A császármetszést lehet választani?
Hivatalosan indokol kell hozzá, ezek közül mind lehet kamuindok: gyerekkorodban volt kengyeled, nagyon-nagyon rossz a szemed, pszichológus szerint alkalmatlan vagy rá lelkileg, kicsi a csípőd (belül), volt hatalmas baleseted, amiben sérült a csípőd/gerinced. Hirtelen ezek jutnak eszembe.
Gyakorlatilag kétféle út van erre ma Mo-on: vagy egy magánklinika, ahol külön előzetes ára van a császinak, szóval biztos, hogy csinálják kérésre. Vagy pedig saját magánnődoki, az enyém is végzi pénzért, de azért keres hozzá indokot a fentiek közül.
Szóval, igen, lehet választani akkor is, ha orvosilag nem indokolt, csak le kell papírozni állami szektorban, magánkórházban viszont kérdés nélkül megcsinálják. (pl. a "gazdagok" babáit 8 hónaposan veszik ki, hogy ne nyúljon meg úgy a hasuk, és nem kell hozzá indokolás magánban).
"Lehet egyébként pszichés okokra is hivatkozni, azaz pl valaki tényleg hihetetlenül retteg a természetes szüléstől, az már lehet egy indok."
ez pont olyan, mintha azt mondanám, hogy jó kell gyerek, de a nyűgös korszakokat és az éjszakázást csinálja már valaki más végig!
Retteg a szüléstől, de attól nem, hogy felvágják a hasát? érdekes!
Utolsó, miért ne lehetne ilyen? Én nem támogató hozzászólást írtam, csak lehetőségeket, amiket fel lehet sorolni.
Én pl. évekig műugró voltam (azt csináltam, amitől más sírva fakadna a 10 méteresen), viszont ha vidéken járok, és meztelencsiga kerül az utamba, elfutok. Szó szerint elfutok.
Szóval ne mi mondjuk már meg, ki mitől félhet:D
Remélem, hogy az utolsó válaszoló kézzel mos a patakban, és anyagpelust használ, és sosem megy ezentúl el sehová (mozi, étterem), mert neki kell nevelni a gyerekét.
Nehogy már valami kényelmeset választhassunk, viseljük csak el, hogy az anyaság egy szívás. (irónia) Pedig egyáltalán nem az. Nekem pl. még szárítógépem is van, hogy ne kelljen teregetni, és bébisintérem is (hiszen nem tudjuk a bébit elvinni moziba velünk, szüleink meg még dolgoznak.)
30 N
Az a baj utolsó, hogy szent meggyőződésed, hogy császárt csak azért választana valaki, mert fél a fájdalomtól. Nem tudom, talán te vagy az is, aki szerint csak a természetesen született babák lehetnek okosak és egészségesek.
De tudod, van aki nem a fájdalomtól fél, hanem a komplikációktól, hogy a babája nem lesz egészséges. Pl, mint én. Első gyermekem sürgősségi császáros volt, egy darab fájásom nem volt, nem nyílt a méhszájam sem. A fiamat nem lehetett már felébreszteni a 2 órás ctg alatt, így toltak a műtőbe. Meconiumos volt a magzatvíz, amit leszippantott, lélegeztetni kellett. Napokig oxigént kapott, oxigénhiánnyal született. 1 év fejlesztés, és szerencsére teljesen helyre jött. Okos, ügyes, csoda, hogy ennyivel megúsztuk. ÉS csak 1 nappal hordtam túl.
Ezek után köszönöm, de nem várom meg, míg így járunk a tesóval is. Külföldön élünk, itt 2 héttel is simán túlhordatják, minden ellenőrzés nélkül. Azt mondták császár lesz, és én nem ellenkeztem.
Ha előbb beindulna a szülés és minden rendben lenne, természetesen megpróbálnám természetesen megszülni. De ha nem, akkor császár lesz. Mi nem kockáztatunk többé.
És most ezért lehet elítélni...
Utolsó, de ne keverd már a szezont a fazonnal!
A te eseted orvosilag indokolt császár!
A kérdező meg "jaj csak szét ne repedjen a p.uncim" típusú császárt szeretne!
A kettő között az orvosi indokoltság a különbség!
Egyébként meg mindenki úgy szül, ahogy akar! Én lesz.rom! Bár soha nem fogom megérteni, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy egy 5cm-es vágás a gátadon sokkal rosszabb, mint egy 15cm-es seb a hasadon...
De ha mások ezt szeretnék, hát én biztos nem állok az útjukba! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!