Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszést lehet...

A császármetszést lehet választani?

Figyelt kérdés
Ha én szeretnék császárral szülni, mondhat az orvos nemet? Vagy ezt csak ő döntheti el, nekem nincs beleszólásom?
2014. máj. 18. 18:49
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát papírforma szerint nem lehet kérni.

De van az a pénz, és van az az orvos, aki talál rá okot, ha így kéred. (Sajnos)

De a császár sem leányálom.

Megkérdezhetem, miért szeretnéd?

2014. máj. 18. 18:52
 2/34 anonim ***** válasza:
80%

Elvileg és jogilag te nem kérheted. Az más kérdés, hogy van olyan vastag boríték, amiért az orvos megindokolja papíron, hogy miért volt rá szükség. Neked (elvileg) nincs beleszólásod, csak ő döntheti el, mivel ez csak egy vészhelyzeti megoldás.

Nekem császárom volt. Próbáltam hüvelyi úton megszülni, de nem sikerült. Akkor is, ha hüvelyi úton megszenvedtem és végül mennem kellett műtőbe, azt mondom, százszor inkább a sima, mint a császár. Nem véletlenül műtét kategória, komoly nyílt hasi műtét, annak minden nehézségével és kockázatával.

2014. máj. 18. 18:55
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy elég faramuci helyzet, mivel jogilag az önrendelkezési jogra való tekintettel választhatnánk, mint minden más kezelési alternatívák esetében, de az orvosnak joga van szakmai szempontokra hivatkozva megvétózni ezt. Egy fogadott orvos az esetek többségében azonban megoldja, hogy orvosilag indokolt legyen papíron a császár. Lehet egyébként pszichés okokra is hivatkozni, azaz pl valaki tényleg hihetetlenül retteg a természetes szüléstől, az már lehet egy indok.
2014. máj. 18. 18:58
 4/34 anonim ***** válasza:
64%
En par napja szultem termeszetesen minden fajdalomcsillapito nelkul. En azt mondom megerte. Nagyon fajd raadasul majd 2 napig vajudtam, nehezen tagultam, de csodalatos, hogy siman szulhettem, meg akkor is ha abban a pillanatban nem igy gondoltam.
 5/34 anonim ***** válasza:
24%

Sajnos biztos van olyan orvos, aki jó pénzért belemegy.

Pedig a gyerek számára az a legjobb, ha természetes úton születik.

Kell neki a születés élménye, ahogy átbújik a szülőcsatornán és a hüvelyben található baktériumokkal is fontos, hogy találkozzon.

Lelkileg, testileg egészségesebb lesz felnőttként is nagy eséllyel, ha nem császárral születik.

6/34 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ezért nem lehet Magyarországon választani:

[link]

"Vizsgálati és terápiás módszerek megválasztása

129. § (1) A kezelőorvos joga, hogy a tudományosan elfogadott vizsgálati és terápiás módszerek [119. § (3) bekezdés b) pontja] közül - a hatályos jogszabályok keretei között - szabadon válassza meg az adott esetben alkalmazandó, általa, illetve az ellátásban közreműködő személyek által ismert és gyakorolt, a rendelkezésre álló tárgyi és személyi feltételek mellett végezhető eljárást.

(2) A választott vizsgálati és terápiás módszer alkalmazhatóságának feltétele, hogy

a) ahhoz a beteg e törvény szabályai szerint beleegyezését adja, valamint

b) a beavatkozás kockázata kisebb legyen az alkalmazás elmaradásával járó kockázatnál, illetőleg a kockázat vállalására alapos ok legyen."

2014. máj. 18. 19:20
 7/34 anonim ***** válasza:
85%
Igen, az én kislányomnak is kellett a születés élménye, főleg az a kis oxigénhiány, aminek következményeivel még most is küzdünk. Azóta beleástam magam a témába, és tanulmányok, megfigyelések alapján nincs különbség a természetes, komplikáció mentes szülés, és a komplikáció mentes császáros szülés között a gyermek későbbi fejlődése szempontjából, a kötödésbeli különbség is csak egy mítosz.
2014. máj. 18. 19:20
 8/34 anonim ***** válasza:
81%

Húú, utolsó, az ilyen válaszoktól nyílik ki a bicska a zsebemben! Szóval, szerinted az én fiam egy beteg, hülye felnőtt lesz, mert császárral született? Inkább ne írj semmit, ha csak hülyeséget tudsz.

Aki nem tudja valamiért természetesen megszülni a gyerekét, annak inkább ne is legyen, mert csak beteg, korcsot adna a világnak??

Tudod, most azt gondolom, hogy a 3,5 éves császáros fiamnak több esze van mint neked!

2014. máj. 18. 19:23
 9/34 anonim ***** válasza:
77%
Az 5-ösnek szólt, bocsi. 8-as voltam.
2014. máj. 18. 19:24
 10/34 A kérdező kommentje:
Azért szeretném, hogy ne nyomódjon a a teste miközben áthalad a csatornán. Másrészt azt sem szeretném, ha én "tönkremennék" alul emiatt.
2014. máj. 18. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!