Szülésznő végig figyel rád (a jobbja), a doki általában be-bejön megvizsgálni és a kitolásnál jelen van, és a dokik szeretnek "levezetni" és diktálni szülés közben.
Szerintem egy normális szülésnél a nő és a baba diktál, a doki, szülésznő, akárki pedig kísér. De ez ritka manapság.
2014. júl. 10. 11:56
2/11 anonim válasza:
Indított szülésem volt, burokrepesztésnél ott voltak mindketten, aztán mindenki otthagyott, párom volt velem egyedül, néha benézett a szülésznőm, meg néha a doki is, hogy mi a helyzet, hogy haladnak a dolgok. De inkább a szülésznő jött többször.
2014. júl. 10. 12:21
3/11 anonim válasza:
Attól függ, hogy alakul a szülésed.
2014. júl. 10. 12:31
4/11 anonim válasza:
a szülésznő jött be időnként, a doki már csak akkor, amikor komolyabbra fordult a dolog, közel volt a kitolás
2014. júl. 10. 12:42
5/11 anonim válasza:
Nekem elfolyt a magzatvizem, rá 24 órára született meg a kisfiam. A dokik 3-4-szer néztek rám közben, a szülésznők sokszor (nézték a baba szívhangját, és ctg-t is néztek többször). A szülésznő szólt a dokinak is, hogy jöjjön, mert szülünk.
De aki pl. előttem szült, oda nem is hívták le a dokit, a szülésznő vezette le (neki 5. babája volt).
2014. júl. 10. 12:51
6/11 anonim válasza:
Nálam tágulási szakban volt egy szülésznő, jó messze ült tőlem, és az idő nagy részében unatkozott. Néha bejött az orvos (kb. óránként) és megnézte, hogy hogyan haladunk. Összességében hagytak békésen vajúdni. (Némi oxitocinnal.) A kitolásnál ott volt az orvos is, volt szülésznő is (belőlük mindjárt kettő :), és egy csecsemős nővér. Nagyon hirtelen jelentek meg :)Elmondták, hogyan nyomjak, én úgy nyomtam, és hirtelen megszületett a fiam :)(Nagyon rendik voltak, senki sem könyökölt a hasamba, és nem volt nagy gátmetszés sem.)
2014. júl. 10. 13:33
7/11 anonim válasza:
Kórházfüggő. Zalaegerszegen a dokik csak burkot repesztenek és vágnak (már akinek), a szülésznő csinál amúgy mindent, ő figyeli a folyamatot, a méhszájat, ő ügyel a gátvédelemre, stb. Akár ügyeletes, akár fogadott.
2014. júl. 10. 16:55
8/11 anonim válasza:
Miskolcon szültem a Semmelweisbe, nekem csak a szülésznő volt bent, ő segített, gátvédelemmel szültem, nagyon segítőkész, türelmes volt.
A doki csak a szülés után jött be megvizsgálni, meg persze vajúdás közben párszor.
2014. júl. 10. 17:32
9/11 anonim válasza:
Én is Zalaegerszgen szültem, de a szülésznő engem egyszer sem vizsgált meg. Nekem elfolyt a magzatvízem, megvizsgált az ügyeletes, mivel még nem voltak fájásaim, elküldtek aludni. Aztán beindult, újra megvizsgált, hívták a saját dokimat, kb. 20 perc alatt ott volt, addig megcsinálta a szülésznő a beöntést. Aztán még egy órát vajúdtam, az alatt a saját dokim nézett rám, a szülésznő csak állt mellettem. Kitolásnál a szülésznő volt a lábam között, a dokim pedig segített felülni, mondta, hogy mikor mit csináljak, vágott, varrt. Nekem a dokim többet segített mint a szülésznő. Akkor lehet, hogy ez is doki függő.
2014. júl. 10. 18:53
10/11 anonim válasza:
Én is Zalaegerszegen szültem de a szülésznő engem sem vizsgált. A doki burkot repesztett majd utána időközönként jött és nézte a méhszájat, a szülésznő volt bennt többet, bíztatott segített. A kitolásnál már mindketten végig benntvoltak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!