendellenesség okozója a korábbi műtéti előzmény. 3 babát szerettünk volna mindenképp, de így már szinte biztos, hogy kettő lesz, nagy valószínűséggel sajnos. Az első szülésről még annyit, hogy nem vagyok egy szorongó alkat, de 2 hónapig álmodtam a kikötött kezeimmel, kiszolgáltatott állapotommal a szülés után, amin csak egy császárfeldolgozó csoport tudott segíteni.Nincs jogom befolyásolni a véleményed, csak ezt meg szerettem volna osztani Veled. Egyébként a fizikai oldalával semmi bajom nincs a műtétnek (más talán ettől sokkal jobban tart), hamar felépültem, tehát nem ez az oka, hogy elkeserít ismét a császármetszés ténye!
2014. dec. 9. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!