Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen ruhaban voltatok a...

Milyen ruhaban voltatok a szuloszoban?

Figyelt kérdés
Haloing, polo? Milyen rovid volt? Bugyi?
2014. szept. 25. 23:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Saját hálóing volt rajtam, kb térdig érő. Bugyi nem volt, zokni sem, de azt mondta a szülésznő, hogy ha fázom nyugodtan vegyem fel.
2014. szept. 26. 08:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Debreceni klinikan szültem . Le kellett vennem az összes ruhàm, csak a kórházi haloingben lehettem, bugyit zokni nélkül ! Igaz elég gyors szülésem volt, folyamatosan vizsgáltak . Kórházban 3 óra alatt megszültem. Szules után átvettem a kórházi haloinget a sajátomra . Egy rózsaszín elől Gombos haloing volt, higy tudjon szopizni a lányom. Sokkal kényelmesebb volt mint a kórházi . Zoknit is vettem fel. Illetve eldobható bugyi + betét mert nagyon véreztem!
2014. szept. 26. 08:37
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Rajtam is saját hálóing volt, kb. térd fölé érő, nem rövid. Azt gondoltam, hogy utána majd dobhatom ki, de semmi baja nem lett, nem lett véres sem semmilyen, amit azóta is furcsállok :-). A bugyit levetették amikor a szülőszobába mentem, vajúdás közben még rajtam volt.
2014. szept. 26. 08:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Én egy rövid kismama hálóingben mentem, és amíg vajúdtam, adtak egy nagy labdát, hogy azon üljek, mozogjak és törölközőt adtak alá, arra folyt a vér. Én bugyi nélkül mentem be alapba szólni, hogy már nagyon fáj a hasam, mert már pár napja kórházban voltam és éjjel jött rám a fájás, nem volt rajtam bugyi. Szüléskor fel volt húzva mellemig a ruha, meg míg állva vajúdtam, akkor is és nem lett semmilyen, ezen én is meglepődtem, de kínos volt 12 órán át félmeztelenül állni, még akkor is, ha női orvosom volt. De a fotón, ahogy fogom a kislányomat, olyan szép, hogy szép tiszta rózsaszín hálóingben vagyok! Nekünk nem adtak kórházit és rosszallották is, ha valaki kért, 4-en voltunk egy szobában, hármunknak már korábban be kellett feküdni és csak aki hirtelen jött be szülni, ő kapott kórházit, de nem nagyon cserélték neki, napokig abban volt, véresben. Amikor szülés után pihentem, akkor jött a nővér, hogy behozza nekem a bugyimat, meg a betétet, csak mondjam meg, hol van az ágyam mellett. Behozta, segített felvenni is. Én semmit nem vittem a szülőszobába, zokni sem volt rajtam asszem.
2014. szept. 26. 08:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy kánikularuhában voltam, pamut sötétkék, combközépig ér. Azóta is hordom, nem amortizáltam le. Bugyit akkor vettem le mikor beültem a kádba, utána csak a ruhát vettem vissza.
2014. szept. 26. 09:01
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Kórházi, foltozgatott hálóingben. Melltartó nélkül, bár az ha valakit zavar, szerintem nem szóltak volna érte, ha magamon hagyom. Zokni is volt rajtam, pedig meleg volt, szülés közben majd megfagytam. Bugyi már az elejétől nem volt, mondjuk nem sétálgattam, csak álltam, vagy labdán ültem. Fekve meg tökmindegy, hogy van-e.
2014. szept. 26. 10:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Aki nem vehetett fel zoknit, annál mivel indokolták? Legyen még rosszabb a kismamának vagy mi?
2014. szept. 26. 11:19
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Érdekes milyen eltérő a kórházak hozzáállása a ruházatot illetően... Nekem annyit mondtak hogy nem adnak semmit, hozzak hálóinget de bugyi nem kell majd csak a szülés utánra. Csak azt nem mondták milyen hálóing legyen, hosszú, rövid, elöl gombos vagy stb...
2014. szept. 26. 12:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rövidujjú,kb térdig érő hálóingem volt,elől gombos a hasamig.Abban voltam a vajódás alatt és a szülőszobán is.Zokni már nem is emlékszem,hogy volt-e rajtam,bár szerintem igen,mert novemberben szültem.Nem emlékszem,hogy szóltak volna,h vegyem le.Bugyi nem volt rajtam a vajúdás alatt,mert gyakran jött a doki vizsgálni,macerás lett volna állandóan le-fel húzogatni.Tettek alám,eldobható betegalátétet,így az ágyat nem maszatoltam össze,pedig végig folyt a magzatvíz,meg véreztem is a vége felé.A hálóingemet meg felhúztam a derekamig,hogy ne legyen olyan,de nem voltam teljesen fedetlen,mert rámterítettek egy vékony takarót,csak olyankor kellett levenni,amikor jött a doki vizsgálni.

Én azt javaslom,hogy mindenképp olyan hálóinget vigyél,ami elsősorban kényelmes,de nem kell nagyon drágát,jó a legegyszerűbb is,mert előfordulhat,hogy foltos lesz.Szerintem nem kell,h nagyon hosszú legyen,olyan térdig érő teljesen megfelel,mert azt könnyen fel tudod húzni a derekadig.Az elől gombos fazon,pedig később a szoptatásnál hasznos. :)

2014. szept. 26. 13:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ujjatlan hálóinget vittem. Pamut legyen, szellős és kényelmes. Izzadni fogsz, véres, mocskos lehet, tehát olyan darab legyen, amit később nem sajnálsz hipózni, esetleg eldobni.

Az ágyon nekem is felhúzták a hasamig, cserélhető betét volt alattam és betakartak. Amikor jött a szülésznő vagy a doki, akkor is csak a takarót hajtották fel, végül is, nekik volt fontos a látvány, nem nekem. :)

Végül mind a kettő szülésem császárral végződött, tehát érdemes olyan ruhadarabokkal készülni, amiket gyorsan le is tudnak kapni, ha szükséges. A műtéthez kaptam csini papírruhát, sapkát, lábzsákot. A műtétnél lévő kórházi cuccban toltak át az osztályra, 8 órát feküdtem, mikor felkeltem, tusoltam, utána vehettem fel a saját hálóingemet.

2014. szept. 26. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!