Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan mondjam meg a páromnak,...

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy nem szeretném, ha bent lenne a szülésnél?

Figyelt kérdés
Amióta tudja, hogy apa lesz, mindig azt mondja, hogy majd bent lesz a szülésnél, fogni szeretné a kezem és majd együtt meglátjuk a babát. Próbálom neki mondani, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet, de ő csak azt válaszolja, hogy ne féljek, bírni fogja. De nem erről van szó. Én nem szeretném, hogy bent legyen. Engem feszélyezne a jelenléte, félek nem tudnék kellően koncentrálni, szégyenlős vagyok, szóval zavarna ha ott van. Hogy mondjam ezt el neki, hogy megértse, hogy ettől még ugyanúgy szeretem és összetartozunk, csak ezt szeretném egyedül végig csinálni?
2014. okt. 17. 11:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Cseréljünk, az enyém meg örülne ha nem kellene bejönnie velem :D

Viccet félretéve ne bonyolítsd túl a dolgot... normálisan mondd el az érzéseidet, félelmeidet és akkor úgy hátha megérti.

2014. okt. 17. 12:07
 2/25 anonim ***** válasza:
Pont így szerintem, ahogy most leírtad.
2014. okt. 17. 12:08
 3/25 anonim ***** válasza:
Olvastasd el vele ezt a kerdest es beszeljetek rola. En is igy voltam a terhesseg elejen, aztan elkezdtem kicsit felni, orultem h akar jonni, a szules napjan pedig hihetetlen erot adott, h az o kezet fogtam, ugyhogy meg alakulhat;-)
2014. okt. 17. 12:36
 4/25 Vilcsianyuja ***** válasza:

Beszélgessetek róla minél többet, őszintén. Mondd el az aggályaidat, ahogy itt leírtad. Majd ő is felsorakoztatja a maga érveit, aztán közösen döntetek majd. Az is lehet, hogy te fogod meggondolni magad, mert ha ennyire lelkesedik a párod, akkor nagyon szívszorító lenne, ha kizárnád az élményből. De ez csak az én véleményem, mindenképpen beszéljétek meg és döntsetek együtt.

Én ifjúkoromban el se tudtam képzelni, hogy szülésnél a gyermekem apja is bent legyen, mikor először hallottam ilyesmiről, nagyon tiltakozott ellene a lelkem. Aztán még mielőtt saját magam gyerekvállalásba kezdtem, sok férfi ismerősömet hallottam megosztani a szülőszobán tapasztaltakat, és megváltozott a véleményem. A férjem is hallott hasonlókat, így ő sem tiltakozott, benn volt a szüléseknél.

Remélem, nem kell olyan döntést hoznotok, ami egyikőtöknek jó, a másiknak rossz, próbáljátok addig közelebb hozni egymáshoz kettőtök véleményét, hogy mindketten ugyanazt akarjátok.

2014. okt. 17. 12:41
 5/25 anonim ***** válasza:
39%
Ha a pároddal nem tudsz nyíltan és őszintén beszélgetni akkor kivel?
2014. okt. 17. 12:47
 6/25 anonim ***** válasza:
37%
Ki a gyerek apja ha te szégyenlős vagy a párod előtt?
2014. okt. 17. 12:57
 7/25 anonim ***** válasza:
Én sem szeretném, ha bent lenne a férjem. Megkérdeztem tőle, mit szólna hozzá, ha csak az elején jönne be, és amikor kezdődik az igazi happening, akkor kint várná meg a babát, mert én sem szeretném, ha látna abban a csöppet sem szívderítő helyzetben. Ő ezt így minden fenntartás nélkül elfogadta.
2014. okt. 17. 12:58
 8/25 anonim ***** válasza:
48%
6-os, azért így ez a megjegyzésed elég gáz. Attól, hogy valaki a gyerekem apja, még nem biztos, hogy szeretném, ha látná, amint esetleg összef.som, összepisilem magam, vagy épp csak üvöltök a fájdalomtól. Egyrészt minden anyának joga van eldönteni, kit akar maga mellett a szülésnél, másrészt pl. a "gyöngéd születés” szellemi atyja kifejezetten nem tartja helyénvalónak az apa jelenlétét a szülésnél, épp azért, mert az anyának ilyenkor magára és a babára kellene koncentrálnia. De legyünk megint rohadt felvilágosultak, és nevezzük prűdnek azt, aki egyedül szeretne szülni, ez itt a gyk-n amúgy is nagy divat.
2014. okt. 17. 13:08
 9/25 anonim ***** válasza:
Én is így gondolkoztam, ahogy te. Nekem viszont "szerencsém" volt, mert a férjem sem akart bent lenni. Aztán, ahogy teltek a hónapok, egyre biztosabbak voltunk benne, hogy együtt szeretnénk végig csinálni. A vajúdás alatt végig velem volt - kellett is, mert vasárnap reggeltől, hétfő hajnalig "küzdöttem". A végére viszont úgy elfáradtam, hogy fel se tűnt, hogy a kitolásra kiment és csak akkor jött vissza, mikor felsírt a lányunk. Ez így nem lenne jó neked? A férjed vágya is teljesül, mert veled van és neked sem olyan kellemetlen.
2014. okt. 17. 13:28
 10/25 anonim ***** válasza:
én is az elején mondtam neki, hogy lesz nekem elég bajom és nem tudnék rá is figyelni. Majd találkozunk, ha végeztünk. Egyébként ő is őrzött engem, aztán a doki is meg én is egyszerre mondtuk, hogy menjen ki inkább, de ő is kb. csak erre várt, hogy mikor nincs már rá szükségem. Az ajtó előtt izgult és jó volt így. Azonnal szóltak neki, amikro engem rendbetettek és letakartak. Megkapta a fiát is ezzel egyidőben.
2014. okt. 17. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!