Zalaegerszegen szült anyukák! Ki segített a szülésnél többet, a szülésznő vagy az orvos? Fogadott vagy ügyeletes volt? És ki volt a szülésznő, orvos? Elégedettek voltatok velük? Van lehetőség gátvédelemre, állva szülni stb?
Szia!
Fogadott orvosom volt és szülésznőt is fogadtam, Az orvos óránként megvizsgál és kész, a szülésznő van ott veled, és ő veszi ki a babát. Általában az orvosok vágnak, egy orvos van, aki pártolja a gátvédelmet. Ha fogadsz szülésznőt, akkor vele meg tudod beszélni a gátvédelmet. Állva szülésre nincs lehetőség, amikor eltűnik a méhszáj, akkor fel kell feküdni és a lábadat kengyelbe rakják.
Én januárban szültem, gátvédelemmel.
Köszönöm a válaszokat!
Neveket tudnátok írni, akár privátban is?
Első vagyok
Ha van fogadott szülésznő akkor nem kell az ágyon feküdni. Felkelhetsz és labdán is lehet vajudni. Nagyon jó, gyorsabban tágulsz, mert a baba feje is nyomja a méhszàjat
Elsőt 2010-ben szültem ügyeletben. Beöntés, borotválás, aztán bekötötték az oxit, burokrepesztés, végig feküdni kellett, elég szar volt. Gátvédelem abszolút a szülésznőn múlt, a doki már vágott volna.
Másodikat 2012-ben szülten, akkor megfogadtam a szülésznőt akivel az elsőt szültem. Teljesen más volt az egész, végig velem volt (csak miattam jött be, szóval rá is ért szerencsére), beszélgettünk, egyeztettük, mit szeretnék és abból mit enged a kórház "szokása". Még a borotválást is megúsztam, mert megígértem, hogy nem kell majd vágni. :) Labdán is ülhettem a folyamatos CTG ellenére, de az a burokrepesztés után már nem esett jól, úgyhogy végig álltam a vajúdás alatt, csak akkor feküdtem le ha vizsgáltak. Oxi sajnos itt is volt. Gátvédelem tökéletes lett, a doki szó szerint két dolgot csinált össz-vissz: burkot repesztett, aztán miután megszületett a lányom, odanyújtotta a szülésznőnek a tálat, amibe a méhlepényt tették. :)
A szülésznőt most a harmadik várandósságom elején is megkértem, hogy "szüljünk együtt", nyár végére várjuk a babát.
Szülni sajna nem engednek máshogy, csak leszíjazott lábakkal, háton fekve.
Ha akarod, szívesen megírom a szülésznő nevét, tiszta szívből ajánlom. És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznő, akit valamelyik válaszoló említett. A dokikat is megírom ha gondolod, mivel a kórházba jártam/járok be sztk-s rendelésre, így már minden dokival találkoztam, kb minden hónapban más vizsgál meg...
" És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznő, akit valamelyik válaszoló említett"
Senki nem említett " nem kedves szülésznőt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!