Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinél cukorbetegség miatt...

Akinél cukorbetegség miatt császármetszést végeztek, mennyivel a 40. hét előtt vették ki a babát?

Figyelt kérdés
Okozott valamilyen nehézséget, hogy nem volt bent annyi ideig, mint kellett volna?
2014. jan. 15. 13:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Én betöltött 39. hétig bírtam, 39+0-n császároztak. 3100 gr-al született a kislányunk és teljesen egészséges. Egy ismerősöm csak 37 hétig bírta, neki is egészséges a babája és olyan 3 és fél kiló körül volt a súlya (ő simán szült). Ahol én szültem ott a 35. hét környékén befektetik a cukorbeteg kismamákat és addig tartják bennt a babákat, amíg az anyuka állapota engedi. Utána vagy megindítják a szülést, vagy császármetszés, de önmagában a cukorbetegség miatt a császár nem feltétlenül indokolt.
2014. jan. 15. 13:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Terhességi cukorbeteg voltam én is, de nem emiatt lett császár. 38+4 indult meg spontán a szülés, majd fájásgyengeség miatt lett császár. 3700grammal született a babám. A cukorbetegség nem indokolja a császárt.
2014. jan. 15. 13:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok. Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok, de ezen kívül más probléma az ami igazán indokolja a császárt nálam, de ezek már meglévő problémák, amik a babát nem veszélyeztetnék szülés közben, de engem igen. Ezért ha nem időre fog történni a császár, az csak a cukor miatt lehet esetemben, a többi probléma miatt nem kell úgymond "kapkodni". Akkor ezek szerint nincs általános bevett szokás, hogy cukrosoknál mennyivel előbb történik a császár, mint ha természetesen szülne. Hát akkor nem tudom még én sem mire számíthatok, majd kialakul :)
2014. jan. 15. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Én is 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Nyilván a terhességi cukor is kellemetlen lehet, de ne vegyük már egy kalap alá az igaz cukorbetegséggel. A terhességi cukrosok akár túl is hordhatják a babát.

Egyébként nekem azt mondták, hogy a cukorbeteg kismamák nem nagyon szokták 37 hétnél tovább bírni, a 38. hét végén már én is sokszor hipóztam.

2014. jan. 15. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!