Császármetszést csinálnak azért, mert túl szűk a hüvely?
Szerintem te valamit keversz.
A hüvely az egy nagyon tágulékony része a nőnek, ami igen is ki tud tágulni a szüléshez, még annak is, akinek alapvetően szűkebb a hüvelye.
Ami miatt szoktak császármetszést csinálni, az az, ha valakinek a méhszája nem tágul kellően ki a szüléshez. És ha a méhszáj miatt nincs megfelelő tágulás, akkor nem tud adott kismama szülni. De nem a hüvelye nem tud kitágulni.
A gátmetszés pedig megint egy másik dolog. Ott valóban sokaknál előfordul, hogy reped a hüvelynél, mert nagyobb esetleg a baba, de éppen ezért szokták a gátmetszést alkalmazni, hogy ott ne legyen felesleges repedés, hanem könnyebben ki tudjon bújni a baba. Szóval erre való a gátmetszés, de császármetszést nem ezért csinálnak, hanem ha valakinek a méhszája nem tágul ki megfelelően.
Nem függ össze a szüléssel, ne félj :)
Kedves 3-as, én 2 óra alatt tágultam ki teljesen első babám születésekor. Az orvosom azt mondta, hogy muszáj volt gátmetszést csinálnia, mert nem volt elég rugalmas. Pedig engem hagytak tágulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!