Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi vesz rá valakit hogy...

Mi vesz rá valakit hogy önszántából császármetszést kérjen?

Figyelt kérdés
Nem lenézek bárkit is csupán érdekel. Nekem most így második babánál felmerült a császár lehetősége mert faros, ha úgy néz ki a dolog megpróbálják a faros szülést, ha nem úgy áll a dolog akkor császár. Én rettegek a császártól, leginkább az altatástól, hogy csövet dugnak le, meg félek nem ébredek fel ilyenek. És csak ezért nem értem, hogy akinek nincs akadálya a természetes szülésnek, miért választ inkább császárt. És tényleg csak érdekel. Ők, ti nem féltek ettől a nagy műtéttől?
2014. jún. 29. 17:21
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Te biztosan szülésznőnek nevezheted magadat, nem is a Te szaktudásodat vontam kétségbe. Hanem kifejezetten az angolokét, akik nem hiszem, hogy főiskolát, majd egyetemet végeznek, 20 éves korukra.

Én csak a saját tapasztalataimról beszéltem és mint írtam az első hozzászólásomban, ha otthon szülnék, magyar szakemberekkel (szülésznővel, orvossal), minden további nélkül megpróbálnám a természetes szülést.

Nem kell magadra venni, de ne is általánosíts és ne állítsd, hogy az angol szülésznők kiváló szakemberek, ha nem itt élsz és dolgozol. Hidd el nekem, hogy itt az oktatási rendszerból kiindulva, nem nagyon lehet túl sok jó szakember.

2014. jún. 29. 19:57
 12/35 anonim ***** válasza:
13%
11-es itt csak te altalanositasz rossz tapasztalat alapjan ez az egyik, a masik meg jol magadra vontad a figyelmedet egy olyan kerdesrol ami vegkepp nem rolad szol. Hs ennyire ki sksrod beszelni a temat nyiss rola masik kerdest, engem sokkal jobbsn erdekelnenek a kerdesre pontosito valaszok. Nem a te angliai utad, mar bocsi.
2014. jún. 29. 20:50
 13/35 anonim ***** válasza:
36%

én két okból kértem császárt:

-féltem a fájdalomtól

-a gyereknek biztonságosabb így születni,kevesebb baj érheti mint hüvelyi szülés közben.

2014. jún. 29. 22:25
 14/35 anonim ***** válasza:
55%

Én egyetértek egy előző kommentelővel. A császár arra van, ha komplikáció lép fel, életet menthet. Na de, miért várjam meg a komplikációt? Én inkább kérem a császárt, ahol sokkal kisebb esély van, hogy a babának bármi baja essék. Nekem meg inkább legyen egy heg a hasamon (ami lehet, hogy később látszani sem fog), mint esetleg beszoruljon a baba, eltörjék a vállát, oxigénhiányos legyen, vákuumozni, fogózni kelljen (igen, még csinálják...) ezekkel szemben és simán bevállalom a műtétet. Pláne, hogy gyakran ott lenn is vágnak/repedsz, csak azt max a párod a látja, a hasadon meg mindenki. De én úgy vagyok vele, inkább a hasamon, mint lenn. Nem szeretnék olyan következményeket sem, amit itt többen írnak (nem ennél a kérdésnél, hanem általában), hogy nem tud ülni, mozogni, sehogy sem jó... én inkább a babámra szeretnék koncentrálni, mint arra, hogy mi hol meg mennyire fáj. A császáros seb is fáj, de az napról napra, mozdulatról mozdulatra javul.

Az inkontinenciáról és egyéb nyalánkságokról nem is beszélve.

Szóval, én még fizetni is fogok érte, hogy biztonságosabb szülésem legyen.

2014. jún. 29. 22:44
 15/35 anonim ***** válasza:
88%
Édesanyám mindkettőnket császárral "szült". A bátyámmal 24 évesen volt terhes, de mert kissé nagyobb volt az átlagnál, az orvos nem javasolta a természetes szülést. Velem 32 évesen volt terhes, és úgy volt vele, hogy ha egyszer jó volt, jó lesz még egyszer, pedig engem meg lehetett volna simán is szülni. Van egy hege, valóban, de egyébként se jár strandra. :)
2014. jún. 29. 23:15
 16/35 anonim ***** válasza:
78%
Miért lettem 0%-os, mikor csak leírtam a véleményemet????
2014. jún. 30. 00:06
 17/35 anonim ***** válasza:
52%

mert egy csomó ősanya jár ide önértékelési zavarral,aki azt hiszi,hogy csak akkor ér valamit,ha kínok kínjával marh hősiesen hozz világra gyermekét,és reggeltől estig döngetik is a mellüket,hogy ismerjék el iszonyú szenvedéseiket.

És,hogy képzeled te,hogy te enélkül is jól érzed magad?

2014. jún. 30. 00:17
 18/35 anonim ***** válasza:
55%
utolsó, jót nevettem, és igen, valószínű ez lehet a szitu... :)
2014. jún. 30. 07:58
 19/35 anonim ***** válasza:
43%

Osanya?

A masik oldal meg a igen csak buta no aki azt hiszi egy csaszar mutettel kulonleges mas lesz es megussza a fajdalmat.

Kepes meg a szulesben is csalni kibuvot keresni mintha ra nem vonatkozna az elet szabalya.

Kockaztatja a sajat es gyereke eletet a sajat kenyelmexes komfortja ill felelme miatt.

Raadasul azt hiszi hu de okos es milyen jol jart.

Kozben elhesegeti a tenyeket ah ugye ritka a csaszar utani komplikacio.

Igen ritka de bele lehet halni.

3 gyerekes anya halt meg a kezeimben csaszar utan 45 percel

Meg majd egy orat reanimaltak hiaba diagnozis embolia

Csaszar sajat kerese volt mert mar volt 2 csaszara.

Es senki nem tudta ot lebeszelni rola.

Aztan ott vannak a gennyezo folyo szetnyilo elfertozott sebek ahol a has kinyilik szep latvany.

Ne is beszeljunk arrol hogy csaszar utan osszenohet a holyag a mehvel komoly panaszokat okozva eleted vegeig .

Vagy az osszenovesek mutet utan egyszeru meddoseget okoznak.

De lehet csak a kovetkezo terhessegben szakad at a nyenge mehfal.

De ezeket ugysem hiszitek amig veletek nem tortenik meg.

A csaszar egy eletmento mutet es arra valo nem kinai menu amit rendelni lehet es nem kenyepmes szulesforma kzarolag komoly gond eseten szabad alkalmazni.

2014. jún. 30. 08:23
 20/35 anonim ***** válasza:
67%

a gyereknek a császár a biztonságosabb,ezt még a nődokim is elismerte,pedig ő imádja a hüvelyi szülést.

Szövődménye pedig mindennek lehet,a rendes szülésbe is nyugodtan bele lehet halni.

A kínai menüről meg csak annyit,hogy rengeteg országban (Európában is) a nők legálisan választhatják a császárt,z a sok hülye doki meg felelőtlenül megcsinálja nekik,ahelyett,hogy veled megbeszélnék előtte.Nem is értem,hogy tehetnek ilyet.

2014. jún. 30. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!