Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél muszáj az Epidural?

Szülésnél muszáj az Epidural?

Figyelt kérdés
Nézek ilyen amerika sorozatot, pl: Várandós tinik. És kíváncsi vagyok, hogy muszáj-e, mert anyum se azzal szült, de most szinte minden ismerősöm azzal szült. Muszáj? Jó tudom, inkább az a fájdalom, mikor beszúrják, de én félek tőle. Kérlek érveljetek! :(

2014. okt. 9. 14:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mindenféle érzéstelenítés nélkül szültem, több mint egy napig tartott, túléltem, nem volt vészes, vagyis elfelejtettem rögtön utána.
2014. okt. 9. 15:54
 12/18 anonim ***** válasza:
3 gyereket szültem bármiféle érzéstelenítés nélkül
2014. okt. 9. 16:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem nem is volt lehetőség kérni, csak a császárosoknak adtak. Amúgy sem kértem volna, valahogy nem vonzott a dolog, hogy gerincbe szúrjanak... érzéstelenítés nélkül szültem.
2014. okt. 9. 17:12
 14/18 anonim ***** válasza:

Náléunk csak úgy van EDA, ha előtte egy hónappal jelzi a kismama, hogy kérni szeretne, el kell mennie alttaóorvoshoz vizsgálatokra és előre ki kell fizetnie az EDA-t. igen, fizetni kell érte, nem is keveset. aztán ha mégse kell az EDA, akkor hónapok mólva egysercsak visszautaljék a már befizetett összeget.

és itt EDA-s szülés után 12 óráig!!! meg sem szabad mozdulni, a fejet sem szabad megemelni, oldalra sem szabad fordulni. a babát sem hozzák be az anyukához ebben a 12 órában egyáltalán. és az meg tévhit, hogy nem hat a babára, mert hat. bizonyítottan kómásabbak ezek a babák.

No, szóval nélunk nem lehet csak úgy fájéások közben egyszercsak kérni, mert nem adnak. ha előre kérted és ki is fizetted, no, akkor kaphatsz ha éppen ott van az az egyetlen egy altatóorvos, akinek van képesítése beadni, mert itt a kórházban csak egy ilyen orvos van.

2014. okt. 9. 20:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Az elsot EDA nelkul szultem, azt hittem meghalok. Ezert nem is akartam masodikat. Vegul sikerult egy nagyon jo orvost talalni, es a masodikat EDA-val mosolyogva hoztam a vilagra. Meg a kitolasi szakaszban is viccelodtunk a szuloszoban. A beszurasbol semmit nem ereztem.
2014. okt. 9. 21:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Úgy látom nagy a zavar a spinális érzéstelenítés és az EDA között.

Nem muszáj az EDA, sőt. Mondjuk nekem nem is kellett volna, mire beértünk a kórházba, már teljesen ki voltam tágulva... Itthon vajúdtam, de nem volt vészes. Sőt. Egy álom volt.

2014. okt. 9. 22:23
 17/18 anonim ***** válasza:
nálunk epidurál után simán lehet mozogni, ahogy megszületett a babám utána bementünk a szobámba, ott tologattam még a kicsikét, megvacsiztam és alvás. ki se viszik a szobábol a babát, éjjel-nappal együtt van az anyukával.
2014. okt. 9. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, és nem kevertem ám össze a spinálissal, ha az utánam kommentelő esetleg ezzel rám gondolt. Nálunk valóban EDA után 12 óráig nem szabad mozogni, és a babát sem hozzák be addig az anyához.

Spinálist (tudom, azt mélyebbre szúrják, nem az epidurális térbe) csak császárosoknál adnak. Hüvelyinél van az EDA, de utána az EDA-s szülés után sem szabad 12 óráig mozogni.

2014. okt. 10. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!