Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csaszarmetszest keresre is...

Csaszarmetszest keresre is vegrehajtanak?

Figyelt kérdés

Csaszarmetszest keresre vegrehajtanak? Vagy csak indokolt esetben?

Vagy ha az orvost megkerjuk, akkor meg tudja oldani, hogy csaszar legyen?

2014. jan. 23. 06:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne akard.
2014. jan. 23. 06:52
 2/13 anonim ***** válasza:
Pénzért bármit el lehet intézni. odacsúsztatsz neki százezret és megcsászároz.
2014. jan. 23. 07:04
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ, milyen az orvos. Ha nem császár párti akkor nem fog indokolatlanul műteni és jól is teszi !! Viszont vannak akik egy jó vaskos borítékért cserébe megteszik. De miért akarod a természetet felborítani? Soha nem akarnék önként császárral szülni, az maga a borzalom.
2014. jan. 23. 07:16
 4/13 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok még nem találtam meg a megfelelő orvost...

Nekem nagyon kicsi a csípőm, vagy inkább nincs is háromszögben végződök, nagyon félek hogy beakad a gyerek csak azért mert mindenképp sima szülést erőltetik. és fogó vagy vákum lesz a vége amiben maradandóan megsérül....

2014. jan. 23. 07:26
 5/13 anonim ***** válasza:
40%

Ne akard, én császárral szültem szörnyű.

Ha nem tud kibújni a baba, a doki úgyis tudja mit kell tenni. Nem kockáztatnak.

2014. jan. 23. 08:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Magyarországon (sok országgal ellentétben) (elvileg) nem választható, csak eü. indokkal végezhető - a lenti 2b) pont miatt.

"Vizsgálati és terápiás módszerek megválasztása

129. § (1) A kezelőorvos joga, hogy a tudományosan elfogadott vizsgálati és terápiás módszerek [119. § (3) bekezdés b) pontja] közül - a hatályos jogszabályok keretei között - szabadon válassza meg az adott esetben alkalmazandó, általa, illetve az ellátásban közreműködő személyek által ismert és gyakorolt, a rendelkezésre álló tárgyi és személyi feltételek mellett végezhető eljárást.

(2) A választott vizsgálati és terápiás módszer alkalmazhatóságának feltétele, hogy

a) ahhoz a beteg e törvény szabályai szerint beleegyezését adja, valamint

b) a beavatkozás kockázata kisebb legyen az alkalmazás elmaradásával járó kockázatnál, illetőleg a kockázat vállalására alapos ok legyen."

[link]

2014. jan. 23. 08:44
 7/13 anonim ***** válasza:

4-es! A csípőd a méretének semmi de semmi köze nincs a szüléshez. A csípőcsontok közötti belső átmérő számít, hogy kifér-e közötte a baba feje. Ezt csak és kizárólag vizsgálattal tudják megmérni, de nagyon nehéz egy 3D-s lyukat jól lemérni.

Nekem volt ilyen vizsgálatom, mert nagy volt a baba (36,5 cm-es fejmérettel született, de ugye ez sem mérvadó, mert a fejnek a csúcsa jön ki először, és akkor máris kisebb az átmérő) és a doki felvetette a császár lehetőségét. Egy nagyon enyhe röntgengéppel méricskélnek több irányból, hogy mekkora lehet az a belső méret. A végén belement a doki a természetes szülésbe, de mondta, végig ott lesz a sürgősségi császár lehetősége, ha elakadna a baba.

Végül aztán mindenféle komplikáció nélkül, egy icike-picike gátsebbel (3 öltés) szültem meg a 4140 grammos babámat.

A könnyű szülés kulcsa leginkább a tágulásban és a baba munkájában van. Te szépen lassan tágulsz (nekem ebben a gátmasszázs rengeteget segített), a babának van ideje folyamatosan centiről centire előre haladni és fészkelődni (elég kacskaringós utat kell megtennie). Egy 3 kilós baba is el tud akadni egy 100 kilós széles csípőjű anyukában és egy 4 kiló feletti baba is meg tud gond nélkül születni egy vékony anyukával.

Szóval csak azért, mert "jajj vékony a csípőm", ne akarj császározni, mert ettől még simán lehet problémamentes szülésed. Ennél azért több vizsgálat kell egy császárhoz szerintem.

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak kikívánkozott belőlem.

2014. jan. 23. 09:26
 8/13 A kérdező kommentje:

Azért szeretném, mert a családban már volt olyan, hogy elpattant valamilyen ér az erőlködéstől, illetve, hogy eszméletét vesztette és egy fél percig leállt a szíve is az éppen szülő anyukának.

Én ezt nem szeretném kockáztatni. A császármetszés szerintem sokkal biztonságosabb, mert nem pattanhat el az ér, csak kiemelik a babát és kész.

Miért mondjátok, hogy szörnyű? Valaki, aki megtapasztalta, leírná részletesen, hogy miért az?

2014. jan. 23. 15:25
 9/13 anonim ***** válasza:

[link]

Én mélyvénás trombózist kaptam császár után.

2014. jan. 23. 15:45
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem túladagolták az altatót és egy napig kómában voltam.
2014. jan. 23. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!