Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki életében nem élt át...

Aki életében nem élt át fájdalmat, az mire számitson szülésnél?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem lehet rá felkészülni és hogy mindenkinél más,de fogalmam sincs hogy milyen a fájdalomküszöböm,mert soha nem voltak menstruációs görcseim,nem fájt a fogam,nincs migrénes fejfájásom,nem volt eltörve semmim és nem is műtöttek soha.Szóval igy egy kicsit parázok :0)

34h kismama.

2014. okt. 14. 08:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Keszuljon elviselhetetlen fajdalomra, akkor csak kellemes meglepetés érheti,
2014. okt. 14. 08:23
 2/12 anonim ***** válasza:

Senki nem tudhatja, amíg oda nem kerül. Tinikoromban nekem volt menstruációs görcsöm,amivel az ügyeleten kötöttem ki, az orvos rámszólt, ne sírdogáljak, a szülés is ilyen lesz, csak ettől sokkal jobban fog fájni! Hát én bőgtem, hogy akkor hogy lesz nekem gyerekem, azt nem fogom kibírni.

Nos ami tinikorban óriási fájdalomnak tűnt, az felnőtt korban már bagatellnek látszott.

Az a lényeg, úgy kell felfogni, hogy ennek a fájdalomnak oka van, értelme és célja, ez a fájdalom jó fájdalom, mert közelebb visz a gyermeked születéséhez. Valamennyire a tudatunkkal is irányíthatjuk ezt a fájdalmat, nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon a félelem, hanem pl. lehet számolni a perceket, a fájások hosszúságát stb., meg hát lehet kérni érzéstelenítést.

Én 4 gyereket szültem, az elsőnél gázt kaptam, az nekem annyira nem jött be mert csak tompította a fájdalmat, a másodiknál kértem epidurálist, na az nagyon jó volt, a harmadiknál is azt kértem, a negyediknél meg már nem is volt rá szükség...

Kívánok neked könnyű és gyors szülést, egészséges kisbabát, s a lényeg, hogy ne félj, csak készülj fel a fájdalomra s annak tudatos elviselésére.

Én pl. vajúdás közben elképzeltem, hogy ringatózok a tengeren, egy-egy fájás egy-egy közeledő hullám amin túl kell jutni, a hullámok egyre nagyobbak és erősebbek, amiket le kell küzdeni, de az út végén a gyermekem vár, akit majd hamarosan a karomba foghatok...

Ajánlom az ezzel kapcsolatos cikkeket:

[link]

2014. okt. 14. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Kislábujjal csak rúgtál már le bútort. Na, olyasmi, csak folyamatosan rugdosod az asztalt, néha pár perc szünettel.

A kimerültség rosszabb.

Gyakoribb, hogy éjjel szülnek, ekkor már ébren vagy X ideje, majd fizikailag amúgy is elfáraszt a szülés - én ezt viseltem nehezebben, mint a szülést.

Tipp: utolsó két hétben napközben is aludj, amikor csak tudsz.

2014. okt. 14. 08:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Pokoli faradsagra es fajdalomra, legalabbis nekem ez jutott. Nekem volt epegorcsom, azt gondoltam annal semmi nem fajhat jobban, hat tevedtem :-(.. de van akonek ket-harom ora alatt meglesz, en tobb mint 12orat vajudtam oxitocin infuzioval, fel se kelhettem, eletem legrosszabb napja volt, es persze hajnalban szultem, tobb mint 2napot ebren voltam alvas nelkul.. a menstruacios gorcshoz semmi koze:-)..
2014. okt. 14. 09:49
 5/12 anonim ***** válasza:

Huhh nem akarlak elkeseriteni de mindennel borzalmasabb :( pedig sokszor fajt a fogam, epegorcsom is sokszor volt es fajt mar a fejem is... De minden eltorpul a szules mellett. Nekem 2 lanyom van, az elso 4 ora alatt megvolt oxytocinnal, a masodik pici lanyom oxy nelkul 8 ora alatt a magzatviz elfolyastol szamitva. A beöntés ellenere összecsinaltam magam. Az utolso orakban nem voltam magamnal, szinte fel sem fogtam amit mondtak nekem.

Kb. ilyenre szamits. De amugy nagyon szerencses vagy, hogy nem fajt meg semmid :) Az egyetlen jo dolog, hogy par nap utan nem is fogsz ra emlekezni milyen volt. Legalabbis en nagyon hamar kihevertem, pedig 2 honapos a kisebb lanyom :)

2014. okt. 14. 11:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is csak ezt tudom mondani, mint mindenki...:-( nagyon nagyon nagyon fáj! Fogalma nem lehet róla az embernek, ameddig nem éli át! Nekem sem volt fájdalmam előtte, túl sok, de a szülési fájdalomhoz úgysem hasonlít semmi, hidd el!! Tényleg nem tudsz rá felkészülni. Nekem 9,5 óra alatt lett meg a kislányom, de szinte végig pokolian fájt, pedig epidurált is kaptam! Nekem nem volt szinte 2 fájás között szünet, ahogyan sokan mondják! A tolófájás pedig...de ki lehet, ki kell bírni! Ahogy a baba megszületik, elmúlik azonnal! És jön a gátseb fájdalma, ha persze van! :-) még annyit elmondok, hogy miután megszültem, férjem is elment, babát pedig elvitték még picit és egyedül maradtam, arra gondoltam, hogy ha most újra éreznem kellene azt a fájdalmat, elmenekülnék és mindent itthagynék!!!Szégyenlem magam miatta, ma már csak nevetek rajta pedig a kislányom 2,5 hónapos, tehát nemrégi az "élmény" ! Minden jót!
2014. okt. 14. 11:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Én végül császáros lettem, pár órát vajúdtam a gép szerint, erős fájdalmaim voltak, én semmit nem éreztem, így műtöttek. Mindent összevetve az elejétől a hazajövetelig, és a köv. heteket is nézve, a fogfájásom amit gyökérkezelni kellett, de az előtte lévő éjszakát ébren töltöttem a fájdalom miatt, 5x rosszabb volt, mint a "szülés". Sajnos a természetes szülésről nem tudok nyilatkozni, talán most majd sikerül megszülnöm a babámat.
2014. okt. 14. 12:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek :0)Hát azzal biztatom magam ha itt az idő bent nem marad igy vagy úgy de világra jön túl leszünk rajta. :0)
2014. okt. 14. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát, én pont migrénes vagyok, és a fogam is fájt már. Alapvetően eléggé gyorsan szültem, de nagyon durva volt, hogy rögtön a burokrepesztés után eléggé felerősödtek a fájások. Inkább az zavart nagyon, hogy nem volt átmenet. Arra számíts, hogy piszkosul fáj. Tudtam, hogy fájni fog, meg hogy nagyon-de-nagyon, de azért közel sem jártam a valósághoz. Bár, részemről, inkább szülök még egy gyereket, mint fogfájás :)
2014. okt. 14. 16:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én még nem szültem, de kifaggattam az összes kolléganőmet, aki már igen, és többen is azt állították, hogy nekik nem fájt, vagy csak minimálisan. Az anyósom többször is szült, ikreket is, és ő is azt állítja, hogy nem érzett fájdalmat, csak olyan ingert, mint székletürítéskor. Olyan ismerősöm is van, aki az egyik szülésénél elájult a fájdalomtól, a másiknál meg ideje sem volt felfogni, mert percekig tartott az egész.

Viszont van olyan exosztálytársam, akit az ikrei születése után megkérdeztünk, hogy lesz-e még gyereke, mire ő azt mondta, olyan nem, amit neki kell megszülnie. Ha odateszik neki az ajtó elé, ő bárkiét fölneveli, de többet soha nem szül. :)

Úgyhogy úgy néz ki, ezt előre nem lehet tudni, akár éltünk már át fájdalmat, akár nem... :)

Boldog babavárást!

32hkm

2014. okt. 15. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!