Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél muszáj az Epidural?

Szülésnél muszáj az Epidural?

Figyelt kérdés
Nézek ilyen amerika sorozatot, pl: Várandós tinik. És kíváncsi vagyok, hogy muszáj-e, mert anyum se azzal szült, de most szinte minden ismerősöm azzal szült. Muszáj? Jó tudom, inkább az a fájdalom, mikor beszúrják, de én félek tőle. Kérlek érveljetek! :(

2014. okt. 9. 14:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, sőt. A legtöbb kórházban fel sem ajánlják, külön előre kell megbeszélni az orvossal, hogy ilyet szeretnél.
2014. okt. 9. 14:54
 2/18 anonim ***** válasza:
1. vagyok, érvelni nem tudok. Én nem kaptam, nem kértem. A kórházban sem találkoztam olyan anyukával, aki kapott és mesélt volna róla.
2014. okt. 9. 14:55
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy muszáj! Kérhető de nem is minden kórházban van!

Érvelés: a kisfiam 36 óra vajúdás után látott napvilágot! Ha nincs EDA én ott halok meg a fájdalomtól! Pedig úgy indultam hogy csakis természetesen semmi "drog" nélkül! Aha! Alig vártam hogy elérjem azt a tágulási szakaszt amikor beadható! Megváltás volt!

Most várom a második babákat de az első baba szuletése óta változott a körzet és olyan kórházhoz tartozunk ahol nincs epidurálra lehetőség! Úgyhogy nem is fogok ott szülni!

Én szerintem "jó" dolog vagyis ha tényleg szükség van rá akkor egyértelmű hogy félsz főleg hogy félre is szurhatják de erre kicsi az esély! Ugyis a helyzet fogja hozni hogy kéred e vagy sem!

Boldog baba várást!

2014. okt. 9. 15:00
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, de akkor igyál meg előtte egy deci felest, különben tényleg fájni fog...
2014. okt. 9. 15:00
 5/18 anonim ***** válasza:
Nem muszaj.
2014. okt. 9. 15:02
 6/18 anonim ***** válasza:
oh, én is igy voltam..nem akartam az epidurált, pláne, hogy duci vagyok..mélyebbre is kell nyomni a tüt, vastagabb tüvel is csináljak.. végül 18 ora vajudás után, könyörögtem érte. az a kis szurás meg se közeliti azt a fájdalmat, ami majd át kell élned. de! ezt még akkoris el tudod dönteni, lehet birni fogod a fájdalmat és nem is lesz rá szükséged, vagy az is lehet, hogy olyan gyorsan fog lezajlani az egész, hogy idö se lesz arra, hogy beadják. :)
2014. okt. 9. 15:04
 7/18 anonim ***** válasza:
még egy, nálunk is elöre meg kellett beszélni az orvossal, majd egy altato orvossal is egyeztetni kellett, ö adta be. az, hogy orvosokkal ezt megbeszéled, nem egyenlö azzal, hogy "muszáj" meg is kapnod, ha nem akarod nem adják be.
2014. okt. 9. 15:06
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem ajánlották, de leállította a tágulást az EDA aztán nem működött csak kicsavart testhelyzetben időnként...soha és a babám is kapott belőle nyilván ,jól elnyomta vagy 2 napig ...
2014. okt. 9. 15:11
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem láttam a sorozatot, de azért az amerikai egészségügy, meg a magyar között szerintem nagy különbségek vannak. Például az, hogy nincs lehetőség minden kórházban EDU-t kérni. Ahol én szültem, ott sem volt, pedig megyeszékhely.

A tapasztalatom mindkétszer az, hogy ki lehet bírni. Nagyon büszke vagyok magamra, mert az elsőt tényleg egy nyikkanás nélkül végigvajúdtam, a második meg nagyon gyors volt. Igaz rettenetesen fájt, mert villámgyorsan jött a baba, de legalább hamar túl voltam az egészen. Nem bánom, hogy így szültem, utólag semmi rossz emlék nincs bennem.

2014. okt. 9. 15:18
 10/18 anonim ***** válasza:

Nálam a szülésnél fel se merült... biztos azért mert a kórházban autómatikusan nitrogén gázzal "érzéstelenítenek". Nekem ez bevált. Kellő mértékben csökkentette a fájdalmat.... amúgy meg jó kis kábulatba estem, de csak a fájások alatt, mivel a kitolási szakaszban már nem adtak semmit. Igaz úgy éreztem, hogy szétszakadok (a keskeny csípőcsontom miatt)....de gyorsan túl lettem rajta.

a szülés előtt igazából eszembe se jutott, hogy kéne érzéstelenítésre gondolnom, és hogy milyen lehetőségek vannak.

2014. okt. 9. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!