Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan mondjam meg a páromnak,...

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy nem szeretném, ha bent lenne a szülésnél?

Figyelt kérdés
Amióta tudja, hogy apa lesz, mindig azt mondja, hogy majd bent lesz a szülésnél, fogni szeretné a kezem és majd együtt meglátjuk a babát. Próbálom neki mondani, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet, de ő csak azt válaszolja, hogy ne féljek, bírni fogja. De nem erről van szó. Én nem szeretném, hogy bent legyen. Engem feszélyezne a jelenléte, félek nem tudnék kellően koncentrálni, szégyenlős vagyok, szóval zavarna ha ott van. Hogy mondjam ezt el neki, hogy megértse, hogy ettől még ugyanúgy szeretem és összetartozunk, csak ezt szeretném egyedül végig csinálni?
2014. okt. 17. 11:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Más kérdéseknél meg mindenki azt írogatja, hogy a beöntés arra jó, hogy ne annyira sokat csinálj magad alá, de teljesen úgy sem takarít ki.
2014. okt. 18. 18:22
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Ó tévedés, hogy ha valaki fej mellett áll, nem lát semmit.

Ezzel sokan szeretnék vígasztalni magukat, illetve sok férfi füllentett már ilyet de... volt, hogy gyakorlaton nem volt hely premier plan-ban a célegyenesbe állni (van egy rémesen kicsi szülőszoba is azon a klinikán ahol vagyok). Ilyenkor az anya mellett, illetve a fejénél álltam. Onnan is nagyon szépen lehetett látni. nem rosszindulatból írom, hanem hogy ne ámítsátok magatokat tévhitekkel. Megnyugtató hallani, hogy nem látni, csak nem igaz.

2014. okt. 18. 23:35
 23/25 anonim ***** válasza:
A babát láthatja kijönni, de a lényegi részt (amit nem biztos, hogy szeretne) tuti nem látja. De nem is feltétlenül kell szerintem odanéznie. Sőt, szerintem a legtöbb férfi, aki be mer menni, az a szülő anyára koncentrál, őt simogatja, nézi, fogja a kezét stb. De ezt mindenképpen nektek kell megbeszélnetek, átbeszélnetek, és egy közös döntést meghoznotok.
2014. okt. 31. 12:27
 24/25 anonim ***** válasza:

"De nem is feltétlenül kell szerintem odanéznie. Sőt, szerintem a legtöbb férfi, aki be mer menni, az a szülő anyára koncentrál, őt simogatja, nézi, fogja a kezét stb."

Hallod, szaglod (nemcsak a kaksit) stb. ha nem is nézel szemből be, de az összes többi érzéked segítségével akkor is pontosan tudod mi van és hogy nézhet ki az ami kb. 90 centire tőled történik. De amúgy, ha ne is nézzen oda, meg a nőre koncentrálna csak, akkor főleg minek menne oda? Mikor a kérdezőnek a legnagyobb gondja az, hogy őt ne nézze, rá ne koncentráljon, mert zavarná.

2014. okt. 31. 12:32
 25/25 anonim ***** válasza:
Szerintem azért megy be egy apuka, hogy az anyukát támogassa, vele legyen és az újszülött gyermekét lássa az első pillanattól kezdve. Én így gondolom. :)
2014. okt. 31. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!