Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszést csinálnak...

Császármetszést csinálnak azért, mert túl szűk a hüvely?

Figyelt kérdés
Oké, hogy tágul, de ha alapvetően orvos is mondja, hogy szűk az átlaghoz képest, akkor is inkább a gátmetszést hajtják végre?
2014. febr. 10. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mi szűk???
2014. febr. 10. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
OLYAN nincs, hogy túl szük a hüvely a szüléshez!!!!
2014. febr. 10. 18:00
 3/8 anonim ***** válasza:
11%
A gátmetszésnek mi köze a hüvelyhez? Az csak akkor kell ha nem hagynak időt a tágulásra
2014. febr. 10. 18:03
 4/8 anonim ***** válasza:
ilyen nincs a hüvely egy rugalmas cső. opersze van aki alapból szükebb van aki tágabb de a szűk is ugyanúgy tud tágulni, ez a szükebb vagy tágabb csak a nemi életben érezhető. szülésnél ugynaúgy kifér rajta a baba. Ami nem mindegy az a gát vstagsága feszessége. ezen sok mulik hogy reped vagy sem.
2014. febr. 10. 18:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz az orvoshoz se mennek megegyszer, aki ekkora baromsagot mond, az biztos....
2014. febr. 10. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te valamit keversz.

A hüvely az egy nagyon tágulékony része a nőnek, ami igen is ki tud tágulni a szüléshez, még annak is, akinek alapvetően szűkebb a hüvelye.

Ami miatt szoktak császármetszést csinálni, az az, ha valakinek a méhszája nem tágul kellően ki a szüléshez. És ha a méhszáj miatt nincs megfelelő tágulás, akkor nem tud adott kismama szülni. De nem a hüvelye nem tud kitágulni.

A gátmetszés pedig megint egy másik dolog. Ott valóban sokaknál előfordul, hogy reped a hüvelynél, mert nagyobb esetleg a baba, de éppen ezért szokták a gátmetszést alkalmazni, hogy ott ne legyen felesleges repedés, hanem könnyebben ki tudjon bújni a baba. Szóval erre való a gátmetszés, de császármetszést nem ezért csinálnak, hanem ha valakinek a méhszája nem tágul ki megfelelően.

2014. febr. 10. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem függ össze a szüléssel, ne félj :)

Kedves 3-as, én 2 óra alatt tágultam ki teljesen első babám születésekor. Az orvosom azt mondta, hogy muszáj volt gátmetszést csinálnia, mert nem volt elég rugalmas. Pedig engem hagytak tágulni...

2014. febr. 10. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy elég szűk a hüvelyem, de azért majd meglátjuk, hogyan tágul, viszont kezdjem magam szoktatni a császár gondolatához... úgyhogy szerintem van ilyen. Vagy a doki már tapasztalatból látja, hogy nem lesz elég a hely a természetes szüléshez.
2014. febr. 11. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!