Kicsit. Inkább nagyon, felek a szüléstől igaz most leptem be a masodik trimeszterbe de a gondolattol is megilyedek mi var ram. Leirnatok nekem mit éreztetek mig pocakosak voltatok?
két gyereket szültem de még a másodiknál is tartottam tölle.:)pedig tudtam mi vár rám kb.
komolyan idöd nem lesz félni! én csak egy tanácsot tudok adni.nagyon figyelj a szülésznöre és dokira és mindent úgy csinâlj ahogy mondanak.könnyebb lesz hidd el! :)
Nekem a fájdalom küszöböm a béka feneke alatt van. Én már akkor fájok ha csak végiggondolom a a dolgot. Elhiheted, hogy mennyire féltem amikor terhes voltam. Eleinte attól féltem, hogy fájni fog a vérvétel, majd attól, hogy ultrahang fog fájni. Tudom ez nevetséges, de előtte sosem voltam, így fogalmam sem volt róla mivel jár. Terhességem ideje alatt boldog-boldogtalant kértem, hogy meséljen a szülésről. A víz kivert a sok történettől, és bevallom még jobban féltem. Állandó feszültség, stressz volt az egész terhességem. Az orvosom mondta, hogy ne agyaljak, ne rettegjek már ennyire mert a babának sem tesz jót. Ezért úgy döntöttem, hogy nem kell több történet. Az utolsó 4 hónapom nagyon jó volt. Élveztem a terhességemet, a pocakomat, a jó kedvemet. Még az sem zavart, hogy 2 héttel túl is mentem a kiírt időnél. Amikor besétáltam a kórházba egy vizsgálatra, találkoztam egy nővel aki már szült pár napja. Ő rám nézett, és a következőt mondta:
- Nem sokáig fogsz mosolyogni, sőt szerintem hallani fogom ahogy sírva kiabálni fogsz, úgy fog a szülés fájni..
Na ennyit a nyugodtságomról. Kiderült, haza már nem megyek, mert tényleg szülni fogok. 15 perccel később magamban csodálkoztam: Csak ennyi? De hiszen ez nem is fájt annyira. Még a gátvágást sem éreztem olyan fájdalmasnak. Bakker! ezért rettegtem én annyira????
Még az orvosom is mondta: Amennyire nem akart időre jönni, olyan gyorsan született meg a fiam.
Na én ezért mondom azt, hogy kár félni. Nem tudhatod milyen szülésed lesz, de a félelmeid miatt több hónapot tönkreteszel magadnak. Tanácsolom: Élvezd a terhesség minden egyes napját. Ne foglalkozz a fájdalommal, félelemmel. Ha fájni is fog, elmúlik. Ha kezedben tartod a gyermekedet, már nem is lesz a fájdalom olyan erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!